Kjujik Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Pytanie jest następujące: Czy ktoś z forumowiczy brał udział w przetargu orgnizowanym przez podmiot budżetowy ?Bardzo chętnie poznam doświadczenia z temże związane bom ciemny jak tabaka w rogu :icon_rolleyes: Bardzo proszę o kontakt na PW a temat po np tygodniu do piekła. pzdrKjujik Cytuj Od urodzenia skazany na sukces, a jesli teza o zaostrzaniu sie walki klasowej w miare postepu socjalizmu jest prawdziwa,to w przyszlosci takze na wiezienie. :bigrazz: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 napewno w ogłoszeniu o przetagru zamieszczonym w odpowiednim urzedźie jest określony termin składania ofert na jakiś produkt czu usługę. Składasz taką ofertę wysyłająć poczta czy w miejscu przyjmowania ofert, i czekasz. Przyślą odpowiedź po rozpatrzeniu ofert czy wygrałeś przetarg czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 24 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2008 Jesli nie masz ukladow w Gimnie to nawet nie staraj sie cos zdzialac. :banghead: Bralem kilka razu udzial w przetargach ze strony urzedu, siedzialem w komisjach i wiem ze zawsze wygrywa firma ktor juz cos w Gimnie robiła, z polecenia Burmistrza lub jakiegos Naczelinika. Nie zawsze cena jest czynnikem decydujacym o wygranej, choc czesto tak jest.Ale od czego sa aneksy do umowy :icon_rolleyes: o " nieprzewidzianych kosztach " i windowaniu kosztow juz po przetargu podczas wykonywania zadania :icon_mrgreen: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xylena Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Ułady układami, ale zawsze czytane sa kwoty ofert i wygrywa najnizsza.Przy sporzadzaniu oferty nalezy sie baardzo pilnowac, aby nie popełnic błedu (ja np sie pomyliłamna usługe koszenia trawników podałam zły VAT)ogólnie budzetówka ma wiele zabezpieczen, czyli ze nie wolno sprzedac długu itp. ja tak miałam. Wygrywałam przetargi na ochrone szpitala przez kolka lat, teraz juz nie startowałam, dosc. Niech sie inni mordują.Tak wiec dobre sporzadzeie oferty, niska cena plus łut szczescia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 1 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2008 Ułady układami, ale zawsze czytane sa kwoty ofert i wygrywa najnizsza (...) nie zawsze: zależy, jak są ustawione wagi poszczególnych punktów :wink: natomiast wagi podawane są zawsze w warunkach szczegółowych, więc jeśli np. cena to 75%, termin płatności 10, a 15 - poprzednio wykonywane prace dla gminy, to można szacować, ile trzeba dać niższą cenę, żeby przeskoczyć fakt udziału po raz pierwszy w przetargu w danej gminiefaktem jest natomiast, że waga wcześniejszych prac bywa zawyżona, czyli wygrywają firmy "zaprzyjaźnione" :biggrin: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek PO Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 Największe wałki to przetargi. Dawno sobie temat odpuściłem i Tobie też to radzę. Jak pisał Majkel jak nie masz wtyczki to sobie daruj. Mógłbym opisac 1 tylko przetarg w którym ostatnio brałem udział w podpoznańskiej gminie ale chyba post miałby 2 strony. W każdym razie jak to w Polsce wałki tu każdy kręci. Dlatego wątpię też w powodzenie Euro 2012... ;) Cytuj http://maciejbanaszak.eu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepe Opublikowano 5 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2008 (edytowane) poprzednio wykonywane prace dla gminy Doskonały powód do oprotestowania (skutecznego) takiego rozstrzygnięcia. Co do wypowiedzi Majkela to zwracam uwagę, że w UK wtyczki są inne niż w Polsce * Edytowane 5 Lutego 2008 przez pepe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi