jojo41 Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 ;) Czym przepłukać dobrze lagi przed zalaniem nowego oleju :biggrin: Nafta, benzyna ekstrakcyjna :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badyl Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 benzyna ekstrakcyjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matata Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Ja u siebie płukałem olejem hydraulicznym kupionym(wieki temu do lag w mz )na cpn. Trzy razy wlewałem i wylewałem zanim cały szlam został usunięty. Pozostawiłem otwarte śruby spustowe i na drugi dzień zalałem motulem 15w. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aker Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 Moim zdaniem lepiej jest raz na jakiś czas rozebrać je i porządnie umyć i wytrzeć szmatami, bo niestety strasznie dużo syfu się tam zbiera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 1 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2008 naftą Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babyy Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 Ja plukalem benzyna bo tak mi polecili w serwisie. Chcialem rozebrac ale mi odradzili bo przy rozbieraniu teez sie zuzywaja tuleje itp i jak nie cieknie to przeplukac i zalac swiezym olejem. Tak zrobilem i jest super. A poszlo mi chyba z litr benzyny zeby wyplukac ten szlam.Co do nafty to nie wiem bo jest tlusta i zostanie w srodku podczas gdy benzyna bardzo szybko odparowywuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusxmoto Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 zdecydowanie benzyna ekstrakcyjna ale lepiej zeby nie miala kontaktu z nowymi uszczelniaczami , dobrze wymyj zaworki . Ja prawdopodobnie nie zauwazylem ze ktorys sie przytkal i po zalaniu dokladnie odmierzonej ilosci oleju mialem kolki :icon_eek: na drugi dzien zabawa na nowo i git .... moj blad syfy pelno w goleniach ale najgorszy wbity w otwory zaworkow :icon_eek: pozdro :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 2 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2008 ja u siebie robzierałem całe lago wymyłem dokładnie benzyną ponieważ tak jak ktoś pisał szybko odparowuje potem wymieniłem uszczelniacze pomimo, że nie lały poskładałem i zalałem olejem i przynajmniej wiem, że zrobiłem wszystko jak należy koszt nie wielki a pewność 100% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojo41 Opublikowano 5 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 A jak sądzicie, leciwe miękkie zawiechy i zalecany olej 5w, a myślę zalać 15w. Dobrze zrobię :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 5 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2008 no 15 albo nawet 20 zależy do czego chcesz motorku używać ma być mięki czy twardy musisz wiedzieć sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi