jeszua Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 (...) Skąd wiesz że moja lampa oslepia jak jej nie widziałeś? Wyluzuj znawco . a czy ja gdzieś napisałem, że to odnosi się do ciebie, koleś? weź sobie na wstrzymanie, nie jesteś pępkiem świata - ani ty, ani twoje pomysły "tjuningowe" nie są jedyną kwestią tu omawianą :wink:jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Nie jestem dla ciebie żaden koleś więc odpuść sobie takie teksty, a odnośnie pępków to masz na mysli chyba siebie odkąd zostałeś modem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 kwestia tego czy odbłyśnik wytrzyma to jedno, a sprawa bezpieczeństwa uwzględniającego obie strony pojazdu to drugie. wczoraj wieczorem miałem do czynienia z takim debilem, który postanowił włożyć palniki w zwykłe reflektory (akurat był to focus): oślepiał wszystkich na obwodnicy (budowa autostrady, po 2 pasy w obie stony) na dystansie ładnych kilkuset metrów :biggrin:jsz Skąd masz pewność ze jest tak jak piszesz? Miałeś do czynienia z takim zestawem czy tylko głosisz zasłyszane gdzieś poglady ? Skąd wiesz że moja lampa oslepia jak jej nie widziałeś? Wyluzuj znawco . no przecież jeszua napisał że miał do czynienia z takim kimś a co do artykułu to nie jest napisane o odbłyśnikach ale o temperaturze jaka jest potrzebna do zainicjowania palenia sie ksenonu rtęci i innych pierdół jakie są w tych żarówkach tak mi się wydaje że dobrze przeczytałem a jeżeli takie ciepło jest wewnątrz bańki to chyba nie jest ona diamentowa i ciepło oddaje a odbłysnik absorbuje. a zresztą jak ktoś chce robić wiejski tuning to niech robi ale jak będzie mnie oślepiał na drodze to hmmmmmmmmm chyba będzie ten zestaw musiał zmienić na fabryczny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Wszystko wyjdzie w praniu. Byc może powrócę do H4 jeśli będą jakies problemy z temperatura reflektora czy policją , nie wykluczone. Przekonam sie o tym jak wróci pogoda, a na razie koniec w tym temacie z mojej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonq Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 (edytowane) Breżniew a wymieniles sama zarowke czy jeszcze kombinowales cos z kloszem i odblysnikiem? Edytowane 22 Marca 2008 przez zonq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 22 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2008 Ten zestaw jest już wykonany fabrycznie jako zamiennik H4 więc w tym wypadku nic nie trzeba było przerabiać. Sam palnik ma na końcu osłonę zapobiegającą olśnieniu podobnie jak w żarówce . http://lh3.google.pl/slizgigs500/R76es3OxP....jpg?imgmax=512 - zdjęcie nie moje ale ten sam zestaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprite11 Opublikowano 9 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2008 (edytowane) Witam! Ostatnio dużo rozmyślałem nad poprawianiem efektywności oświetlenia w mojej NSR 125. Pomyślałem ze zakupie coś konkretnego – żarówki Philips Blue Vision ale żeby wstawić H4 trzeba modyfikować mocowanie a nie chce żadnych patentów... no wiec poszukałem na allegro i znalazłem coś takiego http://moto.allegro.pl/item324176468_zarow..._35w_od_ss.html i co o tym myślicie? Spotkaliście się kiedyś z czymś takim? Jak mówicie stanowczo nie to proszę o jakieś pomysły :P (budżet na to max 100zł) pozdrawiamKolego Philips Blue Vision swieci duzo lepiej niz zwykla zarowka H4 , sprawdzilem w passacie wymieniajac jedna zarowke na probe i w reflektorze ze zwykla H4 swiatlo jak ze swieczki a Philips Blue Vision super jasna, dobrze widoczna barwa. Wmoto tez mam taka, ale zamierzam zmienic na xenon. Edytowane 9 Września 2008 przez sprite11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi