shaman9 Opublikowano 9 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2008 A czy ktoś sie orientuje ile mam czasu od momentu zakupu motocykla( daty na umowie ) aby go zarejestrować??? Chodzi mi zarówno o termin w skarbowce jak i w wydziale komunikacji. Czy jest to standardowe 14 i 30 dni czy w przypadku pojazdów sprowadzonych z zagranicy ( z wloch ) terminy te ulegają zmianie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 pytanko jeszcze mam odnosnie papierow z wloch...oczywistym jest fakt ze musze zrobic tlumaczenia Dowodu Rej. i tego Certyfikatu calego... a jak jest w przypadku umowy podpisanej z wlascicielem (wlochem) spisanej w 2-jezykach (polskim i wloskim) , podpisanej przezemnie i przez tegoz wlocha... czy to to wystarczy do rejestracji??? czy tez musze niesc do tlumacza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 17 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2008 ja nie musiałem tłumaczyć, miałem tak samo jak ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulus Opublikowano 18 Czerwca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2008 spoko... wszystko przeszlo... nie trzeba tlumaczyc umowy 2-jezycznej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiomaniak Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Mam pytanie odnośnie postu nr. 1Jak wygląda zarejestrowanie motocykla w Polsce jeśli włoskim właścicielem jestem ja sam?Dobra, od początku.Pracowałem we Włoszech przez kilka lat i kupiłem tam moto. Teraz przyjechałem do Polski i chciałbym zarejestrować go tutaj.Może ktoś wie jak "krok po kroku" przeprowadzić tą procedurę? Z góry dziękuję i pozdrawiam,NW. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonstar Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 a nie lepiej poprostu przedzwonić do WK? Jak widzisz nawet na drugie takie samo pytanie nikt nie wie, poprostu nikt nie miał takiego przypadku. A WK, info od reki.Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiomaniak Opublikowano 18 Lipca 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2008 Dzięki Leon, :wink: jak widać to, co najbardziej oczywiste często nie przychodzi na myśl.A'propos wiesz może do kogo zadzwonić żeby zapytać o możliwość sprowadzenia do Polski Yamahy SR400? PS. Może i pytanie było nie na miejscu, ale jak widać jedna odpowiedź i stała się jasność. Pozdrawiam,NW. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejdzik Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Witam, jako że z US jestem na bakier :P mam zapytanie, jeżeli kupiłem motocykl z ceną ok 200E to czy jestem zwolniony z jakiegoś podatku czy jak ? W pierwszym poscie jest mowa o vat 24 czy to też muszę wypełniać i płacić tą kwotę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 poczytaj wcześniejsze posty w tym dziale, wszystko jest wyjaśnione n-razy. vat24 nie jest podatkiem sensu stricte, tylko opłatą od wydania zaświadczenia; jeśli widniejesz jako osoba, która przewiozła pojazd przez granicę, to owszem musisz ten parapodatek zapłacić jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx-wulkan Opublikowano 30 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2010 Jak by ktos potrzebował tłumaczenia włoskiego załatwie w dwa dni wiecej info na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejdzik Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 Panowie, mam jedno pytanie. Kupiłem motocykl z włoch, widnieję w umowie jako kupujący, czy mogę teraz sprzedać moto nie rejestrując go? Powiedzmy na ciąg umów? Nie będzie żadnych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 20 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2010 W świetle prawa nie możesz. W każdym bądź razie wielokrotnie spotkałem się z sytuacją, że handlarz ciągnie moto z Włoch, na umowie widnieje tylko sprzedający a kupujący to kwestia do uzupełnienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Vector... mylisz sytuacje. AFAIK może, pod warunkiem dochowania pozostałych formalności importowych jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rejdzik Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Czyli muszę skoczyć do US i załatwić vat 25? Z tym nabywca może już zarejestrować moto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 21 Lipca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2010 Vector... mylisz sytuacje. AFAIK może, pod warunkiem dochowania pozostałych formalności importowych jsz Jeszua, miałem na myśli ten aspekt mniej legalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi