kobuz1 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 (edytowane) Witam serdecznie, wziąłem sie ostatnio za czyszczenie gażników w Bandziorze i zaciekawiło dziwne ustawienie śrub wolnych obrotów/ składu mieszanki (nie wiem dokładnie), w każdym razie śrubki te sa wkręcone od spodu każdego z gażników, zaraz przy mocowaniu z króćcami. Konkretnie zaciekawiło mnie to, że w 3 gażnikach były ustawione tak samo a w czwartym śrubka była wykręcona ok 1,5 mm więcej od pozostałych. Wydaje mi sie ze jest to śruba składu mieszanki i w każdym z gażniorów powinna być ustawiona tak samo. I tu prośba do Was abyście podali mi o ile obrotów śruby te powinny być wykręcone wg zaleceń fabryki? Jeśli temat był już poruszany to przepraszam ale nie mogłem znależć. Jeśli napisałem jakies bzdury to bede wdzięczny za skorygowanie, oraz wszelką pomoc w kwesti regulacji. Dodam że nie mam jeszcze Serwisówki do bandziora, w której napewno bym te informacje znalazł. Takze z góry dzięki za wszelka pomoc i pozdrawiam. ;) Edytowane 12 Marca 2008 przez kobuz1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 z tego co pamietam to chyba w zależności od wersji 2,5 i 2,75 (jutro sprawdzę to napiszę ile dokładnie) jest to od składu mieszanki. Od wolnych obrotów masz od spodu pokrętło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 12 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 Dzieki za info, dla pewnosci poczekam na Twoje potwierdzenie, a co do wolnych obrotów masz racje, od spodu pokretło mam przecież(pomieszalem troche). Zapewne to oczywiste, ale na wszytkich gażniorach ustawiam jednakowo śrubki składu mieszanki i w razie regulacji wkręcam/wykręcam identycznie w kązdym z gażników? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 1.75 obrotu Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Dzięki Piotrze za konkret, juz wszystko jasne.Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwul Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Dodam że nie mam jeszcze Serwisówki do bandziora, w której napewno bym te informacje znalazł. Takze z góry dzięki za wszelka pomoc i pozdrawiam. :wink:http://rapidshare.com/files/85607688/book_b95-99.exeTo jest servisowka dla bandziora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 14 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Dzięki za linka do serwisówk, już ją dostałem w temacie który założyłem osobno zeby zdobyc serwisówke ale jeszcze raz dzięki za chęci.Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi