Skocz do zawartości

PROBLEM Z GAZEM W ENDURO! WAŻNE!!

Stychu
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Wyciągnąłem parę dni temu motor: Enduro z silnikiem od CZ 125. Na początku nie chciał odpalić bo miałem problem z gaźnikiem i filtrem ale wszystko zrobiłem i odpalił po paru kopach (wcześniej nie był odpalany przez prawie 2 lata).

OPISZĘ DOKŁADNIE!

Jak już odpaliłem go to na początku przez jakąś minute chodzi na malutkich obrotach i po chwili dostaje jakiegoś szału i nagle sam zaczyna gazować od siebie po prostu obroty się zwiększają na maxa same od siebie. Założyłem do niego świece z 3 ząbkami na końcu bo wcześniej była z jednym ale pękła i nie miałem innej. I rozpalałem go na początku bez filtra. I Czy to może być przyczyna świecy lub że dostaje za dużo powietrza i przez to gazuje go samo od siebie??

Nie odpalałem go z założonym filtrem po się boje troszkę bo jak go odpaliłem to nie dało się go w ogóle zgasić dopiero jak ściągnołem kapturek z świecy to wtedy zgasł.

PROSZĘ O SZYBKĄ POMOC! CZY TO MOŻE BYĆ PRZYCZYNA ZE DOSTAJE ZA DUŻO POWIETRZA??

Kontakt ze mną Gg: 921828

DZIĘKUJE!

A przypadkiem nie masz zatkanego kranika? Bo to też by wyglądało że masz nie do końca drożny kranik i po jakimś tam czasie paliwo napełni gaźnik ale jak chodzi to wyciąga wszytsko i potem na końcu masz już tak ubogą mieszankę że dostaje takich wyokich obrotów.

Tomek

ja jeszcze dodam że może sie pływak wieszać ......pamiętajmy że pływak nie zawsze zawiesza sie na dole często sie zdaża że zawiesi sie na górze i blokuje zaworek iglicowy wacha nie leci=robi sie coraz uboższa mieszanka=rosną obroty=po pewnym czasie gaśnie

nie wiem jak tam jest pływak ale jeśli jest jak w jikovie że chodzi na takiej szpili to bardzo możliwe zaś jeśli jest jak w gmf (dezamet 023) to podana przezemnie sytuacja raczej odpada

w 99% wypadków jak dostaje za wysokich obrotów to albo paliwo nie dochodzi lub nie dochodzi tyle ile powinno albo dochodzi za dużo powietrza-na przyszłość :wink:

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl