majkelpl Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Słowo jak i gdzie mocować czyli etykieta.Myślę, że warto zapożyczyć od żeglarzy zwyczaje odnośnie gdzie i jakie banderki. Jach wchodzący na wody obce wciąga banderkę gospodarza pod prawy saling. I tu można zapożyczyć ten zwyczaj np. na prawej stronie powiesić banderkę kraju w którym jesteśmy. Lewa strona albo centralnie jet oczywiście dla naszej. No i dlatego ja jezdzilem z dwoma flagami.Na gorze Nasza Narodowa a pod spodem brytyjska :crossy: :biggrin: Cóz...do brytyjskiego paszportu brakuje mi już tylko 1.5 roku pobytu w UK i zdanie kilku testów z historii, której część uczylismy się w szkole podstawowej. I tak strasznie zalezy Ci na tym brytyjskim paszporcie ??? :crossy: A co do zabiarania/wyludzania zasilkow przez Polakow - 90% angoli ciabnie rozne zapomogi i jakos to rzadowi angielskiemu nie przeszdadza, co ??? :wink: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zosia_ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Cóz...do brytyjskiego paszportu brakuje mi już tylko 1.5 roku pobytu w UK ... I wtedy przeniesiesz się na jakies brytyjskie forum motocuklowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luca Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Cóz...do brytyjskiego paszportu brakuje mi już tylko 1.5 roku pobytu w UK i zdanie kilku testów z historii, której część uczylismy się w szkole podstawowej. No niby nic, każdy ma własną wolę i robi co chce. Można zmienić obywatelstwo, czy nawet płeć w dzisiejszych czasach.No ale popatrz na to z drugiej strony. Rodowity Anglik jeździ z Polską flagą bo mu się swoja nie podoba. Trochę dziwnie nieprawdaż.Już się więcej nie czepiam bo tak na prawdę ważne jest jakim się jest człowiekiem i co sobą się reprezentuje a nie to jaką banderę się lubi, choć korzenie też są ważne dla jednych bardziej dla innych mniej.Pozdrawiam i życzę kariery w UK. Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Luca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 [...] Rodowity Anglik jeździ z Polską flagą bo mu się swoja nie podoba. Trochę dziwnie nieprawdaż. A kto taki ???? :D Zreszta - odbiegamy od tematru a to sprawa qurima z jaka flaga smiga .... :bigrazz: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cabaniero Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 A i tak jestem ciekaw ilu z ludzi eksponujących flagi na swoich armaturach robi to z pobudek szlachetnych, czysto patriotycznych wynikających z dumy że się jest Polakiem..a ilu po prostu małpuje innych, bo to się zrobiło w dobrym tonie, modne i fajnie wygląda... ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Ja jezdze z flagą od zawsze na kazdym moim motocyklu powiewala Bialo-Czerwona bandera i to tylko z pobudek patriotycznych ale powiem wam w tajemnicy ze czasami to mam ochote pojsc do urzedu miasta i oddac swoj dowod i zrzec sie obywatelstwa a to tylko dlatego ze jak patrze co wyrabiaja nasi j...bani politycy to szlag mnie jasny trafiapowiem tak:KOCHAM TEN KRAJ CZUJE SIE POLAKIEM ALE NIENAWIDZE LUDZI KTORZY RZĄDZĄ TYM KRAJEM cos w stylu bohatera filmu "Urodzony 4 Lipca" Edytowane 25 Stycznia 2008 przez chamsin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 ja nie zlosliwy, a za Toma Hanksa szacuneczek, widac ze chlopaka dobrze karmiliscie bo tlusciutki co do polskosci ,jak dla mnie jazda z flaga po kraju w ktorym sie mieszka to obciachowa, rozumiem za granica, chociaz jak wspomnial kolega qurim moze to byc ryzykowane i grozic oklepaniem motora, jezeli pochodzisz z kraju ktorego gospodarze nie daza sympatia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 Stan no to pojechales z tym obciachem :icon_razz: ale ja i tak bede zawsze jezdzil z flagą jestem patriotą i przez jezdzenie z Flagą podkreslam to a tak po za tym to serce mi rosnie jak podczas jazdy w pelni rozwinieta powiewa dumnie nasza narodowa bandera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 25 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2008 ale powiem wam w tajemnicy ze czasami to mam ochote pojsc do urzedu miasta i oddac swoj dowod i zrzec sie obywatelstwa a to tylko dlatego ze jak patrze co wyrabiaja nasi j...bani politycy to szlag mnie jasny trafia Teraz widzicie skąd moje pytania nt. innych flag. A co do "brytyjskości" to jednak wracam do PL i to w tym roku, pomimo tego że paszport UK widać na horyzoncie, a który otworzylby mi więcej drzwi na świat np. prawie bezproblemowe wyjazdy do USA kiedy chcę bez żebrana o wizę bo "poljak" itd.A z flagą Angielska chciałbym posmigać z czysto kulturalnego powodu - jestem wdzieczny że Nas wpuscili do siebie i dali zarobić. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stan Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 to czekaj na dowod, jak cos daja to trza brac a jak leja to trza wiacwiec na dowod czekaj elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 [...] który otworzylby mi więcej drzwi na świat np. prawie bezproblemowe wyjazdy do USA kiedy chcę bez żebrana o wizę bo "poljak" itd. No walsnie zastanawialem sie po co Ci paszport brytyjski skoro dookola sama Unia, ale rozwiales moje watpliwosci piszac o USA.A czy tylko dlatego warto plaszczyc sie przed angolami aby dali Ci paszport ??? :biggrin: A co to znaczy ze jestes im wdzieczny ???? Granice sa otwarte i jedziesz tam gdzie chcesz ...Po nas ( ja + malzowinka ) sami sie dobijali i prosil abysmy przyjechali do nich pracowac bo angielski stuff nie chce :icon_mrgreen: Teraz sie zastanawiam czy nie smigac tylko z polska flaga :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Heh. Tak też można. Jestem trochę wdzęczny bo niemały majdan to mają z Polakami, sam wiesz. Ciesze się że jeszcze nkt mnie tu nie zastrzelił na ulicy czy nie wysadził w powietrze w metrze bo niewiele brakowało żebym był w jednym z tych pociągów wtedy.... A patriotyzm nie jest mi obojętny od kiedy tu siedzę. Tęsknie za PL i juz mam dosyć Anglii więc zawijam się stąd w tym roku.Często jak jade z przesyłka gdzieś za Londyn na motorway`u to wyprzedzam :biggrin: wiele ciężarówek na polskich nr. rej. ciągnacych w stronę np. Dover i przy wyprzedzaniu wyraźnie pokazuję im :biggrin: na co odpowiadają błyśnięciem długimi. Częsciowo im zazdroszczę bo przecież jadą w stronę Ojczyzny a ja tylko zawieźć przesyłke do Brighton i muszę wracać do "Lądynó". Ale wiem że nadejdze taki dzień że wsiąde w samolot i polecę raz na zawsze....a może na moto? Też dobre - myslę czy przyjechać Electrą latem tu i później się zapakować i pojechać do domu 4ever. Podróż nie będzie męcząca na tym krążowniku, po to został stworzony... PS. Wiece co? Chyba też jednak se przyczepię Polską flagę do Harley`a. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majkelpl Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 PS. Wiece co? Chyba też jednak se przyczepię Polską flagę do Harley`a. No i juz lepiej !!! :clap: :biggrin: Cytuj ISRA: 27062SREU: 614 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chamsin Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ameryka jest ok ale Polska to Polska nasza historia przepelniona jest wieloma pieknymi zrywami patriotycznymi i nie tylko pierwsi mileismy konstytucje w latach Piastow bylismy potega ktora prala wszystkich naokolo kazde inne panstwo musialo liczyc sie z potega Polski za Jagiellonow spralismy nawet takąpotege jak panstwo krzyzacke wspomagane przez rycerstwo zachodnie Polska byla wtedy ogromna potega i mimo wszystko warto byc Polakiem i obnosic sie z polskoscia m.in.jezdzac z flagą naszego kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompka Opublikowano 26 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2008 Ameryka jest ok ale Polska to Polska nasza historia przepelniona jest wieloma pieknymi zrywami patriotycznymi i nie tylko pierwsi mileismy konstytucje w latach Piastow bylismy potega ktora prala wszystkich naokolo kazde inne panstwo musialo liczyc sie z potega Polski za Jagiellonow spralismy nawet takąpotege jak panstwo krzyzacke wspomagane przez rycerstwo zachodnie Polska byla wtedy ogromna potega i mimo wszystko warto byc Polakiem i obnosic sie z polskoscia m.in.jezdzac z flagą naszego kraju. Wszytko fajnie, historią mamy niesamowitą i pełną wspaniałych momentów tylko szkoda, że działo się to 500 lat temu. Teraz szczególnych powodów do dumy nie ma :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi