Jupik Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 No to wyłączać ograniczniki i ile sie tylko da na temat stroju na moto pisać, pisać i pisać... Rzucę pierwsze pytanko... Jest możliwe ubrać się na moto już w miarę bezpiecznie za 2 tyś??? licząc wszystko(kombi, bądź kurtka i spodnie, kask, buty, rękawice) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karlo Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 za dwa koła ;) qrna-pewnie :buttrock: Cytuj SHL M11 -> CB 500 -> R1100R -> XRV 750 -> GSF 1200 -> XRV 650 HRC -> XL600V-> Polski Bandyta GSF 1200S :biggrin: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Zalezy o jakiej walucie mowa ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camaro210 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Pewnie ze cos znajdziesz.pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Jest możliwe ubrać się na moto już w miarę bezpiecznie za 2 tyś??? tak idiotyczne pytanie. pytasz z potrzeby, czy dla nabijania licznika? bo jak to pierwsze, to czytasz zawartość archiwum, jakie są znośne marki/ modele i w jakich cenach, a później na allegro albo po sklepach netowych i szukasz które dobre da się kupić w najlepszej ceniea jeśli to drugie... :) jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2008 Jest możliwe ubrać się na moto już w miarę bezpiecznie za 2 tyś??? licząc wszystko(kombi, bądź kurtka i spodnie, kask, buty, rękawice)Aleś dowalił..... to bądź tak miły i określ od kiedy zaczyna się "w miarę" i gdzie się kończy, bo potem rozumiem, że zaczyna się "bardzo bezpiecznie"... Źle pytanie sformułowane - chcesz bezpiecznie? To wskakuj w ciuchy w których jeżdżą zawodowcy MotoGP - masz bezpiecznie - a czy to jest komfortowe? to już inne pytanie. Chcesz bezpiecznie i komfortowo? kup sobie Rukkę SRO (sama kurtka 1500 euro), tylko że jak czołowo w coś przywalisz, albo pojedziesz za szybko to i tak ta kurtka ci nie pomoże. To jest wszystko BAAAARDZO względne. To co dla ciebie jest "w miarę" dla innego może być nieakceptowalne, i na odwrót. Jak pisał jeszua (swoją drogą ostatnio większość jego postów tak brzmi, ale co zrobić jak ma rację? - użyj opcji szukaj...... Cytuj Ponieważ racjonalne myślenie nie jest tym, na czym opiera się żaden z dyskutantów, nie ma co oczekiwać, że jakakolwiek argumentacja, która nie trafia do emocji, przekona go do przyjęcia lepszych zasad. David Hume, An Enquiry Concerning the Principles of Morals Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jupik Opublikowano 6 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 (edytowane) tak idiotyczne pytanie. pytasz z potrzeby, czy dla nabijania licznika? bo jak to pierwsze, to czytasz zawartość archiwum, jakie są znośne marki/ modele i w jakich cenach, a później na allegro albo po sklepach netowych i szukasz które dobre da się kupić w najlepszej ceniea jeśli to drugie... :icon_razz: jszjoszua, z całym szacunkiem dla starszego kolegi... prosił Cię ktoś o przenoszenie tego tematu z radomskiego subforum? wydaje mi się że wypadałoby najpierw zapytać... założyliśmy sobie taki temat żebyśmy mieli gdzie gadać o wszelkiego rodzaju pierdołach i poważnych rzeczach związanych z ubiorem na moto, ale między sobą, żeby właśnie nie wchodzić w paradę ludziom co zakładają konkretnie sprecyzowany temat... może i temat nie jest treścią zbyt ogólnikowy ale my w radomskim subforum wiedzieliśmy o co chodzi...a jak bym chciał nabijać licznik to bym zaczął spamować gdzie się da, a nie zakładał temat na własnym terytorium za który nic nie mam... także jeżeli możesz to prosiłbym Cię o zwrócenie nam tematu, albo ewentualnie wykasuj ten a my założymy sobie nowy temat... tylko najpierw daj znać czy można żeby nam nie zaginął znowu... pees: Buber zgadzam się z Tobą całkowicie, ale mam nadzieje że moja powyższa wypowiedź wyjaśniła co nie co... a co do "w miarę" to chodzi bardziej o wypadki "szczęśliwie" zakończone gdzie strój za te 2tyś jest w stanie efektywniej ochronić przed kontuzjami niż strój za 1000zł lub jego brak... pozdrawiam ;) Edytowane 6 Marca 2008 przez Jupik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 6 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2008 joszua, z całym szacunkiem dla starszego kolegi... prosił Cię ktoś o przenoszenie tego tematu z radomskiego subforum? człowieku, zanim sobie zaczniesz moim nickiem gębę wycierać, sprawdź z łaski swojej, czy mam tam uprawnienia, dobrze..? :icon_razz: uwaga dotyczy drugiego z panów również, ze wskazaniem na tekst dotyczący nadgorliwości. gdyby były jakieś wątpliwości, to podpowiem: nie mam. ergo nie ja temat przeniosłemoczekuję publicznych przeprosin, skoro panowie obaj mieli chęć i odwagę w ten sposób mnie zjechać BTW ten, kto to zrobił, miał rację. radom znajduje się bowiem w dziale "Forum Motocyklistów > Zloty > Zloty > Zloty, imprezy, przejażdżki > Radom", a wątek nie ma ze zlotami i przejażdżkami nic wspólnego ;) EOTjsz ps. można się ubrać za taką kasę. kask 4-5 stówek za garnek np. lazera albo airoha, kurtka powiedzmy modeki żeby chociaż średnia półka była - 5-6 stówek, spodnie powiedzmy stówkę mniej, ca. 4 stówki za przyzwoite buty i zostaje jeszcze na rękawice. szukając wyprzedaży, na allegro, itp można (jeszcze ciagle kupując nowe rzeczy) zejść nawet o 1/4 tej ceny; kwestia czasu poświęconego na skompletowanie. to tak orientacyjnie na szybko, co do szczegółów/ modeli/ opinii odsyłam do archiwalnych postów Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi