fungous Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 goliat: z tego co zdazylem sie zorientowac to union moto sprzedaje z gwarancja producenta wiec i moto jest widoczne w systemie. karte pojazdu rowniez dostarczaja z moto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 (edytowane) nie rozumiem, czy ja piszę po chińsku... przecież z moich postów jasno wynika że to nie zależy od importera tylko od Ministerstwa Transportu... importer wysyła tylko zamówienie na kartę i tu jego rola się kończy... od Min. zależy jak szybko się uwinie... 26 lat a czytać nie potrafi... :icon_twisted: pozdro, :Phmm no to ciekawe czemu union moto załatwia kartę pojazdu w tydzień a bogusławski w 1 miesiąc. czytac potrafie lepiej niz ty i uważaj na słowa kolego. ps.union moto nie daje karty pojazdu odrazu z motocyklem albo ja sam wyrabiasz w urzędzie komunikacji(tzn urząd wyrabia za ciebie 75zł) albo bierziesz kartę z union moto trzeba czekac od 4 dni do nawet 1,5tyg Edytowane 20 Marca 2008 przez tra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pepper Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 "Bouś" już od dzisiaj to wie... bo akurat art. 74 (a raczej jego interpretacja)... nie był mu do końca znany... a jeżeli chodzi o wydziały komunikacji to z innych forów i od samego bogusia oraz osób z PW... wiem że to nie tylko wymysł naszego urzędu...Sam Bogusławski mi powiedział że Gdańsk rejestruje bez problemu a Gdynia nie... (czy odwrotnie bo nie pamiętam)... Ogólnie jest z tym bajzel, więc opisałem co i jak... Zresztą niech wypowiedzą się koledzy.... wypowiadajcie się o swoich przeżyciach w urzędach... POZDRO :) Gwoli informacji, w świdnicy nie rejestrują a we Wrocku podobno tak. Jednak Bogusławski i facet z Moto-Importera powiedzieli mi, że jak jest problem to oni zarejestrują pojazd i kupuje się pojazd zarejestrowany. Wówczas przy przerejestrowaniu problemów ponoć nie ma. a nie trzeba czekac na karte pojazdu miesiąc czy ile tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOLIAT Opublikowano 20 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 hmm no to ciekawe czemu union moto załatwia kartę pojazdu w tydzień a bogusławski w 1 miesiąc. czytac potrafie lepiej niz ty i uważaj na słowa kolego. ps.union moto nie daje karty pojazdu odrazu z motocyklem albo ja sam wyrabiasz w urzędzie komunikacji(tzn urząd wyrabia za ciebie 75zł) albo bierziesz kartę z union moto trzeba czekac od 4 dni do nawet 1,5tyg Pan Andrzej mówi dokładnie tak samo... sprawa może trwać tydzień ale może trwać też miesiąc... to zależy od ministerstwa... od tego jak mają dużo roboty... czy coś... a wyrobienie karty w wydziale komunikacji zależy od tego jak dobrze naczelnik zna przepisy... jak się dobrze wczyta to nie wyrobi... a jak nie chce mu się czytać to wyrobi... aha sorki za to "czytanie" pozdro :) Gwoli informacji, w świdnicy nie rejestrują a we Wrocku podobno tak. Jednak Bogusławski i facet z Moto-Importera powiedzieli mi, że jak jest problem to oni zarejestrują pojazd i kupuje się pojazd zarejestrowany. Wówczas przy przerejestrowaniu problemów ponoć nie ma. a nie trzeba czekac na karte pojazdu miesiąc czy ile tam. tak to prawda... jaką formę wybierzesz to już zależy od Ciebie... Ja na ten przykład nie chciałem mieć w karcie pojazdu wpisanego pierwszego właściciela... i dlatego zdecydowałem się poczekać na kartę pojazdu... będę wpisany jako pierwszy i jak na razie jedyny właściciel... pozdro :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Mi moto union dał kartę bezpłatnie czekałem 1 tydzień, w urzędzie komunikacyjnym zarejestrowali by bez bo pytałem ale msusiałbym zapłacic 75zł, hmm pogoda zła śnieg pada a tak za 75zł to sie zaleje pełny bacze raz:D spox nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fungous Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 tra: a ile czekales na sprzeta z moto union ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 w piątek zamówiełem w poneidziałek przelałem kase w środę odebrałem dowóz gratis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fungous Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 dowoz na terenie warszawy... ta ! to co innego do szczecina :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patriko Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 w piątek zamówiełem w poneidziałek przelałem kase w środę odebrałem dowóz gratis A jak jest z tym dostarczeniem mototcykla :) Nie chce mi się wierzyć, że za free... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 21 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2008 no za free ale było max 20km do mnie od siedziby firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomaszek2828 Opublikowano 28 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2008 ja zamówilem w UNION MOTO 11marca wplacilem zaliczke po 2 dniach bo zła fakture wysłali i dalej czekam.ciągle ja musze do nich dzwonić bo sami nie raczą zadzwonić ze w podanym przez nic terminie nie bedzie.juz 3 razy przekładali termin odbioru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fungous Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 ja wczoraj u nich zamowilem (union moto).co ciekawe cena nizsza niz u boguslawskiego i zapewniaja ze gwarancja jest producenta a sprzet widoczny w systemie. juz zglupiec mozna :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 z tym motocyklem widocznych w bazie to chyba nie jest tak różowo jak Ci sie wydaje ja sprawdzałem swój po numerze VIN i niegdzie nie widnieje:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fungous Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 no mi mowili ze jest widoczny i gwarancja producenta na zasadach eurogwarancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tra Opublikowano 29 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2008 mówic mówili ale jest co innego jeszcze jutro raz zadzwonie do suzuki polska i zapytam o moj VIN dla pewności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi