HD1940 Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Dzieki Adamie za kolejne cenne wskazowki bardzo ciekawa jest sugestia ustawienia ( sprawdzenia ) zaplonu lampa stroboskopowa , ale nie mam zupelnie pojecia jak to wyglada w praktyce ( a chyba znam moje moto dobrze ) . Bede Ci bardzo wdzieczny jak w skrocie opiszesz mi jak to sie robi . Zmienilem na razie przewody do swiec , fajki ,swiece,palec rozdz. a chce jeszcze wymienic cewke z przewodem , kopulke, styki i zobacze jaki bedzie efekt Co Ty o tym sadzisz ? czy ide w dobrym kierunku czy moze powinienem inaczej Czekam na odpowiedz i pozdrawiam . Paweł :)Metoda na wymianę totalnie wszystkich części, jak się niejednokrotnie przekonałem, może i jest słuszna ale jednak droga i nie zawsze daje pozytywny skutek. Często winą "ginięcia" iskry w ruskich sprzetach jest np. brak właściwego kontaktu między stykami w stacyjce oraz w punktach styku mostków z mosiężnej blachy z nitami mocującymi końcówki do przykręcania przewodów. Powymieniasz wszystko (swiece, przewody, cewkę -która w K750 jest praktycznie niezniszczalna, kopółkę, palec przerywacza a może i cały aparat zapłonowy) a przyczyna będzie tkwiła gdzie indziej. Proponuję najpierw dokładnie sprawdzić przewody doprowadzające prąd do aparatu zapłonowego i stacyjki, samą stacyjkę (czy gdzieś się nie grzeje, czy nie są lużne mocowania) a dopiero potem brać się za wymianę części (no chyba, że te są w fatalnym stanie, to co innego). Gubienie zapłonów może być też spowodowane niejednakowym wykonaniem krzywek na wałku rozrządu (nie są symetryczne), skrzywieniem wałka i wieloma innymi sprawami pozornie niezwiązanymi z zapłonem. Dla tego opisz dokładnie objawy a wszyscy zrobią burzę muzgów i postarają się ci doradzić. :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) może być też spowodowane niejednakowym wykonaniem krzywek na wałku rozrządu (nie są symetryczne), skrzywieniem wałka i wieloma innymi sprawami pozornie niezwiązanymi z zapłonem. Dla tego opisz dokładnie objawy a wszyscy zrobią burzę muzgów i postarają się ci doradzić. :) :crossy: Niewłaściwe ,poza granicami tolerancji wykonanie krzywki sterowania zapłonem jest niestety bardzo częste . Zapłon parametti zaradzi . Na burzę mÓzgów się nie piszę . U mnie brak ;P Edytowane 19 Marca 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Pavello a może zajrzysz na www.redmotorz.pli może się przyłączysz, zapraszamy... http://video.google.pl/videoplay?docid=-29...448412657&hl=pl Ile razy to oglądam mam banana na gębie przez cały dzień... Edytowane 19 Marca 2008 przez pietroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Pavello a może zajrzysz na www.redmotorz.pli może się przyłączysz, zapraszamy... http://video.google.pl/videoplay?docid=-29...448412657&hl=pl Ile razy to oglądam mam banana na gębie przez cały dzień...Ciekawe wyławianie do piramidki. Takie jakby trochę wybiórcze <rotfl> Edytowane 19 Marca 2008 przez prince Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 (edytowane) Prince złośliwcze jeden :icon_biggrin: nie do piramidki tylko do grona blisko mieszkających i od czasu do czasu spotykających się-nie do końca poważnych ludzi :smile: jak wiadomo forum jest ogólnie dostępne więc, czemu sam tam nie zawitasz?? Edytowane 19 Marca 2008 przez pietroni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Prince złośliwcze jeden :icon_biggrin: nie do piramidki tylko do grona blisko mieszkających i od czasu do czasu spotykających się-nie do końca poważnych ludzi :smile: jak wiadomo forum jest ogólnie dostępne więc, czemu sam tam nie zawitasz??Byłem już ;P Nikt mnie nie kocha ,nikt mnie nie lubi ,pójdę jeść robaki... . - wywalili mnie <rotfl> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Będą święta czas refleksji, postanowień- proponuje każdy dzień bez złośliwości jest dniem lepszym od innych Np. w tym roku 5 dni bez złośliwych uwag, w następnym roku +5 dni, policz ile będziesz miał lat jak będziesz umiał przekazach swoją wiedzę innym bez zbędnych złośliwości. Mam takiego samego siostrzeńca a on bez zmian. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prince Opublikowano 19 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2008 Będą święta czas refleksji, postanowień- proponuje każdy dzień bez złośliwości jest dniem lepszym od innych Np. w tym roku 5 dni bez złośliwych uwag, w następnym roku +5 dni, policz ile będziesz miał lat jak będziesz umiał przekazach swoją wiedzę innym bez zbędnych złośliwości. Mam takiego samego siostrzeńca a on bez zmian. ;)XDDDZajebioza :icon_razz: Do tego czasu już nie będę w stanie przekazać czegokolwiek a ruskie motocykle będziemy oglądać tylko w książkach . Współczuje siostrzeńca. Ale nie mów . Mam lepsze dni ;P Kurde - staram się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawidiusz25 Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Witam wszystkich!zwracam się do Ciebie Piertoni,byłem zapisany na forumredmotorz,i musze powiedzieć że jestem bardzo niezadowolony z tej współpracy!wielokrotnie pisałem o "swoich problemach z moto"i zawsze "coś,komuś"się nie podobało w tym co pisze!zawsze jakieś docinki,a jak dowiadują się że masz moto Dniepr forumowicze nagle ucichają,jakby zapomnieli wszystkiego!moje zdanie jest takie że jeśli nie masz MW,M-72 lub min.K-750 to nie masz po co zaglądać na to forum!(a kase to umieją brać,a w zamian?..hmmm..)nie jest przyjazne dla "nowych"!!!takie jest TYLKO i wyłącznie MOJE zdanie!!Poczekamy cierpliwie może WILD na swojej super stronie założy forum,mam tylko nadzieje że będzie przyjazne dla wszystkich"rusofili":biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietroni Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 Na każdym forum są Ludzie i ludziska, powiem tylko tyle że dzięki redmotorz poznałem kilku miłych ludzi z bliskiej okolicy i czasem się spotykamy na wspólne oranko i to mi wystarczy. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motozgrzyt Opublikowano 20 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2008 I oto generalnie pietroni chodzi jazda na maxa, a jak jeszcze w pare rusofili się zbierze to jest dopiero frajda :smile:, ja czasami dołączam do ostatnichmohikanów co działają niedaleko mnie, ale jak zrobię solówkę to może do wiskiego sie podłącze :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi