Prałat Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Witam! Problem w temacie już jest zawarty. Szukam gogli dla siebie, a musze miec szkła korekcyjne. Szukam czegoś z możliwością montażu szkieł korekcyjnych:a/ dodatkowo od wewnątrzb/ albo w miejsce szkieł.Ktoś z Was przerabiał już taki temat?Dzięki z góry za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Chcesz oprawić szkła korekcyjne w goglach? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. Takie szkła produkowane są z tego co pamiętam w średnicach 60/65/70 mm, trzaby zmierzyć gogle i pójść do optyka i z nim pogadać. Ustalić rozstaw źrenic i możliwość oprawy (najlepiej gogle mieć ze sobą). Można też jeździć w zestawie okulary+gogle, nieduże okulary mieszczą sie pod goglami - tylko trzeba wcześniej przymierzyć i upewnić się. Jeszcze innym sposobem jest....operacja laserowa oczu, był już kiedyś taki temat na forum. powodzenia życzę, Pastor :bigrazz: Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 WitamRzuć okiem na to.http://www.sklep.funt.pl/product_info.php?...&products_id=58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prałat Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Dzięki za podpowiedzi :buttrock: Czytałem wątek, który już była na FM. Przy mojej wadzie kontakty odpadają, z zabiegiem poczekam. Również w rachubę nie wchodzą szkła korekcyjne w miejsce przewisłonecznych. Podobnie odpadają gogle + okulary. Natomiast po wizycie u optyka się mi rozjaśniło :flesje: bo za jakieś sportowe okulary chcieli 455 :icon_biggrin: plus szkła. Znalazłem jednak coś z Arctici i wyjdzie znacznie taniej. Może wzór nie iście chopperowy, ale praktyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zozol Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Witaj Prałacie! Tak sie skałda,ze pracuje w zakładzie optycznym i 455zł za gogle plus szkła to jakiś absurd, no chyba ze gustujesz wyłącznie w markowych goglach. Napisz mi na PW jaką masz wade wzroku i jaki rozstaw żrenic, tzw "PD" i wtedy zrobię ci dokładny kosztorys wszelkiego rodzaju gogli i innych. Nasz technik optyk specjalizuje sie w sprawach trudnych i bardzo trudnych, poza tym uwiez mi ze to naprawde nie musi kosztować jakiejs chorej kasy, noi i dodam tak na marginesie, ze w zasadzie to prawie wszystko można zamontowac we wszystko :buttrock:Pozdrawiam! I służe pomocą :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Remo Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2008 Ot i po wielu latach poszukiwań mój problem optyczny został rozwiązany definitywnie:http://www.bobster.pl/model spektraxPolecam. W weekend okularki zostały oblatane i to jest poprostu rewelacja!!!!!Koszt wydaję mi się również rozsądny.Pozdrawiam okularników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiuston Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2008 Faktycznie fajne. Ja podobnie jak Prałat zakupiłem okularki arctici coś takiego http://www.allegro.pl/item348078795__arcti...korekcyjna.html A powiedz, widać, że wstawione są w Twoje okularki szkła korekcyjne? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurt Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) W intermotors mieli jakiś czas temu całkiem ładne, klasyczne gogle z wbudowaną w środku dodatkową oprawką na szkła korekcyjne. Gogle te kosztowały około 160 zł. Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez yogurt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TATAKIS Opublikowano 8 Maja 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2008 Temat istotny dla okularników, do których należę. Na choppery najlepsze chyba rozwiązanie proponuje firma Nannini. Można niektóre ich gogle zakładać na okulary, jak i są takie ze specjalną wewnętrzną oprawką na szkła korekcyjne. Można było jeszcze niedawno kupić je w sklepie Tarbora przy Kijowskiej w W-wie.http://www.nannini.com/en/products/divisio...?div=MOTORCYCLE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi