Skocz do zawartości

Praca na jednym garze.

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, po odpaleniu mojej Kawy, zauważyłem że chodzi na jednym garze(nie trzymała obrotów, i słabo paliła). Po rozgrzaniu nic nie minęło, dopiero jak sie przejechałem, i troszke przeciągnołem na biegu, to jakby coś załapało. Sazde że jedna świeca odmówiła posłuszenstwa, a potem powróciła do zycia. Jak myślicie, co to mogło być???? aha...podczas ostatniej jazdy do garażu wjechałem na ssaniu, ponieważ w bramie akurat wachy zaczęło mi brakować, i na ssaniu dojechałem do garazu..

Witam, po odpaleniu mojej Kawy, zauważyłem że chodzi na jednym garze(nie trzymała obrotów, i słabo paliła). Po rozgrzaniu nic nie minęło, dopiero jak sie przejechałem, i troszke przeciągnołem na biegu, to jakby coś załapało. Sazde że jedna świeca odmówiła posłuszenstwa, a potem powróciła do zycia. Jak myślicie, co to mogło być???? aha...podczas ostatniej jazdy do garażu wjechałem na ssaniu, ponieważ w bramie akurat wachy zaczęło mi brakować, i na ssaniu dojechałem do garazu..

Prawdopodobnie twoje sugestie co do świecy są prawidłowe. Ale bardzo łatwo jest to sprawdzić. Kup nowe i wstaw. A wczesniej obejżyj stare. Jesli ta na której cylinder nie chodził jest czarna, zakopcona i dodatkowo mokra a druga będzie miała kolor kawowy bez nalotów, to będzie to ewidentnie swiadczyło o niesprawności pierwszej świecy. Jesli wymiana nie pomoże, trzeba szukać po kolei: fajki, przewody, cewka, gaźnik. W końcu dojdziesz co jest przyczyną. Lektura forum da ci pełną wiedzę jak poszczególne części sprawdzać.

• 1 miesiąc temu...

Odświeżam swój temat. Nie będę zakładał nowego. Mam problem z cewką w swoim moto. Urwany jest uchwyt przy cewce do którego wkręcenia kabel WN. Jakoś udało mi sie przylutwać ale moto w pewnych obrotach chodzi i tak na 1 gar. Moje pytanie czy mogę zastąpić ową cewkę inną nie koniecznie od tego modelu np. Jawka simson. Instalacja 6V. Jeżeli tak to czy od razu wymienić na 2 takie same. Jestem w tym temacie zielony i nie wiem czy to dobry pomysł, ponieważ będę miał problemy ze zdobyciem oryginalnych. Jeszcze jedno czy przyczyna, że moto chodzi na 1 gar może też leżeć w braku synchronizacji gaźników??? Pozdr.!

http://img110.imageshack.us/my.php?image=p2090141lc8.jpg

Ps. Honda cb 125 t 1979r. instalacja 6V Zaznaczam, że fajki, świece, i kable Nowe