Playerkidd Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 kopiłem gsx 600f z 92r no i po rozebraniu w komorze filtra powietrza wylukalem ze tłusto ale tylko trochę tnz nie pływało olej czy coś , czy to może być od niezsynchronizowanych gaźników a jak nie to od czego albo czy to tak ma być (odraz mowie ze swierzak jestem i jak coś walnelem to nie gnić tylko poprawić proszę :lalag: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Olej z odmy, pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon84 Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Czasami tak własnie jest w starszych sprzętach,że może się taka mgiełka olejowa pojawić w air-boksie.Może masz zbyt wysoki poziom oleju i nadmiar wyrzuciło do odmy.Przy normalnej jeżdzie tak masz czy tylko po ostrzejszym śmiganiu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Playerkidd Opublikowano 23 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) ja go kupiłem teraz w zimę i tylko sie nim przejechałem nie katowałem , a koleś co go przede mną miał mówił ze po sprowadzeniu dal do mechanika na przglad (synchronizacja itp mówił)i nic przez sezon poza tym w motorze nie robil tzn ta mgielka w air-boksie to są pozostałości po poprzednim sezonie Edytowane 23 Lutego 2008 przez Playerkidd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
garwul Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 ja go kupiłem teraz w zimę i tylko sie nim przejechałem nie katowałem , a koleś co go przede mną miał mówił ze po sprowadzeniu dal do mechanika na przglad (synchronizacja itp mówił)i nic przez sezon poza tym w motorze nie robil tzn ta mgielka w air-boksie to są pozostałości po poprzednim sezonieW miare mozliwosci, wyczysc to, posmigaj troche, nawet wskazane zeby dac w palnik (oczywiscie na wpierw rozgrzanym silniku) i za jakis czas sprawdz znow czystosc airboxa.Po to jednak jest tzw. odma, zeby czasem zygnac odrobina oleju w airbox.Jest to specjalnie polaczone gumowym wezem. Mysle ze nie masz sie czym przejmowac jezeli sa to male ilosci olejowych wymiocin w airboxie.Jezdze banditem 600 wiec to bardzo podobny silnik, oleju zalewam mu pod gorna kreske,i czasem jak spuszczam syf z airboxa to i troche oleju z woda tez splynie.Ilosci oleju sladowe, ale jednak.Wiec mozesz sie cieszyc motocyklem i nie zawracac sobie tym glowy.Takie moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 To normalne zjawisko. Odpowietrzenie skrzyni korbowej poprowadzone jest do filtra a co za tym idzie opary z oleju osadzają się w środku i co jakiś czas wypadało by umyć to benzynką. Ale moim zdaniem ma to i swoje uroki bo ewentualny syf który wpada do puchy nie fruwa tam w środku tylko przykleja się do ścianek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 (edytowane) :clap: gratuluje szlifiereczki moze przezyjesz sezon hehe a jak zyga to i zlom pewnie :buttrock: ps. zartowalem przyjacielu spoko motorynka widzialem :icon_mrgreen: Edytowane 23 Lutego 2008 przez tajnos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 23 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2008 Tajnos - zarty to na forum ogolnym w Humorze to jest Mechanika.Kto ci powiedzial ze GSXF to szlifierka ???Powiedz mu ze sie pomylil. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi