Buber Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 W kwestii formalnej - ja w takim wypadku (skoro zmiana oleju..) zdjąłbym miske olejową, (jeżeli jest) i wtedy ze śrubą walczył... Ale nie wiem dokładnie jak tam jest, więc to tylko generalny pomysł. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart_b Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 no tylko zdjecie miski to tez zabawa. u mnie jakis inteligent tak doje**ł korek ze odkrecilem do z gwintem. :D wyjecie miski wiazalo sie z wywaleniem kolektorów a przy tym chlodnicy itd. tak wiec to nie takie proste. pozniej jeszcze trzeba doinwestowac do uszczelki pod miske. a stówki lecą :P kolejna rzecz to odkrecanie miski tez nie jest takie dobre dla jej szczelności. Cytuj MOTOPROJEKT - Warsztat motocyklowy serwis, naprawa, diagnostyka komputerowa, materiały eksploatacyjne Sławek - 604 635 069 Bart - 695 880 500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loczek218 Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Jezeli sruba jest juz zniszczona od klucza i jest do niej w miare dobre dojscie proponuje przecinak (ale dobry) i mlotek Ten zestaw odpowiednio uzywany odkreca wiekszosc srub Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Breżniew Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Tylko nie zapominaj ze miska olejowa jest z aluminium i bardzo podatna na pękniecie. Metodą na "ruski klucz" to odkręcaj śruby w ciągniku a do motocykla kup dobre narzedzia. W moim z powodzeniem odkręcisz korek dobrym kluczem do świec bo ma rozmiar 21mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mati_mot Opublikowano 17 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2008 Przyznam że jest to bandycki sposób....ale jakże skuteczny. Ostatnio walczyłem ze śrubą od pokrywy zbiorniczka płynu hamulcowego. Wiem ze gdy się nie odkręca śruby przez pewien czas, to sama sie zaciska. Ale we 2 z kumplem odkrecalismy i śrubokrętem(bardzo dobrej jakości) zmasakrowalismy tylko śrube. Poszła przecinakiem ale tez po pewnej męce. Skutek....śruby do wymiany:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi