koli666 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 witam, mam problem ze skrzynia biegow w hondzie mtx 80 97r mianowicie, zaczely wchodzic mi ciezko biegi z czasem coraz ciezej az w koncu trzeba bylo wciskac je na sile, rozebralem silnik i wszystko wyglada wporzadku, nie mam pojecia co moze byc, pomocy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 A łożyska są ok? Może się zatarły, albo zmęczenie materiału łożysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 zobacz na kolor wodzikow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli666 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 hm ja to dzisiaj zlozylem aby tylko odpalil, na poczatku myslalem ze to jest przez obcierajaca zebatke( wodzik delikatnie obcieral o zebatke, ona napedza dozownik) zalozylem pod to podkladke na stole wszystko wporzadku dzialalo, po dpaleniu dalej to sam, kiedy sciagne dekiel od strony sprzegla to na odpalonym moto skrzynia dziala w miare lepiej ze da sie wzucac biegi, ale jak zloze dekiel to juz masakra. o co chodzi z tym kolorem wodzika? łozyska sa ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Czyli mam rozumiec ze odpalales go bez oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli666 Opublikowano 28 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 no tak. ale wczesniej mialem caly czas olej i bylo to samo, a stwierdzilem ze to samo po wcisnieciu na opor jedynki o 2 nie wspomne. bez dekla jest delikatnie lepiej, ale przeciez nie bede jezdzil bez oleju i sprzegla;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 Pewnie lozyska sie koncza :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli666 Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 hm a jak nie beda to łozyska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Najpierw je sprawdź. Nie mogą stawiać za dużego oporu, muszą się ładnie kręcić, nie "przeskakiwać". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipecki Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 Z tym nie ma zartow... przekonalem sie na wlasnej skorze lozysko walu stanelo i obrobilo karter dookola nie mila sprawa... a jak skrzynia stanie to juz sam sobie odpowiedz.PozdrawiamFilip Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli666 Opublikowano 29 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 oki przy okazji wymienie zimeringi. wiec zanim zloze odezwe sie kolo czwartku, niezapominajcie o tym temacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koli666 Opublikowano 10 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 witam , jednak jest sypniete lozysko w skrzyni :flesje: dzieki ludziska :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz90skomra Opublikowano 10 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2008 Gratki rozwiązania problemu :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi