Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

jakie sa znaczace różnice miedzy nowymi modelami Bandita? (poza wygladem) Chodzi mi o porównanie 600 z 650 i B12 z B12,5. Czy zmieniło sie cos w prowadzeniu motocykla? czy nowy Bandit jest nadal tak wygodny jak jego poprzednik? i czy najnowsze modele sa juz na wtrysku (od kiedy)? (wg info ze strony producenta)

pozdrawiam

ile wam bandziory pija oleju ?

ja przed wymiana mialem olej wciaz na tym samym poziomie mniej wiecej, ale nie wiem jaki to byl olej.Teraz wymienilem na full syntetyk castrol r4 (bo ponoc najlepszy) i po przejechaniu tysiaca kilometrow musze robic powazne dolewki.Czy to normalne ze zre mi tyle oleju ? Silnik przed jazda zawsze troche rozgrzewam,z poczatku jade powolutku zeby sie tylko kulac, a pozniej przez pierwsze 10 lub czasem nawet i 20 kilometrow jade spokojnie, nie przekraczajac 6 tys obrotow.

Moj bandit ma przejechane 22 tys MIL, czyli 35 tys kilometrow, rocznik 1998

Ile wam bandziory zra oleju i jaki olej lejecie ?

Ile wam bandziory zra oleju i jaki olej lejecie ?

Ja wlałem motul 5100 półsyntetyk. Na początku było do górnej kreski, przejechałem już nieco ponad 3 tyś. km (czyli połowa przed następną wymianą) i wciąż jest do górnej kreski. Zazwyczaj jeżdzę spokojnie i ekonomicznie - zwłaszcza na początku, jak go wyczuwałem, bo mam go pierwszy sezon. Teraz ostatnio sie rozkręcam i trochę mocniej jeżdżę... ale jeszcze nie zauważyłem, żeby łykał olej.

Moj B6 jest '97 rok. Ponad 32 t.km przebiegu.

A co powiecie o korodujacym laczeniu wydechu pod silnikiem pomiedzy kolektorem a tlumikiem ? u mnie to przerdzewialo i musze regenerowac , pozostale widoczne czesci sa w stanie idealnym!!!!(rocznik 2001 , przebieg 8000 mil). Czytalem na angielskich stronach ze to czesto sie dzieje w bandytach. jako ze tlumik jest w miare tani to problemem jest gdy skoroduje kolektor.(nowy oryginalny okolo 400Funtow - nieoryginalny 200). Ale znalazlem firme w UK ktora to naprawia (regeneracja, komplet uszzcelek 4+1, komplet 8 srub, zacisk). W razie czego sluze namiarmi.

pozdro

A co powiecie o korodujacym laczeniu wydechu pod silnikiem pomiedzy kolektorem a tlumikiem ? u mnie to przerdzewialo i musze regenerowac , pozostale widoczne czesci sa w stanie idealnym!!!!(rocznik 2001 , przebieg 8000 mil). Czytalem na angielskich stronach ze to czesto sie dzieje w bandytach. jako ze tlumik jest w miare tani to problemem jest gdy skoroduje kolektor.(nowy oryginalny okolo 400Funtow - nieoryginalny 200). Ale znalazlem firme w UK ktora to naprawia (regeneracja, komplet uszzcelek 4+1, komplet 8 srub, zacisk). W razie czego sluze namiarmi.

pozdro

mi znow zgila opaska na kolektorze, chcialem pociasnic a ona sie rozleciala, byla tak mocno zardzewiala.Niestety, ale suzuki troche oszczedza na czesciach i materialach, ale przez to sa tansze.Cos za cos.

Witam Banditowców. Potrzebóje małej części do B6. Mały włącznik (czy czujnik) , który znajduje się przy dźwigni sprzęgła . Bez tego moto nie odpala. Na razie podłączyłem na krótko i śmigam, ale chcę aby było i działało jak trzeba. Morze ma ktoś takie cosik na zbyciu?Pozdr. :icon_eek:

Witam Banditowców. Potrzebóje małej części do B6. Mały włącznik (czy czujnik) , który znajduje się przy dźwigni sprzęgła . Bez tego moto nie odpala. Na razie podłączyłem na krótko i śmigam, ale chcę aby było i działało jak trzeba. Morze ma ktoś takie cosik na zbyciu?Pozdr. :icon_eek:

Nazirro, zewrzyj sobie te 2 kabelki to oszukasz czujnik (tak, jakby zawsze było wciśnięte) i nie będziesz musiał wciskać sprzęgła w ogóle. Ale i tak lepiej wciskaj sprzęgło przy odpalaniu.

Z taką różnicą, że jak nie wciśniesz to rozrusznik i tak powinien kręcić, jakby sprzęgło bylo wciśnięte.

Nazirro, zewrzyj sobie te 2 kabelki to oszukasz czujnik (tak, jakby zawsze było wciśnięte) i nie będziesz musiał wciskać sprzęgła w ogóle. Ale i tak lepiej wciskaj sprzęgło przy odpalaniu.

Z taką różnicą, że jak nie wciśniesz to rozrusznik i tak powinien kręcić, jakby sprzęgło bylo wciśnięte.

Na razie podłączyłem na krótko i śmigam

chcę aby było i działało jak trzeba

Siemano Bandyci, mam pytanko, czy ktoś z was zakładał kiedyś akcesoryjną szybe do wersji S? Bo za bardzo nie wiem jak sie za to wziąć a nie chce całego przodu rokręcać :icon_biggrin:

Czekam na wskazówki :buttrock:

Pozdro

p.s. No i poległem:( Nie udało sie, nie mogłem owiewki zdjąć i dostac sie do ostatnich dwóch mocowań szyby:( Dobrze że udało sie skręcić wszystko spowrotem, he he he he

Edytowane przez klaudiusz

Witam, od tygodnia jestem szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem Bandita 1200S z 2001 roku z akcesoryjną, turystyczną szybą MRA (to do wiadomości Klaudiusza). Kupiłem motocykl, o którym już dyskutowano na tym forum (szary, bogato wyposażony, w którym tylne koło nie było pośrodku błotnika). jak na razie pełen jestem entuzjazmu, zachwytu, ale i respektu. Poprzednio miałem Virago 1000 i różnica jest ogromna.

Mam do Was pytanie: jakich toreb na zbiornik używacie? Czy zbiornik Bandita jest jakoś szczególnie wyprofilowany, że pasują tylko niektóre tankbagi, czy mogę kupować przez internet, jaki mi się żywnie podoba (i na jaki mnie stać)?

I jeszcze jedno: podobno na początku lipca (7-8.07.) ma być organizowany zlot Bandita w Białowieży. Czy ktoś z Was wie coś więcej na ten temat?

Edytowane przez radekb

Witamy, witamy :icon_exclaim:

Szybke też mam MRA ale niestety nie udało mi sie jej założyć :buttrock:

Ja mam Tankbaga OXFORD, zakupiony w Necie i pasuje jak ulał, więc śmiało wybieraj jaki ci sie podoba i zamawiaj.

Co do Zlotu to termin mi osobiście nie pasuje, jak i wielu innym, ale staramy sie coś zoorganizować samemu, w obrębie Forum i nie tylko :icon_question: Info wkrótce.

Pozdrawiam

Klaudiusz

Siemano Bandyci, mam pytanko, czy ktoś z was zakładał kiedyś akcesoryjną szybe do wersji S? Bo za bardzo nie wiem jak sie za to wziąć a nie chce całego przodu rokręcać :icon_exclaim:

Czekam na wskazówki :buttrock:

Pozdro

p.s. No i poległem:( Nie udało sie, nie mogłem owiewki zdjąć i dostac sie do ostatnich dwóch mocowań szyby:( Dobrze że udało sie skręcić wszystko spowrotem, he he he he

nie rob obciachu bandytom,pisze sie wziać a nie wziaść hehe :icon_question: