m16 Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 O ile się niemyle to ten przepis jest cały czas obowiązujący.To pokaz mi taki paragraf w kodeksie drogowym ;-) W "starym" byl ale w tym ktory teraz obowiazuje juz go nie ma :-)PS: Ten policjant co go egzaminowal to chyba jakis starej daty byl i jeszcze kodeksju wydanego po roko 1987 przeczytac nie zdazyl :lol: ( i tacy sie trafiaja) ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rider Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 Co do wożenia pasażera to znam tylko taki przepis, że jeśli wieziesz dziecko które ma mniej niż 7 lat to nie możesz przekraczać 40 km/h.Chyba żadnego innego przepisu nie ma --> to by było bez sensu!!! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 Co do wożenia pasażera to znam tylko taki przepis' date=' że jeśli wieziesz dziecko które ma mniej niż 7 lat to nie możesz przekraczać 40 km/h.[/quote']I wieziesz je z przodu :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 m16Uwazam że taki przepis jest, ale specjalnie dla ciebie poszukam takiego paragrafu i popytam ludzi zobacze czego się dowiem.Ale jestem na 70% pewien że taki przepis jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 m16specjalnie dla ciebie poszukam takiego paragrafu i popytam ludzi zobacze czego się dowiem.Bede bardzo zobowiazany :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 tak samo jak do tego że motorowery śmigają max 45km/h :D :D :Da nie 40 ? :D :?: tego nigdy nie wiem :D lecz jedno jest pewne nawet moj simak to lamie :D tak wogle ja niestety nie mam jeszcze karty motorowerowej, ale na wiosne ponoc zdaje :D Cytuj Simson SR 50 > Honda Transcity NX 125 > Honda XL 600 RM > Honda CBR 1000f SC 25 > Suzuki GSX-R 750 K1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filu Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 tak samo jak do tego że motorowery śmigają max 45km/h :D :D :Da nie 40 ? :D :?: tego nigdy nie wiem :D lecz jedno jest pewne nawet moj simak to lamie :D tak wogle ja niestety nie mam jeszcze karty motorowerowej' date=' ale na wiosne ponoc zdaje :D[/quote'] Wydaje mi się jednak że 45km/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 6. Prędkość dopuszczalna niektórych pojazdów, z zastrzeżeniem ust. 2, wynosi:-ciągnika rolniczego (również z przyczepą) - 30 km/h;-pojazdu z urządzeniem wystającym do przodu więcej niż 1,5 m od siedzenia dla kierującego - 30 km/h na obszarze zabudowanym i 60 km/h poza obszarem zabudowanym;-motocykla (również z przyczepą) i motoroweru, którymi przewozi się dziecko w wieku do 7 lat - 40 km/h. A wiec jednak 40 - a bylem pewny ze 45 ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neos Opublikowano 24 Listopada 2003 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2003 ludzie po co wam karta ???? nie no ludzie trzymajcie mnie :D wielki szpaner ze niema karty motorowerowej trzeba byc naprawde idiotom tacy kolesie mnie najbardziej wkurzaja :D szpanuja ze swojej gupoty :D :D :D :D :D a co do tego samochodu kurde chcial bym miec cos takiego :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Przepis ten jest cały czas:!::!:!:!:!: On jest cały czas ,ale gliny sie nie czepiaja ponieważ maja ważniejsze sprawy :mrgreen: a jak im bedzie sie nudziło moga was spokojnie zatrzymac i już masz wykroczenie :!:!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Przepis ten jest cały czas:!:A mozesz mi go pokazac w kodeksie ?? - bylbym wdzieczny ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 A mozesz mi go pokazac w kodeksie ?? czyżbyś chciał sobie coś papierowego zjeść?? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek218 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 M16 dla twojego zaspokojenia ciekawosci dojdz do pierwszego radiowozu drogowki i sie zapytaj ja sie pytałem Instruktora jazd i glin wiec mi tu kitu nie wciskaj. A jak bede miał czas to postaram sie znalezc to w kodeksie. I postaram ci pokazac ten głupi i zarazem madry przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m16 Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 czyżbyś chciał sobie coś papierowego zjeść?? Ja nie ale najwidoczniej Piotrek tak ;-)wiec mi tu kitu nie wciskajA czy ja Ci kit wciskam ?? Bez obrazy ale co mnie obchodzi co mowia policjanci ?? Pokaz mi taki przepis w kodeksie to oficjalnie Cie przeprosze ;-) Ale podejrzewam ze takowego nie znajdziesz poniewaz go nie ma ! :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 23 Grudnia 2003 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2003 Nie chce mi sie czytac wszystkiego od poczatku :D, ale:jezeli chodzi o przepis co do jazdy z pasazarem od 17 lat --> to taki przepis istnieje i prawdopodobnie nadal jest prawomocny, ale jak napisal piotrek gliny sie tego nie czepiaja... I do jasnej .......... nie bede niczego szukal w kodexie :D :D :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi