bartek[nh] Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 jaki jest najlepszy silnik do cross`a (najlepiej z 50ccm)? i najtańszy, proszę o odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Zalezy co masz na mysli mowiac najlepszy silnik :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 w ogóle jak zakładasz temat to postaraj się na przyszłość być troszkę dokładniejszy. Ja myślałem (po tytule) że chodzi o najlepszy... tutaj wpisz co chcesz. Inaczej - pytanie bez sensu w tytule.A poza tym to pytanie należy do działu 2T Traktuj innych z szacunkiem, to i oni cię tak potraktują. Netykieta się kłania.. Cytuj Dezinformacja i fake newsy opierają się na tendencyjności w naszym myśleniu. Nie lubimy otrzymywać informacji, które są sprzeczne z tym, jak postrzegamy świat. Wolimy wiadomości, które potwierdzają nasze przekonania. Problem w tym, że wobec takich przekazów jesteśmy mniej krytyczni, więc jeśli dezinformacja będzie zgodna z tym, w co i tak już wierzymy, łatwiej będzie się nam na nią nabrać. Pamiętajmy, dezinformacja ma na celu radykalizację naszego światopoglądu, a nie jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek[nh] Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 preprzepraszam, ale niechciałem żeby wyszło po chamsku a jednak tak wyszło sorki. a co do silnika to zależy mi żeby kupić jak najtaniej coś porządnego, żeby niedokładać co chwila do niego kasy i żeby był oszczędny raczej. Jak myślicie jaki silnik najlepszy do cross`a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Sory ale nadal nie rozumem. Chodzi ci o sam silnik (dlatego ze rame masz) czy chodzi ci o cały motoreQ? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek[nh] Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 mówie o samym samym silniku bo rame kąpletną mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 silnik minarelli am6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 a od czego masz tą ramę ?nie we wszystkie silniki będą pasować idealnie, czasem przerobienie ramy mija się z celem bo utracisz sztywność konstrukcji Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek[nh] Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 rama jest od suzuki rm125. z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Jesli nie masz za duzo funduszy, to moze z Simsona silnik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek[nh] Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 i na początek chyba tak zrobie, a jak będe troche bogatszy to wymienie na inny, tylko że kiedy to będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryjek Ocw Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Silnik od Simsona kupisz juz za 300zł :icon_razz: wiec jak masz troche więcej kazy moze lepiej zainwestowac i kupic cos lepszego. bo po co masz się męczyć i naprawiać wiecznie silnik. Radze kupic coś lepszego. :icon_razz: Ale nie mowie ze te silniki są do niczego bo sam jezdze SimQ i wcale nie narzekam :flesje: jezdzi bardzo ładnie :clap: ale jezeli chcesz wykorzystywac motor w terenie to lepiej zainwestowac i kupic cos mocniejszego :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Jak dla mnie w klasie 50ccm idealny kompromis miedzy tanim kosztem eksploatacji a osiągami osiąga Silnik Simsona M541, popularna "4". Bardzo lubiłem jeździć prawie że powietrzem poprostu ten silnik nie miał w ogóle ochoty na paliwo a jeździł pięknie:) Ah te wspomnienia. Edytowane 28 Lutego 2008 przez tomasz90skomra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi