mwichan Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Cześć :D Po wielu bitwach z gaźnikiem doszedłem do wniosku że zawodzi kranik. Cały czas podaje paliwo. Pytanie tylko czy zamiast zamawiać kranik podciśnieniowy mogę założyć zamiennik ręczny. Myślę że dopasuję jakiś od simsona czy innego sprzęta. Czy będzie wszystko w porządku? Czy lepiej nie kombinować i wybecalować te 40 zł na kranik podciśnieniowy? Pozdrówka :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Nie powinno byc większych problemów jeśli założysz ręczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gizmucik Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Lepiej jest założyć ten kranik podciśnieniowy, nie weim jaki to motocykl czy to skuter, ale jeśli to skuter to jak to w skuterze wszystko jest ukryte pod tymi plastikami i będziesz musiał sie nagimnastykować żeby sie dostać do kranika i go otworzyć/zamknąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Skuter skuter, ale nie jest aż tak drastycznie zabudowany. [http://bikepics.com/members/mwichan] Czyli problemem może być tylko ewentualne otwarcie/zamknięcie przepływu? Innych problemów nie przewidujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wicek15 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Zadnych problemów, jedynie to otwieranie/zamykanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 będziesz jeszcze musiał zatkać rurke podciśnienia .do swojego skuta mam zamiar wstawić kranik przelotowy wpinany w przewód ale cena 50-60zeta troszkę odrzuca za kawałek metalu :buttrock: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Miałem ten sam problem w Typhonnie.Kranik podciśnieniowy mi padł, a z racji tego że nowy kosztuje ok 60zł, postanowiłem założyć zwykły rometowski. Będziesz mógł mieć mały problem z osadzeniem go w zbiorniku paliwa (zapewne plastik). Ja sobie poradziłem z tym dorabiając u tokarza wymiarową tulejkę w którą wkręcam kranik Trzeba zatkać wężyk podćiśnieniowy gaźnik-kranik by nie łapał dodatkowego powietrza. Faktycznie z otwieraniem i zamykaniem jest mały problem bo trzeba to robić w miarę delikatnie by nie uszkodzić plastikowego zbiornika paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert-Moto Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 enduromaster kranik przelotowy można dostać za 20-25zł.Pozdrawiam! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 17 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 U mnie tego problemu nie będzie, mam metalowy zbiornik. Kranik wkręcany jest na nakrętkę o łbie 22mm, ale przeglądałem aukcje i mnie omamili, bo raz mają gwint 15mm a raz 16mm. Więc rano wykręcam i idę do sklepu dobrać coś :biggrin: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 enduromaster kranik przelotowy można dostać za 20-25zł.Pozdrawiam! :buttrock: jak znajdziesz to od razu kupuje Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubert-Moto Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 http://www.agmot.pl/sklep.php?s=kranik&kod=0&k=18 :buttrock:Pozdrawiam! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 :biggrin: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mwichan Opublikowano 20 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2008 Szanowni państwo, mógłby mi ktoś podpowiedzieć kranik od jakiego sprzęta jest wkręcany na nakrętkę z gwintem 13mm? :biggrin: pzdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
magneto Opublikowano 25 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2008 to nie pompka- mozesz smialo zakladac. pzdr:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi