Honda Wawa Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Hej, słuchajcie w zeszłym sezonie miałem lekkie spotkanie z asfaltem i przez to kierownica się skrzywiła. Teraz chce kupić nową ale nie wiem czy te Ciężarki przeciw wibracyjne będą pasować, jak taki ciężarek jest mocowany ? Chodzi mi o tą kierownicę : http://allegro.pl/item320501783_kierownica_tuning.html Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Pofatyguj się do garażu i sprawdź . U mnie jest to długi wkręt krzyzowy M6 , wkręcony na preparat przeciwko samoczynnemu odkręcaniu . No i wyślij zapytanie do sprzedającego , czy i co jego kierownice posiadają na końcach . Kierownicy nie da się wyprostować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 już raz prostowałem :crossy: nie chce żeby podczas podróży coś pękło :lalag: bym sprawdził ale motor nie jest u mnie, mam spory kawałek do przejechania żeby to sprawdzić na końcach nie ma nic bo to rurka jest, czyli na końcu jest otwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszx-6r Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Z tego co pamietam to Honda ma przykrecane ciezarki sruba M6Jak kierownica ktora chcesz kupic jest otwarta,musisz znac jej srednice wewnetrzna zeby zakupic odpowiednie ciezarki.Jezeli masz w twoim moto orginalne ciezarki,to nie oplaca sie do nich kupowac specjalnych "adapterow(redukcji)"(takowe jezeli wogule dostaniesz to tylko w hondzie) Cena bedzie przewyzszac cene ciezarkow na rynku zamiennikow.Chyba ze masz jakies drogie zamienniki,przy ktorych chcesz zostac,to najlepiej skontaktuj sie z przedstawicielem i zamow "adaptery(redukcje)" do twoich ciezarkow o przekroju wew.kierownicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 3 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 mogę zamówić kiere wraz z ciężarkami Lucasa za 200 zł komplet to dobra cena ? wszystko pasuję do siebie bo to od jednego dostawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszx-6r Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 mogę zamówić kiere wraz z ciężarkami Lucasa za 200 zł komplet to dobra cena ? wszystko pasuję do siebie bo to od jednego dostawcyCo do ceny to musisz sam wiedziec czy ci odpowiada,jak jest LUCASa to raczej bedzie juz lebszej jakosci i powloka ktora jest pokryta nie odpadnie po roku. :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maneta Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Jak jest to kierownica Lucas-a ze stabilizatorami tej samej firmy :rolleyes: za 200 zł to bierz i nie pękaj będziesz zadowolony,a kierownicę prostować to możesz przy Romecie,poza tym to już nigdy nie wyprostujesz kierownicy tak idealnie jak by wyszła z fabryki,no chyba że jest naprawdę leciutko podgięta! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 4 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 hej,przyszla ta kiera z ciezarkami ale jest problem bo nie ma tych adapterow redukcyjnych czy jak to sie zwieteraz mam oddzielnie kierownice i oddzielnie ciezarki i nie mam jak tego polaczyc co za porazka :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriszx-6r Opublikowano 4 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2008 (edytowane) hej,przyszla ta kiera z ciezarkami ale jest problem bo nie ma tych adapterow redukcyjnych czy jak to sie zwieteraz mam oddzielnie kierownice i oddzielnie ciezarki i nie mam jak tego polaczyc co za porazka :/Zapodaj jakiegos linka gdzie jest jedno i drugie widoczne,a zobaczymy co da sie zrobic :buttrock: wszystko pasuję do siebie bo to od jednego dostawcy Jednak nie zawsze a koles dal ciala,bo jak kupuje jedno i drugie to wiadomo ze ma ze soba pasowac(chyba ze zle zamowiles) Edytowane 4 Marca 2008 przez kriszx-6r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szramer Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 co Wy tak z tymi cieżarkami?? mi na torze odpadły :biggrin: i po kłopocie , a jak coś Ci trzepie dokręć amor skrętu :buttrock: Cytuj WERA#111 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Honda Wawa Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 kriszx-6r - zdjęcie trochę kiepskiej jakości ale miałem pod ręką tylko kom :icon_biggrin:zaraz napisze do sprzedawcy zobaczymy co powie http://img510.imageshack.us/img510/4151/zdjcie002zf7.jpg szramer - nie każdy lata po torze, a tym moto nawet bym nie chciał i nie inwestował w amor skrętu pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz L Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 co Wy tak z tymi cieżarkami?? mi na torze odpadły :buttrock: i po kłopocie , a jak coś Ci trzepie dokręć amor skrętu :icon_rolleyes: Ale ciężarki nie są od trzepania :-) , tylko od wibracji . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysy5g1 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 Jest na to bardzo prosty patent... (miałem tak w XL 500 zrobione :buttrock: )otóż wystarczy na śrubę m6 od ciężarka nałożyć ok 1,5-2cm gumowego miękkiego węża, ew jakąś inną tulejkę z miękkiej gumy i nakręcić nakrętkę na tyle żeby oparła się o wąż i zaczynała go zgniatać (wąż będzie się rozpierał na boki), wtedy jak już "spuchnięta" guma będzie miała średnicę kiery od wewnątrz, wkładasz ciężarki na swoje miejsce i dokręcasz śrubę mocniej. w 100% skuteczny i uniwersalny sposób :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi