Skocz do zawartości

Yamaha Warrior

witek510
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Od kilku dni jestem szczęśliwym posiadaczem Warriora. Kupiłem go od gościa spod Częstochowy. Maszyna super, troszkę podtuningowana (tuning raczej optyczny) ale jak na początek - super.

Niestety nie mam instrukcji obsługi i tu prośba. Czy mógł by ktoś z dwukołowej braci podarować , wypożyczyć lub ew sprzedać takową instrukcję? W necie znalazłem- ale po angielsku-, a niestety jest to dla mnie język bardzo obcy.

Jeśli by ktoś mógł mnie wspomóc byłbym bardzo wdzieczny.

Pozdrawiam i lewa w górę

Czołem ..... u mnie ma rura 41 mm średnicy, a katalogowo powinna niby mieć 43mm, związku z tym nie mogę nigdzie jej dokupić, ostatecznie został salon yamahy...

Witaj,

Nie posiadam suwmiarki niestety, zmierzyłem to bardziej na oko i u mnie teleskop ma 43 mm.... przynajmniej tak podaje moje oko :) ale tak naprawdę to nie wiem co chcesz dokupić tzn. które rury... czy zamierzasz wymieniać część teleskopów?

Odnośnie zapytania kolegi o instrukcję do Wariota w jęz. polskim, to wątpię, żeby Ci się udało coś takiego znaleźć. Ten motocykl nigdy nie był w naszym kraju w oficjalnej sprzedaży u dealerów Yamaha, a nawet gdyby był to nie wiem czy oni coś takiego przygotowują w naszym języku.

Pozdrawiam

Witam ponownie,

Zastanawiam się nad zamontowaniem czegoś takiego:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=624378849

Czy ktoś z Was używa Power Comandera?? Jeśli tak, to jakiej mapy używacie? Ja własnie wgrałem mapę nr M403-502 przeznaczoną do Warrior European model, Vance & Hines Staggered Big Shots, Stock air filter. Ja mam Hard Kromy 2 w 2 i do nich niema dedykowanej mapy, więc przetrenuję tą.

Pozdrawiam

green_roder_2007

A jaki filtr powietrza masz,bo ta mapa jest do oryginału.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

mylisz sie Green Rider

yamaha oficjalnie sprzedawala Warriora w PL

wiem bo mam zdjecie z Warriorem w slonie Yamahy

(wtedy jeszcze byl marzeniem)

nawet udostepniali do jazd probnych, niestety ja sie zgapilem i nie pojezdzilem

A jaki filtr powietrza masz,bo ta mapa jest do oryginału.

Mam oryginał. Jedynie obudowa jest akcesoryjna z oferty Star Motorcycles. Może i daje trochę więcej powietrza, bo jest odwrócona wlotem do kierunku jazdy, w każdym razie bardziej mi się spodobała.

Pozdrawiam

mylisz sie Green Rider

yamaha oficjalnie sprzedawala Warriora w PL

wiem bo mam zdjecie z Warriorem w slonie Yamahy

(wtedy jeszcze byl marzeniem)

nawet udostepniali do jazd probnych, niestety ja sie zgapilem i nie pojezdzilem

...no to może oficjalnie Yamaha Polska sprzedawała tego jednego Warriora....

Ten motocykl jest nadal produkowany więc czemu niema go w cenniku??? Ja tam też pewnie kiedyś będę "oficjalnym" sprzedawcą jednego używanego Warriora...

Nie zmuszaj mnie el Popi do wypowiadania się na temat polskiej sieci dealerów Yamaha i polskiej polityki tej firmy, bo nic miłego Ci nie powiem.

Zakupy robię poza granicami Polski, jak większość ludzi, którzy nie dają się oficjalnie okradać, więc mało mnie obchodzi, przynajmniej narazie co sprzedają w salonach.

Może ktoś z posiadaczy Warriora kupił go w Polskim salonie.... i odezwie się na forum????

Pozdrawiam

green_roder_2007

kiedys na allegro widzialem ogloszenie ....

ktos chcial sprzedac Warriora i bylo napisane ze "zakupiony u dilera w polsce"

wiec ktos jednak kupil w PL

druga sprawa to zlot

w niemczech jest organizowany europejski zlot Warrior,

nie wiem jeszcze jak z urlopem ,ale wybieram sie tam

wiecej info masz jak cofniesz ze dwie strony

poza tym w dl weekend majowy zrobilem Warrior'em 1600 km , a Wy ?

http://roadstars.ro.funpic.de/warrior-treffen-2009.htm

o ten zlocik mi chodzi :buttrock:

Z tymi markowymi zlotami w Niemczech to nie taka prosta sprawa.Jest też zlot Wild Stara i na jego przykładzie powiem że trzeba się u nich dużo wcześniej zarejestrować i dostać potwierdzenie.Beż tego nie przyjmą na zlot.Więc najpierw trzeba sprawdzić co i jak,żeby nie zrobić niepotrzebnej wycieczki na darmo.

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

poza tym w dl weekend majowy zrobilem Warrior'em 1600 km , a Wy ?

Mnie sie udało nawinąć w ten week majowy około 800km. Rzeszów -- > Tatry --> Pieniny - Beskid Sądecki - Beskid Niski - Bieszczady --> Rzeszów

Edytowane przez Miłek

Wchodzi ok 4 l.

Witam,

Mam pytanko- ile litrów oleju wchodzi do silnika Warriora. Z góry dzięki za info

Pozdrawiam :notworthy:

owner's manual mowi:

without oil filter cartr........

3.70 L

with oil filter cardri....

4.10 L

Mnie sie udało nawinąć w ten week majowy około 800km. Rzeszów -- > Tatry --> Pieniny - Beskid Sądecki - Beskid Niski - Bieszczady --> Rzeszów

bardzo ladnie ,bardzo ladnie...........ladne widoczki,ladna traska :clap:

Witam,

Mam pytanko- ile litrów oleju wchodzi do silnika Warriora. Z góry dzięki za info

Pozdrawiam :notworthy:

Przy wymianie oleju w Warriocie musisz byc cierpliwy, jak zejdzie czesc oleju i przestanie splywac, to trzeba na 2 sekundy zakrecic rozrusznikiem. Koncowka oleju splywa bardzo powoli, tak bylo u mnie.. to tyle z moich doswiadczen przy wymianie.

Pozdrawiam

green_roder_2007

Panowie jakie mieliście problemy z waszymi maszynami zaraz po zakupie motocykla? Ja mam taki, ze co jakis czasz włączy mi sie kontrolka oleju i zupełnie nie wiem dlaczego. Podejzewam, ze to jet jakis błąd w komputerze. Po drugie mój warrior czasami chodzi nie równo. Spadają mu obroty, poszatkuje silnik chwilke, obroty maleją potem rosną, znów maleją i znów rosną na końcu maleją i praca silnika ustaje. Czyzby swiece do wymiany i kable do sprawdzenia?