majkelpl Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 No w sumieto fakt ze numer konta a nie karty kredytowej :P Ja czekalem 3 dni na potwierdzenie i aktywacje :lalag: A pobrali rzeczywiscie symboliczna kwote bo 25 pensow :P Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 17 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 to co bez karty nie założe? ożesz liczyłem ze same konto w banku da rade... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Ostatnio kupiłem buty i pare innych rzeczy w USA, zapłaciłem paypalem, koszt przesyłki 58$, przez USPS priority mail, w domu równo po 7 dniach od przelania kasy. Obeszło sie bez cła i podatku bo nie było metek ani paragonu w paczce. Dodatkowo do ceny towaru sprzedawca doliczył mi 8% podatku stanowego ( California ). Co mnie zdziwiło to fakt, że do kosztów przesyłki który za same buty wynosi 50$ sprzedawca doliczył mi po kilka $ od dodatkowych rzeczy które przy okazji u niego kupiłem a które zajmowały bardzo mało miejsca i były bardzo lekkie. Możliwe, że w formularzu wysyłki musiał podac dokładnie cenę i ilość przedmiotów które wysyłał i od tego wzrósł koszt.Ciesz się że Ci nie kazał płacić za wysyłkę każdej rzeczy osobno - to jest ebay, oni i tak robią wielką łaskę że Ci doliczą np. 20% normalnej wartości wysyłki do każdego następnego przemiotu. Raz się tak nieźle wkopałem, w sumie przez to że niedokładnie przeczytałem, kupiłem ok. 10 filtrów do aparatów za łączną kwotę 1 funta. Za wysyłkę zapłaciłem 8 funtów za pierwszy film, 7 za drugi, 6 za trzeci itd :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Dodatkowo do ceny towaru sprzedawca doliczył mi 8% podatku stanowego ( California ). no to ja bym mu negatywa wystawil, bo cie po prostu oszukaltaki podatek w usa placa tylko ci ktorzy mieszkaja w stanie w ktorym znajduje sie sklep - tutaj Kalifornia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakman Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 no to ja bym mu negatywa wystawil, bo cie po prostu oszukaltaki podatek w usa placa tylko ci ktorzy mieszkaja w stanie w ktorym znajduje sie sklep - tutaj KaliforniaMoje doswiadczenia z kupowaniemna ebayu w USA sa bardzo pozytywne:-możliwość negocjacji ceny :) -czytelne koszty całkowite,nawet jesli kupujesz kilka czesci do moto-przesyłka dostarczona do 14 dni to był maxZadna z przesyłek nie została oclana faktem jestTrzeba zwrócić jedynie uwage na różne rozmiarówki jesli chodzi o kurtki w róznych regionach USA.Esteta moze miec uwagi krytyczne jesli chodzi o wykończenia elementów chromowanych do criuserów np.sissybary,ale to zalezy od producenta,jak sadze.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 ok panowie gościu mi odp wszystko spoko inastalacja elektryczna narazie za 10$ sie licytuje tylko że on niezna ceny za wysyłke od PL a ja bym chciał sie zorientować na ile moge sobie pozwolić w licytacji- czym najlepiej wysyłać i gdzie dostane cennik takich przyjemnosci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Nie TY, tylko niech koles idzie na poczte i zapyta ile kosztuje przesylka do Polski i wtedy Ci powie ile musisz doliczyc.Wtedy bedziesz wiedzial jaka calkowita kwote mozesz przeznaczyc na zakup :bigrazz: Do UK paczka ( rozmiar pudelka od butow )kosztuje ok 25$, wiec do Polski moze byc podobnie.Duza paczka, np. tlumiki, 80$ :icon_razz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Lepiej dopytaj sie kolesia i niehc ci konkretnie powie i albo sie zdecydujesz , albo nie.Tak jest bezpieczniej bo masz maila ze tyle ci mowił.Jak nei dograsz sprawy przed aukcją to po aukcji bedziesz musiał przystać na oferowane warunki. Ja maiąłem przypadek ze koles mi powiedzał za wysyłke 24 Ł ,ale powiedziałem ze kupowałem cos podobnego dokładnie tydzień wczeniej i zapłaciłem 12 Ł . Dostałem maila ze jesli tak to u niego tez bedzie 12Ł :bigrazz: pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 18 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 Powiem wam że gościu w meilu zaznaczył mi odrazu że koszt wysyłki zgodny z licznikiem ,,firmy kurierskiej,, i nie bedzie doliczał dodatkowych opłat. wiec jestem zadowolony że ma spoko podejscie ale zrobie tak jak mowicie wkońcu bardziej doświaczeni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin1989 Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 no to ja bym mu negatywa wystawil, bo cie po prostu oszukaltaki podatek w usa placa tylko ci ktorzy mieszkaja w stanie w ktorym znajduje sie sklep - tutaj KaliforniaWiedziałem, że mi tyle doliczy i nie mam mu tego za złe bo ogólnie gość jest spoko. Następnym razem sie potarguje :icon_biggrin: Dodam, że w opisie aukcji na dole jest zaznaczone że sprzedawca dolicza te kilka % do ceny towaru, oczywiście nie wszędzie, ale ogólnie to czytajcie dokładnie opisy, pozdrawiam. Cytuj Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków! Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bodzyn Opublikowano 18 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2008 tak tylko ze tu cie ewidentnie naciagnal :crossy:taki podatek musi placic tylko mieszkaniec Kalifornii i nikt poza nim:)no coz zgodziles sie na to wiec to juz twoj problem :icon_biggrin: ja po prostu takich cwaniaczkow zegnam ozieble Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwolansk Opublikowano 26 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2008 z cłem i podatkiem to jest tak: zwolnione z opłat są przesyłki deklarowane jako "gift" i wartości poniżej 45 EUR, lub nie-gift i ponizej 22 EUR. często wystarcza sama deklaracja na naklejce adresowej.ale.. urząd czasem potrafi być upierdliwy, zwłaszcza, jeśli ktoś uzna, że przesyłka może mieć większą wartość. wtedy dostajesz list z prośbą o dostarczenie dowodu zakupu, może to być wydrukowana z Ebaya faktura- dostarczasz osobiście na ul. Łączyny w Warszawie, lub pocztą :buttrock:Amerykanie raczej chętnie deklarują wartości niższe niż rzeczywista kupna :crossy:, co innego firmy sprzedające na ebayu, tu raczej się nie zgadzają. a. no i jeśli paczka będzie zadeklarowana jako $50, a w środku będzie faktura na $100 to oczywiście urząd naliczy podatek od $100 :wink: a poza tym to kupowanie na ebayu jest o wiele bezpieczniejsze niż na Allegro, masz ubezpieczenie zakupu od paypala, system odszkodowań - jeśli towar jaki dostałeś jest uszkodzony, zgłaszasz problem za pomocą specjalnego formularza, opisujesz sprawę, możesz domagać się zwrotu części kasy np. pracownicy paypala decydują w tych przypadkach przeważnie na korzyść kupującego, przeważnie nie ma w ogóle potrzeby uzupełniania tego, bo sprzedający sami oddają kasę, szybko i sprawnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi