medyk88 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) Witam wszystkich i prosze o pomoc lub chociaż podowiedzi.Dziś zrobiem pełny serwis moto (płyny, flitry klocki itp.)Mam problem na pierwszym biegu z ruszaniem: żeby w miare ruszyć z pierwszego biegu musze dość znacznie podkręcić obroty (do 4 -6 tys). Jadąc bez gazu z prędkością spacerową gdy chce go odkręcić to coś sie dławi ale jak wcisnę znowu sprzęgło i wtedy dodam gazu, potem następuje puszczeni sprzegla jest wszystko ok.czy może to zła regulacja gazu?? przy manetce mam jakąś nakrętkę na lince.? z góry dzieki Edytowane 15 Marca 2008 przez medyk88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Jak to wtryski to napewno nie jest tu problemem regulacja linki gazu.Radze wizyte w serwisie w poniedzialek. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 to jest jeszcze model gaźnikowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Sam robiłeś serwis swojego motocykla i popsułeś.Źle poskładałeś obudowę filtra powietrza lub zapomniałeś o którymś wężyku. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Sam robiłeś serwis swojego motocykla i popsułeś.Źle poskładałeś obudowę filtra powietrza lub zapomniałeś o którymś wężyku. sprawdze, ale wydawało mi sie że bardzo dokładnie przykręciłem pokrywe filtra powietrza,z tego co pamietam to przed wymianą terz sie tak zachowywałco do wężyków to żadnego nie odłączałem prosze o zrozumienie, jestem początkujący a może jednak cuś popieprz...em na które wężyki mam zwrócić uwagę??czy ma znaczenie rodzaj filtra??zdjąłem k&n niby była naklejka że jest to "wieczny" filtr, jednakże był tak usyfiony że aż na rękach po dotknięciu brud zostawał i założyłem MIVa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikss Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 mialem podobnie , po wrzuceniu jedynki moto tracil obroty i trzeba bylo przygazowac. ,zbyt uboga mieszanka na jednym z gaznikow,i zrob sobie synchro takze. Cytuj Gilera Eaglet, HondA Cbr 125,Piaggio 125,Kawasaki EN 500,Honda Deauville 650,Kawasaki El 250,Suzuki VL 800, Yamaha FZ 6 S2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Jeżeli był ustawiony pod K&N to może rzeczywiście potrzebne synchro gaźników.Sprawdź dokładnie trzy cieńkie wężyki pomiędzy gaźnikami i dolną obudową filtra powietrza ( powinny być wsunięte na wystające bolczyki z obudowy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 mieszanka??czyi paiwo sie postarzało i straciło octany??tankowałem w styczniu i od tego czasu aż do dzisiaj nie ruszałem sprzeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damikss Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 mieszanka??czyi paiwo sie postarzało i straciło octany??tankowałem w styczniu i od tego czasu aż do dzisiaj nie ruszałem sprzeta mialem na mysli stosunek ilosci powietrza do paliwa raczej.:)polecam ksiazke o gaznikach,budowie dzialaniu i przypadlosciach polskego autora(dla poczatkujacego jak znalazl sa opisane wszystkie podstawowe od ruskich,polskich po japonskie) do sciagniecia z netu tytulu nie pamietam ale jak wroce do domu to napisze Cytuj Gilera Eaglet, HondA Cbr 125,Piaggio 125,Kawasaki EN 500,Honda Deauville 650,Kawasaki El 250,Suzuki VL 800, Yamaha FZ 6 S2... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 dzięki, czekam na tytuł tejj książki wężyki sprawdze dzieki Piotrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marcpol Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...iki+motocyklowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
medyk88 Opublikowano 16 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 dziękowaćzabieram sie za lekturę. a jak mysicie, jeżeli trzebaby było robić synhro to jechać do warsztatu czt zabierać sie samemu????? (są w sprzedaży urządzenia zwane waukometrami do reg gaźników-takie 4 wskaźniki z wężykami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Jezeli robisz to pierwszy raz to skorzystalbym z serwisu i zrobil to dobrze. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Jezeli robisz to pierwszy raz to skorzystalbym z serwisu i zrobil to dobrze. Adam M. no tak, ale... nastepnym razem tez bedzie pierwszy raz wiec kiedy? :( a szczerze to mozesz sie do tego zabrac jak masz checi, zapal i troche wiedzy technicznej nie ma co zepsuc, najwyzej rozregulujesz :crossy: przede wszystkim poczytaj tematy na forum o synchronizacji i sam zdecyduj czy zalapales w czym rzecz... pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2008 Ja po prostu mysle ze potrzebna bedzie regulacja gaznikow, a nie tylko synchronizacja. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi