Skocz do zawartości

Brak Sprzęgła

Szuryga
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie mam sprzegła w Dnieprze miałem wyjęto skrzynie (wymieniałem uszczelniacze) teraz skrzynie wsadziłem z powrotem do ramy. O długości skrzyni jest taki pręt ,drut co wciska sprzegło na koncu ma zarobiony kwadrat i jak go tam w ten kwadrat ustawic równo w silniku.HELP. :smile:

Witam nie mam sprzegła w Dnieprze miałem wyjęto skrzynie (wymieniałem uszczelniacze) teraz skrzynie wsadziłem z powrotem do ramy. O długości skrzyni jest taki pręt ,drut co wciska sprzegło na koncu ma zarobiony kwadrat i jak go tam w ten kwadrat ustawic równo w silniku.HELP. :smile:

Wyjmij skrzynię i załóż pręt .

tez zawsze mam ten problem po powtornym zalozeniu skrzyni. Dosyc czesto ciezko jest "trafic na kwadrat", a jak sie trafi to moze wyskoczyc (widac od razu po zalozeniu skrzyni ze regulacja jest przestawiona i napewno duzo zalezy od tego jak dlugi jest ten kwadrat) - ja radze sobie w ten sposob ze ustawiam nowy luz na sprzegle - taki jak ma byc do jazdy. Nastepnie odpalam moto i robie rundke - zwykle po okolo 500m jazdy kwadrat trafia na miejsce - robi sie duzy luz na sprzegle. Wtedy zatrzymuje sie, podciagam na lince i wszystko wraca do sytuacji przed wyciaganiem skrzyni. U mnie w uralu jest krotka rama takze manewry z odsuwaniem skrzyni itp mozna sobie podarowac.

Edytowane przez ural_zgora

Hmmmmy tak Kolego kombinujesz no może i dobrze może coś wymyśle, chociaż już sam nie wiem :) też mam krótko ramę i nic z tego. Ural Zgora mam katalog do dniepra i tam jest pokazane jak jest ten pręt i jest zarobiony kwadrat to tam idzie jeszcze jakaś uszczelka, ale u mnie jej nie było :icon_mrgreen:

Edytowane przez Szuryga

Rozumiem,że nie masz w ogóle tego uszczelnienia? Ja dorabiam je z kawałka gumowego przewodu paliwowego. Najlepiej nie zbrojonego. Taki patent jest lepszy od oryginalnej,nie rzadko nędznej jakości uszczelki. Zwróć uwage aby przewód wchodził w wałek sprzęgłowy nie za ciasno,bo jak wciśniesz uszczelnienie na popychacz to możesz potem całości nie wsadzić.

Witam nie uszczelniacz mam tylko na tym rusunku co zapodałem ten uszczelniacz jest pokazany przed kwadratem i ja myślałem że on musi być założony przed tym kwadratem jakimiś cudem :biggrin: :icon_twisted: ale juz wiem gdzie jego miejsce Pozdrawiam. :biggrin: