Aśka Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 szybkie pytanie-czyż prawdą jest, że kamizelka może być tylko żółta? czy jednak może być zielona, różowa, fioletowa.....? :flesje: wbrew pozorom pytanie jest na serio :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 a do czego ta kamizelka?myślę że ingerencja państwa w życie prywatne obywateli nie idzie tak daleko aby narzucać kolory ubrań codziennych :icon_mrgreen: Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 no na motocykl oczywiście. pewien osobnik stwierdził, że można jeździć tylko i wyłącznie w żółtej, ale nigdzie nic takiego nie znalazłam... dlatego pytam, bo może ktoś coś wie :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) no na motocykl oczywiście. pewien osobnik stwierdził, że można jeździć tylko i wyłącznie w żółtej, ale nigdzie nic takiego nie znalazłam... dlatego pytam, bo może ktoś coś wie :] A poczytaj sobie Asiu tu: do poczytania i tu też Twierdzenie "pewnego osobnika" nie jest prawdą. Edytowane 6 Marca 2008 przez pepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 norma ÖNORM EN 471 (Dyrektywa 89/686/EEC) określa co i jak :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4NIEK Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 różowa trzcionka już Ci nie wystarcza :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 jak już taki biegły jesteś to poproszę o streszczenie :icon_biggrin: u nas w kraju jeszcze chyba nie ma takich wymagań, natomiast wiem, słyszałem, że w niemczech ktoś dostał mandat za pomarańczową, bo można mieć tylko żółte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) choć nie do mnie ;-) - u nas nie ma obowiązku przenajmniej na razie.dyrektyw[a] mówi o kolorach odblaskowych: żółto-zielonym, pomarańczowo-czerwonym i czerwonym. Edytowane 6 Marca 2008 przez Raq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 norma ÖNORM EN 471 (Dyrektywa 89/686/EEC) określa co i jak :icon_twisted: Ta norma (opracowana na podstawie tej Dyrektywy) a w Polsce PN-EN 471 dotyczy ubranek do zastosowań profesjonalnych/zawodowych. Dla ubranek niezawodowych jest dopiero projekt normy PrPN-EN 1150 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Ciekawe czy Kamizelka może być przezroczysta :icon_mrgreen: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirekpsary Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Ciekawe czy Kamizelka może być przezroczysta :icon_razz: Na pewno odblaskowa! Wymogu pewnie nie ma żeby Ktoś na jednośladzie jeździł w kamizelce?!Widziałem parę razy motocyklistów w kamizelkach,widać ich z daleka,ale rowerowiec z kamizelką mało kiedy się zdarza,choć też widziałem jednego-bardzo dobry pomysł-w sumie po zmroku wszyscy na rowerach powinni mieć kamizelki założone. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 Ta norma (opracowana na podstawie tej Dyrektywy) a w Polsce PN-EN 471 dotyczy ubranek do zastosowań profesjonalnych/zawodowych. dokładnie - i innej na razie nie ma. projekt nowej będzie się na niej w pewien sposób wzorował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 A poczytaj sobie Asiu tu: do poczytaniai tu teżTwierdzenie "pewnego osobnika" nie jest prawdą.o dziękuję bardzo :wink: pierwszy link by wystraczył, bo w drugim nic nie ma o moim upatrzonym kolorku :icon_mrgreen: no cóż. znowu trzeba się bryknąć do ikei :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 7 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2008 (edytowane) Aska, moze bym i cos napisal ale nie mam ochoty wyrezac wzroku, ( wiem ze ten kolor uwazasz za Twoj osobistay ) Twoja sprawa, widocznieTwoje tematy i posty nie sa adresowane do wszystkich :biggrin: :crossy: Edytowane 7 Marca 2008 przez ks-rider Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi