Johny69 Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 Przecież raptem jedna osoba w tym wątku stwierdziła,że ci kolesie nie mieli umiejętności. Poza tym chyba każdy widzi,że nie każdy potrafi tak szybko przekładać moto i przejechać tyle ostrych zakrętów z taką prędkością. Swoją droga mogli być już zmęczeni stąd taka chaotyczna gonitwa. Bo koleś na ducacie też jakby wstrzymał się z wyprzedzeniem. Na torze to by dopiero wymiatali, mogliby bez obaw sprawdzić,który lepszy :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 15 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2008 [..] Ten pierwszy gdy go cos zaskoczy na tym winklu pewnie wyrznie orla, a drugi wykorzystujac zapas umiejetnosci spokojnie sobie poradzi. I to chyba tylko o to biega, by na drogach publicznych zostawiac sobie ten margines... PozdroWidać jaki margines sobie zostawili. Leżeli na końcu jak stare zgwałcone baby. Po prostu wydaje im się, że umieją jeździć. I mają rację.... ...wydaje im się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Cos w temaciehttp://pl.youtube.com/watch?v=CVIDBFEKG14zobaczcie 1:23, 2:16 Przy okazji wplote pytanko. Na tym filmiku i na innych, na ktorych jezdzcy konkretnie skladaja moto zawsze jedno mnie zastanawia. Na jakich oponach oni jezdza? Szosowych czy torowych? Czy sosowa opona, pozwoli na takie zlozenia? http://pl.youtube.com/watch?v=md1f1kyzc0E Wyglada na switna zabawe :) Ahhh, te gangi skuterowcow :Phttp://pl.youtube.com/watch?v=rcFSriaTnC8 http://pl.youtube.com/watch?v=NLi28zRkyW00:51 :) Edytowane 16 Lutego 2008 przez JERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Przy okazji wplote pytanko. Na tym filmiku i na innych, na ktorych jezdzcy konkretnie skladaja moto zawsze jedno mnie zastanawia. Na jakich oponach oni jezdza? Szosowych czy torowych? Czy sosowa opona, pozwoli na takie zlozenia? Jery, takie pytanie z twojej strony?Jeździłeś na treningu w podobnych złożeniach, na łysych oponach Shinko (badziew). Nowoczesne opony szosowe pozwalają na większe złożenia.A co do filmików.Na pierwszym filmie tragiczne trajektorie. Z zachowaniem prawidłowej linii przejazdu mogło by to wyglądać dużo ładniej. Na drogach takiej klasy jak na filmie (bez kolein), niewykorzystywanie całej szerokości pasa to grzech. Wejścia ze środka pasa to głupota, a wyjścia środkami lub przy krawędzi wewnętrznej to niepotrzebne trzymanie motocykla w długich złożeniach. Czas 0:53 to już tragedia, dokręcanie po kwadracie, wynika z niezrozumienia trajektorii.Pozdrawiam.. Edytowane 16 Lutego 2008 przez konikkonik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARAS... Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 No i nieźle wymiatali ale szczęście w nieszczęściu pozdro :) :P :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G3d Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 http://pl.youtube.com/watch?v=NLi28zRkyW00:51 :clap: :biggrin: :crossy: Na pierwszym filmie goscie kusza los ito mocno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 :clap: :biggrin: Na pierwszym filmie goscie kusza los ito mocno.To nie kuszenie losu to tylko nieświadomość. Jezdzić można szybko, bo to najbardziel lubimy. Trzebo to robić tylko poprawnie.Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 (edytowane) Jery, takie pytanie z twojej strony?Jeździłeś na treningu w podobnych złożeniach, na łysych oponach Shinko (badziew). Nowoczesne opony szosowe pozwalają na większe złożenia.A co do filmików.Na pierwszym filmie tragiczne trajektorie. Z zachowaniem prawidłowej linii przejazdu mogło by to wyglądać dużo ładniej. Na drogach takiej klasy jak na filmie (bez kolein), niewykorzystywanie całej szerokości pasa to grzech. Wejścia ze środka pasa to głupota, a wyjścia środkami lub przy krawędzi wewnętrznej to niepotrzebne trzymanie motocykla w długich złożeniach. Czas 0:53 to już tragedia, dokręcanie po kwadracie, wynika z niezrozumienia trajektorii.Pozdrawiam.. Dzieki. Uspokoiles mnie :flesje: Zreszta, zaczna sie treningi to powiem Ci co mam na mysli, i poprosze Cie, zebys pomogl mi dojsc to pewnego poziomu :icon_eek: Marek, a co powiesz na to?http://pl.youtube.com/watch?v=Uf0b_kwa6RE 0:38, 1:09, 1:32, 1:57O tym tez chcialbym z toba porozmawiac przy okazji treningow. Edytowane 16 Lutego 2008 przez JERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Dzieki. Uspokoiles mnie :icon_eek: Zreszta, zaczna sie treningi to powiem Ci co mam na mysli, i poprosze Cie, zebys pomogl mi dojsc to pewnego poziomu :buttrock:Marek, a co powiesz na to?http://pl.youtube.com/watch?v=Uf0b_kwa6RE 0:38, 1:09, 1:32, 1:57O tym tez chcialbym z toba porozmawiac przy okazji treningow. Ten z przodu w miarę trzyma trajektorie. Ale: zwiesza dupsko, wciąga się rękami na moto przy wyjściach, przez co musi składać maszynę bardziej niż potrzeba. Łeb w zegarach zamiast poza obrysem, za długi czas samego złożenia. Jeszcze parę innych. Nie ucz się z takich filmów.Jeżeli masz pytania filmowe to na PW, nie będę komentował publicznie. Różni ludzie to czytają, ja ich nie znam, i nie wiem co z tym zrobią. Pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qunio Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Mi sie bardzo podoba jazda tych gości, zwłaszcza pozycja na sprzęcie w winklach i płynność A to już moja emerycka jazda Pozdro Cytuj SportJazda.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jawam Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 Może i testerzy maszyn i ich podwórko ale to już małe przegięcie. Jeszcze oficjalnie pokazywanie publiczne jak łamie się prawo drogowe. Do takich miejsc służą tory motocyklowe i TT na Isle of Man. To samo tyczy się chłopaków z Top Gear.A ja sam do świętych riderów nie należę ale staram się uważać co sie dzieje dookoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 16 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2008 piękne i chore... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konikkonik Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 Mi sie bardzo podoba jazda tych gości, zwłaszcza pozycja na sprzęcie w winklach i płynność Pozdro To jest bardzo dobry film, trejektoria prawie ideał.Co do pozycji to bym podyskutował, ale to są japończycy. Azjaci mają inną proporcję uda do tułowia.Bardzo fajny filmik, już go zapakowałem do swojej kolekcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieczny student Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 (edytowane) Cholera... Jestem tego zdania co konikkonik, ale podczas korzystania z pełnej szerokości pasa przy TAKICH prędkościach/złożeniach cały czas w głowie siedziałaby mi myśl "piasek z pobocza, piasek z pobocza, piasek z pobocza...". No ale z takimi prędkościami ja się nie spotykam, więc i obycia nie mam. Edytowane 17 Lutego 2008 przez wieczny student Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERY Opublikowano 17 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2008 A co powiecie na to? Bylo na forum, ale... nie bylo Marka :cool: BTW. Moj ulubiony filmik w necie :crossy:http://pl.youtube.com/watch?v=VCWy-sVCaJY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi