hefaistos Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Wymieniam naped i dostałęm dwie propozycjie..... od mielocha: łańcuch 415 http://sklep.mieloch.pl/advanced_search_re...hp?keywords=415 IGM 42,20zł albo KMC 35,70zł zębatka przód IGM około 35,-PLN w zalezności od ilosci zebówzębatka tył Chiaravalli 51 zebów 74,- PLN a od Wanderbike : łańcuch SFR 34złzębatka rpzednia PBR 39,5 złzębatka tył Chiaravalli 72zł którą oferte wybrać. zależy mi na tym żeby taki zestaw wytrzymał chociaż 2sezony. łąńcuchy tanie ale którą firme w tej cenie wybrać? SFR czy KMC ? PS: Wiem że powiecie że za 35zł to jest gowno ale niestety taki mam fundusz. na kole nie jeżddże :] a w wakacjie moto pewnie pujdzie do Żyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
audioterrorysta Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 Łańcuchy moga być zwykłe, wzmacniane, oringowe i oringowe wzmacniane. Wzmocnienie to nic innego jak grubsze ogniwo - łańcuch się mniej wyciąga - na dłużej starcza. Oring to taka "uszczelka" włożona pomiędzy ogniwa, zmniejsza tarcie. Ogniwa dzięki temu się wolniej ścierają i mniej hałasują. Nazw firm nie słyszałem. Ceny zębatek są "normalne". Łańcuchy, ktore podałeś są "zwykłe". Ceny nie są jakoś szokująco różne. Ja wzmacnainy DID 428 (troszke większy) 130ogniw kupowałem za 100zł. Zwykły był za ok 50zł, oringowy ponad 200. Również na gumie nie jeżdze, przejade 10000km to zobaczymy czy warto. Częste smarowanie napewno przedłuży zycie łancucha. 2 sezony dla łańcucha to chyba niejest dużo. Napisz ile km robisz na miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moto33 Opublikowano 15 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 (edytowane) (....) zależy mi na tym żeby taki zestaw wytrzymał chociaż 2sezony. łąńcuchy tanie ale którą firme w tej cenie wybrać? SFR czy KMC ? PS: Wiem że powiecie że za 35zł to jest gowno ale niestety taki mam fundusz. na kole nie jeżddże :] a w wakacjie moto pewnie pujdzie do ŻydaHmm za bardzo to nie wiem o co ci chodziło tak samo jak ty. (2 sezony ma wytrzymać a w wakacje do sprzedania?)A łańcuchy do 100zł to wydaje mi sie że to jeden bat pod względem wytrzymałości czy jakieś jakości bo nie dość że to do małej pojemności to taniutki. A dwa sezony(?)to może i wytrzyma. Edytowane 15 Marca 2008 przez Moto33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hefaistos Opublikowano 15 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2008 ma wytrzymać dwa sezony bo napisałem że "pewnie" pujdzie na sprzedaż.......życie płąta figle :] biore chyba wszytko z mielocha. miesięcznie jeżdzę jakieś 400km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi