mariani Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 O, jaki relatywizm moralny! Jeździj 50 albo nie głosuj w sprawie ognisk :icon_question:Coz mam wrazenie ze pojecie relaztywizmu nie jest Ci do konca znane - tak w woli edukacji lub przypomnienia: Relatywizm to pogląd filozoficzny, wedle którego prawdziwość wypowiedzi można oceniać wyłącznie w kontekście systemu w którym są one wypowiadane. Tym samym relatywizm stwierdza, że nie istnieją zdania niosące absolutną treść, których ocena byłaby identyczna i niezależna od jej kontekstu. Prawdziwość dowolnego sądu zależy od przyjętych założeń, poglądów czy podstaw kulturowych.Relatywizm głosi, że wartości i związane z nimi normy i oceny mają charakter względny, zmieniają się w czasie, są zależne od miejsca, i od oceniającego. Szczególną odmianą relatywizmu jest indywidualizm gdzie przywiązuję się dużą wagę do cech jednostkowych. pozdrawiam, Co do ognisk idea sluszna i ja popieram a co do miejsca to na pewno da sie to zorganizowac tak zaby bylo dobrzeEOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert203 Opublikowano 12 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2008 tylko widzisz. na kabaty jeździ metro, a ogniska są zazwyczaj mocno alkoholowe i wtedy pciungi bardzo ulatwiają dotarcie do domu :wink: Do przystanku kolejki, która chodzi na dworzec gdański jest 200m a z stamtąd jest metro :icon_question: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Oj dzieciaki jak już chcecie to mam propozycje.W lesie kabackim koło powsina jest polana i są wydzielone miejsca na ogniska sa tam zadaszone wiaty, drewno bardzo często też jest przygotowane, są ławki i stoły. Kawałek trzeba iść od Tesco ale chyba warto, wiem że wjeżdzali tam samochodami chyba od strony powsina wiec moze i zmotoryzowani tez by mogli podjechać . Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aśka Opublikowano 13 Marca 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Oj dzieciaki jak już chcecie to mam propozycje.W lesie kabackim koło powsina jest polana i są wydzielone miejsca na ogniska sa tam zadaszone wiaty, drewno bardzo często też jest przygotowane, są ławki i stoły. Kawałek trzeba iść od Tesco ale chyba warto, wiem że wjeżdzali tam samochodami chyba od strony powsina wiec moze i zmotoryzowani tez by mogli podjechać .Listek? a myślisz, że o czym my dyskutowaliśmy? :biggrin: to że samochodami tam wjeżdżali, to nie oznacza, że można to robić. gdyż albowiem nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Samochody i Motocykle odpadają bo przecież Sarny wypłoszymy!!!!!!!!!! :biggrin: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belgu Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Oj dzieciaki jak już chcecie to mam propozycje.W lesie kabackim koło powsina jest polana i są wydzielone miejsca na ogniska sa tam zadaszone wiaty, drewno bardzo często też jest przygotowane, są ławki i stoły. Kawałek trzeba iść od Tesco ale chyba warto, wiem że wjeżdzali tam samochodami chyba od strony powsina wiec moze i zmotoryzowani tez by mogli podjechać.Listek... owszem drewno jest ale najczesciej starczy tylko na piatek. W soboty juz sie biegalo do lasu.Chetnych na ogniska tam wiecej niz jest miejsca... wiaty zasyfione robalami i zatechle.Wpierdol mozna dostac bo rozny element sie tam kreci... bylem wielokrotnie i 2x byl dym (i to nie z ogniska). I inne ssaki leśne. :Dtirowki?? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Ja tam lubie dym, przynajmniej jakaś gimnastyka, ruch jest :) Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wemona Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Listek... owszem drewno jest ale najczesciej starczy tylko na piatek. W soboty juz sie biegalo do lasu.Chetnych na ogniska tam wiecej niz jest miejsca... wiaty zasyfione robalami i zatechle.Wpierdol mozna dostac bo rozny element sie tam kreci... bylem wielokrotnie i 2x byl dym (i to nie z ogniska). o maj gad a Wy dalej swoje... z G3d ogniskujemy w powsinie od kilku lat, ANI RAZU nie bylo zadymy, wiaty sa w bardzo dobrym i zadbanym stanie, sa stoly i siedziska, a w sezonie drewno na opal jest zworzone 2 razy dziennie... z brakiem miejsca moze ze 2 razy mielismy problem.. ale jest na to rozwiazanie - spotykamy sie o 11, o 12 wymarsz (po zakupach), docieramy na miejsce kolo 12.30 i bawimy sie caly dzien i niema zadnego problemu z miejscem :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 13 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2008 Coz mam wrazenie ze pojecie relaztywizmu nie jest Ci do konca znane - tak w woli edukacji lub przypomnienia: Relatywizm to pogląd filozoficzny, wedle którego prawdziwość wypowiedzi można oceniać wyłącznie w kontekście systemu w którym są one wypowiadane. Tym samym relatywizm stwierdza, że nie istnieją zdania niosące absolutną treść, których ocena byłaby identyczna i niezależna od jej kontekstu. Prawdziwość dowolnego sądu zależy od przyjętych założeń, poglądów czy podstaw kulturowych.Relatywizm głosi, że wartości i związane z nimi normy i oceny mają charakter względny, zmieniają się w czasie, są zależne od miejsca, i od oceniającego. Szczególną odmianą relatywizmu jest indywidualizm gdzie przywiązuję się dużą wagę do cech jednostkowych. pozdrawiam, Co do ognisk idea sluszna i ja popieram a co do miejsca to na pewno da sie to zorganizowac tak zaby bylo dobrzeEOT Pisze się gwoli. A widać że nie zrozumiałeś mojego posta. Prezentujesz pogląd wg którego należy żyć zgodnie z przepisami prawa, element odnoszący się do relatywizmu moralnego, który jak podałeś twierdzi że nie ma stałych norm a mają one względny charakter. Twoja norma dotycząca ochrony przyrody :evil: wg mnie też jest względna, za to założenie jakie przyjąłeś powołując się na niezgodność z prawem już nie - więc bądź też konsekwentny i jeździj przepisowo motocyklem. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AZAEL Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 (edytowane) Wpierdol mozna dostac bo rozny element sie tam kreci... bylem wielokrotnie i 2x byl dym (i to nie z ogniska). Na litość boską... Koledzy i koleżanki motocykliści... odkąd pamiętam to NAS się bano a nie my!! :smile: "Metroseksualność" dominuje, czy jak?!?Rozumiałbym, gdyby to Aśka miała obawy, ale kilku chłopa... ech... zbliża się Armagedon... choć osobiście też wolę jakieś zaciszne miejsca z dala od "obcych" :evil: Edytowane 13 Marca 2008 przez AZAEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Na litość boską... Koledzy i koleżanki motocykliści... odkąd pamiętam to NAS się bano a nie my!! :icon_eek: "Metroseksualność" dominuje, czy jak?!?Rozumiałbym, gdyby to Aśka miała obawy, ale kilku chłopa... ech... zbliża się Armagedon... choć osobiście też wolę jakieś zaciszne miejsca z dala od "obcych" :smile: Starość nie radość prędzej Aśka by pokazała huliganom gdzie raki zimują, niż my z przewianymi kośćmi :icon_razz: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Mięczaki, no normalnie mięczaki :) jJa sie wychowałem w tych rejonach i jakoś nigdy nic złego mnie nie spotkało w trakcie np. picia pod Mostem, czy pod Sklepem, czy nad Smrudką, czy w Powsinie, czy na Stokłosach czy na Kabatach, weźcie sie wyluzujcie :smile: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin SF Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 nawet sobie jaj nie można robić, bo przyjdzie wielmożny Pan Moderator co jeszcze kawy nie wypił i się nie zna na żartach i od mięczaków będzie wyzywał :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KLAUDIUSZ Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Akurat żarty, już nie ściemniaj :smile: Cytuj MOTOLOOK-WYPRZEDAŻ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Listek31 Opublikowano 14 Marca 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2008 Belgu wiaty nie są w takim złym stanie.A jeśli chodzi o miejsce to cos zawsze się wykręci.No moze nie jestem moderatorem ale za to błysk w oku mam i czasem uczesany jestem. Jeśli chodzi o wjazd to wydaje mi się że jest taka mozliwość tylko nie przez powsin tylko od strony lasu ale nie od strony ursynowa tylko z dołu od wilanowa. Głowy nie dam ale poszukam jak mi się będzie nudziło, może jakiegoś leśnego ssssssaka spotkam he he Cytuj Jak mogę to pomogę a jak nie mogę to przynajmniej spróbuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi