Skocz do zawartości

Jaka jest najlepsza szkola jazdy w Krakowie? ( Kraków nauka jazdy )

bdem
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek wielkie podziękowania za porady na forach ponieważ....,

ZDAŁEM dziś za pierwszym razem :!:

Jeśli macie jakieś pytania dotyczące egzaminu w Krakowie to chętnie służe pomocą :buttrock: :P

7:30 rano..., stanowisko nr.7; mgła, nerwy i spóźniający sie egzaminator...

Grupa liczyła sześć osób w tym jedna reprezentantka płci pieknej:)

Porządek alfabetyczny. Pierwsza osoba z listy idzie po motocykl.

[Gieenek rozgrzewał sie podczas gdy egzaminator sprawdzal nam dokumenty.]

Obroty były OK , około 1500....

Egzamin wyglądał następujaco:

1. przepchnąć moto ok 3m.

2. przygotować się do jazdy; odpalić; płynne ruszyć; przejechać kilkanaście metrów po placu, zawrócić (pamietać o kierunkowskazach) i ruszyć pod górkę.

3. wykonać co najminej 5 ósemek (bez potrzeby obracania się i używania kierunkowskazów) - egzaminator daje znak w momecie gdy uzna że ósemki są zaliczone.

4. slalom, -bezpośrednio po ósemkach [ kierunków używamy tylko w miejscu zawrotki, za ostatnim pachołkiem; nie trzeba "machac łepetyną")

5. płynny wyjazd z "toru przeszkód" na stanowisko początkowe.

6. MIASTO. Jedna standardowa trasa (w prawo z Koszykarskiej).

Uwaga!!: Egzaminator nie odezwał się przez radio ani razu - trase trzeba znać na pamięć !!!! :buttrock: :?

Z sześciu osób oblały trzy - na ósemkach. Jeśli chodzi o zakres tolerancji to poprostu nie istnieje. W mieście troszke lepiej 8) , mozna popełnic jakies 2 drobne błędy.

Ja na przykład ustawiłem się na pasie dla busa :P :P :P .

Dzięki i wzajemnie POWODZENIA

• 6 miesięcy temu...

jeżeli zależy Ci na wygodzie (dobra lokalizacja) i potrafisz już jeździć to jest taka szkoła jak Sprint. Plac manewrowy mają na Reymonta, pod Wisłą. Wykłady odbywają się też w tych rejonach.

Zdecydowanie najlepsze co jest w Krk to Złotej Jesieni, ja akurat robiłem w Sprincie i dałem rade, zdałem do szczału.

Jak co daj znać na PW - mam namiary na szkołe, można troche z ceną ponegocjować.

• 5 miesięcy temu...

Witam

Mam pytanie ile teraz mniej więcej kosztuje prawko kat. A ? chodzi mi o kurs no te egzaminy itd czyli najlepiej napiszcie ile wychodzi wszystko razem jak sie zda za pierwszym razem :D aha i jeszcze jedno czy to prawda że na egzaminie trasa przejazdu jest zawsze ta sama w Krk ?

Pozdr.

podłączę się pod temat:czy można zrobić w kraku prawko jeszcze teraz,tzn.przed zimą?jakbym zaczął teraz to wyrobiłbym się chyba ze wszystkim?słyszałem że jak dobrze skumulować wszystko to nawet w 3tyg.da się zrobić,prawda?BTW.jaką szkołę polecacie?pozdr

Zadzwon na koszykarska i zapytaj sie czy jest sens robienia teraz kursu .

Ja robilem w loku ,ale nie spodziewaj sie jakies super zainteresowania wzgledem twojej osoby :D , albo umiesz juz jezdzic na motorze, albo tam sie tego nie nauczysz :twisted: .

albo umiesz juz jezdzic na motorze, albo tam sie tego nie nauczysz  :twisted: .

no chyba ze sam sie nauczysz. Zdaje sie ze jest tylko jedna szkola w Krakowie gdzie faktycznie cos ucza - gdzies w Hucie o ile dobrze pamietam, poszukaj a archiwum bo byly podobne tematy.

• 3 miesiące temu...