fedek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 no coz zima jest laskawa na szczescie,pojezdzilem troche ostatnio i zanipokoilo mnie maz na okienku dosprawdzania oleju,,,jest to pewnie wynikiem kompensacji wody,ale mimo wszystko mnie to niepokoi,olej byl zmieniany na koniec sezonu,nie stweirdzilem ubytku plynu chlodzacego.jedni mowia jezdzij to w zimienaturalne ,jednak inni doradzaja ponowna zmiane oleju.nie jest to raczej uszczelka pod glowicabo plynu raczej nie ubywa,chcoc zrobilem tylko 80 km,poza tym mot smiga i zbiera sie normalnie czy u kogos kto jezdzil zima cos takiego wystapilo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
16valve Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Witam!U mnie jest to samo , ale efekt ten szybko znika po całkowitym rozgrzaniu silnika podczas jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Przy niskich temperaturach taki efekt jest skutkiem nieszczelności na odmie silnika.Powinna być dokładnie i szczelnie podłączona do obudowy filtra powietrza.Wypada to sprawdzić. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Stg Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 u mnie dokladnie to samo. ale nie przejmuj sie to po prostu woda skrapla sie wewnatrz silnika. Jak dobrze rozgrzejesz olej to wyparuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 tak jak piotr napisał wynika to z nieszczelności fakt faktem jak sie moto rozgrzeje to będzie ok ale warto to sprawdzić żeby na przyszłość tego nie było (jak miałem gpz miałem to samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_Stg Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 jest to zwiazane z tym ze w takich temperaturach jak teraz (2-3 stopnie) silnik jest permanentnie niedogrzany. i woda nie ma jak z niego wyparowac. bedzie wiosna, bedzie dluzsza trasa - na pewno odparuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krawcu2 Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 odparuje czy nie ale właściwości juz się zmieniły i olejek przydało by się przed sezonem wymienić - mogę się mylić ale chyba mechanicy zalecaja zmiane oleju przed sezonem a nie po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fedek Opublikowano 6 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 no coz musze sprawdzic w takim razie polączenie odmy z filtrem powietrza,bo silnik byl wyjmowany z ramyi byc moze cos nie dokladnie poskladalem,ale dziekuje za podpowiedz bo szczerze to o tym nie wiedzialem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 6 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2008 odparuje czy nie ale właściwości juz się zmieniły i olejek przydało by się przed sezonem wymienić - mogę się mylić ale chyba mechanicy zalecaja zmiane oleju przed sezonem a nie po Witam ... sa 2 szkoly bo 2 opcje nie biore pod uwage 3ej kiedy to ktos nie wymienia oleju. Ja jestem zwolennikiem wymiany przed zimowaniem, z uwagi na to ze w oleju zachodzi sedymentacja osadow bardzo niekorzystnych dla ukladu cisnieniowego, a cale wnetrze silnika narazone jest na dzialanie oparow substancji szkodliwych wydzielajacych sie z uzywanego oleju.Jednak po wymianie oleju unieruchomiony motocykl zostawiam do wiosny aby nie bylo niespodzianek wyzej tu opisywanych. pozdrawiam no coz musze sprawdzic w takim razie polączenie odmy z filtrem powietrza,bo silnik byl wyjmowany z ramyi byc moze cos nie dokladnie poskladalem,ale dziekuje za podpowiedz bo szczerze to o tym nie wiedzialem tak sprawdz osadzenie weza na obu jego koncach Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi