piotrek2633 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Czy to prawda że w wyczynowych crossach biegi wyższe zmienia się bez sprzęgła?? pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 w prawie każdym motocyklu tak się da, na niższe też ale to trzeba umieć żeby nie zaszkodzić skrzyni Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek2633 Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 ok, ale jak?? nie można ze sprzęgłem czy można tylko jego żywotność maleje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neken Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 ok, ale jak?? nie można ze sprzęgłem czy można tylko jego żywotność maleje?? Można ze sprzęgłem, można i bez. Zmiana bez sprzęgła troszkę zmniejsza żywotność skrzyni. Ja osobiście na torze wbijam bez sprzęgła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rispekt Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Przy spokojnej jeździe używam sprzęgła. Czasami jedzie się szybciej, teren wymaga większego "zaangażowania" całego ciała w jazdę i wtedy już tylko nóżka pracuje. Na dobrą sprawę nie wyczuwam aby robiło to na skrzyni jakieś wrażenie. Oczywiście odpuszczam lekko z gazu w czasie zmiany przełożenia żeby jej nie przeciążać. Zawsze bardziej uważam przy redukcji, wbijanie w górę idzie bezproblemowo :notworthy: . Według mnie zużycie skrzyni w motocyklu wyczynowym przy takim jej użytkowaniu nie zmniejsza drastycznie jej żywotności. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Można ze sprzęgłem, można i bez. Zmiana bez sprzęgła troszkę zmniejsza żywotność skrzyni. Ja osobiście na torze wbijam bez sprzęgła.a wcale że nie! jeśli robisz to dobrze to wcale ta żywotność się nie zmniejsza. Poza tym w szkole jazdy był bardzo fajny artykuł Tomka Kulika na ten właśnie temat... poszukajcie i poczytajcie.pozdroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plocho Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 w sumie to nie ten dział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi