Skocz do zawartości

Simson S53

nikita1258459
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde gdzies o tym czytałem..;/

Jaki masz gaznik ,bing? sprawdz połozenie iglicy i rozmiar dyszy, zobacz czy filtr powietrzza nie ma zadnych zwerzek, zobacz ile wchodzi rurka z cylindra(rura wydechowa) do tłumika.

Edytowane przez Boczi013

No to nie wiem. wiem ze jak zdejmiesz tył od tłumika to masz taki jakby lejek podzurawiony. wiem ze jak go rozwalisz albo wyjmiesz to uzyskasz dzwięk ( dyn dyn dyn ) i motor bedzie miał większą moc. chyba ze masz ten wydech co jest cały i nie da sie go gtworzyc. wtedy to nie wiem. a co do Dyszy to radze kupić 72 (koszt 2zł)

Były Simsony dławione do 25km/h na rynek Niemiecki tak zwane mofy.

Były to wersje 1 osobowe silnik zdławiony do 1,6 KM przy 4250 obr/min, 3,5 Nm - 2750 obr/min i miał tylko 3 biegi.

Elementami dławiącymi osiągi było cieniutkie kolanko, tłumik, gaźnik o przelocie 10mm i przełożenie łańcucha. Do mofy oferowano zestaw elementów odblokujących ją do wersji 50km/h.

95rocznik to Bedzie jeszcze S-53 Alpha M

Jakim cudem simson i to w dodatku s53 jedzie Ci 35km/h :|
A co myślisz że 53 to więcej niż 51 i oznacza że S53 jest szybszy :P Były wolniejsze standardowo były dławione do 50km/h. Edytowane przez teslasim

Ja nie wiem, czy wogłule gdzieś "som", ale podejrzewam skończony tłok i niewyregulowany, zapchany gaźnik.

Poprawiasz chlopaka a sam robisz bledy :banghead: " w ogole " pisze sie tak !! Nie wiem co was w tych szkolach ucza :icon_mrgreen: Mnie jakos ortografi nauczyli a wcale nie jestem starszy od niektorych :crossy: Wszystko istotne co do tych blokad koeldzy Ci juz wyzej napisali srpawdz to i napisz czy takei istnieja. Jak nie masz blokad to silniczek do remontu :banghead:

Poprawiasz chlopaka(tu powinnien być przecinek) a sam robisz bledy " w ogole " pisze sie tak(nie używa się kilku wykrzykników koło siebie) !! Nie wiem co was w tych szkolach ucza Mnie jakos ortografi nauczyli(znowu brak przecinka) a wcale nie jestem starszy od niektorych(Gdzie kropka?) Wszystko istotne co do tych blokad koeldzy Ci juz wyzej napisali srpawdz to i napisz czy takei(Co to znaczy takei?) istnieja. Jak nie masz blokad to silniczek do remontu(No znowu brak kropki)

Jak się czepiać, to na całego, no nie?