Skocz do zawartości

Olej PRABLOM

radzio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

faktycznie pomieszałem i nic się nie stało. Temperatura w normie mimo, że dzisiaj pierwszy raz od początku docierania jechałem w 2 osoby. Zanim wlałem tą mieszankę z półsyntetykiem zanurzyłem w niej palce i sprawdziłem-były tłuste i śliskie od oleju.

Przez ferie prawie nic nie jezdzilem, pare dni temu sie zdenerwowalem, spuscilem tego stihla i nalalem zwyklego MIXOLU. Teraz nie wali mi z rury olejem tak jak wczesniej. Jak narazie temp. w normie i tradycyjnie delikatny obłoczek z rury.

Spróbuj jeszcze kilka olejów, przecież nie istnieją tylko stihle i mixole. Na pewno po jakimś półsyntetyku lub syntetyku nie będzie ci chlapał. Ja mam wiecznie pełno czarnych kropek na tablicy i tłumiku ale wolę to niż przedwczesną wymianę tłoka.

mixol jest ogólnie dobry bardzo łatwo sie miesza jest tani zawsze ma swoje własciwości itp tylko ma jedną wade która dyskfalifikuje go w wysokoobrotowych silnikach.....w porównaniu do syntetyków w niewielkim stopniu sie spala więc strasznie syfi układ wydechowy głowice i denko tłoka.........po niewielkim przebiegu w głowicy można otworzyć kopalnie węgla a z tłumika lecą hektolitry niespalonego oleju +oczywiście węgiel..... to że sie nie spala do końca osłabia też oczywiście osiągi.......

ale przy cenie 9 zł/litr nie ma co narzekać

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

a z tłumika lecą hektolitry niespalonego oleju +oczywiście węgiel..... to że sie nie spala do końca osłabia też oczywiście osiągi.......

ale przy cenie 9 zł/litr nie ma co narzekać

To powiem Ci ze jest to nie prawda co piszesz bo jak na stihlu jezdzilem to tam cieknie olej z rury, a po mixolu ani sladu. A co do krecenia na wysokich obrotach to przy 10 tys obr/min to zaden olej nie jest w stanie nasmarowac lozysk wału.

To powiem Ci ze jest to nie prawda co piszesz bo jak na stihlu jezdzilem to tam cieknie olej z rury

to ci powiem że ten sthil musi być masakrycznie gówniany bo mój kumpel ma ogara 200 i leje do niego ten taki http://moto.allegro.pl/item323440658_olej_..._dozownika.html (podwija siostrze od skutera :crossy:) i ja po 1000km skrobie węgiel a on ma wręcz czysty tłumik i lekko czarną komore spalania ......

mnie to nawet kumple zabraniają stawiać ogara na chodniku przed domem bo 3/4 przypadków leci mu z tłumika niespalony mixol po zgaszeniu silnika i potem są plamy :)

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

to ci powiem że ten sthil musi być masakrycznie gówniany...

A czy ktos powiedzial ze jest doskonały?!?! Dobry to moze jest ale do sprzetow troszeczke bardziej wyzylowanych i pracujących w wyzszych temp. bo przy normalnej jezdzie to on jest beznadziejny i sam to zaowazylem.