bonhart88 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 jeździlem jajkiem i banditem, ja róznicy nie czuje, może jajko ma dlużesz przełożenia ale i tego nie jestem pewien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalisz1980 Opublikowano 8 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Dziękuje:) Czyli mogę po tym rozumieć, że łańcuszek rozrządu jest inny? Kumpel kupił za 250zł DIDa. Ja w tym samym sklepie (sklepmotocyklowy.pl) widzę za 185 zł. A tak co do praktyki. Jeździłem tym i tym i czuję różnicę w prowadzeniu. A jeśli chodzi o moc? Z czystej ciekawości? Czuć te 8 KM więcej w jajku czy nie? Łańcuszki rozrządu w GSX-F 600 "IMBRYK" mają 116 ogniw. W Bandicie 600 łańcuszek ma 144 ogniwa (taki sam jest w "JAJKU"). Silnik "JAJKA" jest bardziej podobny do silnika Bandita niż silnik "IMBRYKA" *Uzupełnienie mojego poprzedniego posta - JAJKO ma taką samą średnicę gaźników jak Bandit czyli 32mm. Co do prowadzenia to mi bardziej odpowiada pozycja na Bandicie (mam N). Przy starcie z "JAJKIEM" wysuwałem się na prowadzenie pomimo mniejszej mocy - nadrabiałem to szybszą zmianą biegów, bez sprzęgła. Choć trudno nazwać prowadzeniem 0,5-1 metra z przodu ze startu od 0 do około 130 km/h. Myślę, że przy tej samej technice jazdy GSX-F był by z przodu (o ile by był bo do 170 km/h idą moim zdaniem łeb w łeb). Większa Vmax należy do GSX-F. Wspomniane 8 KM chyba właśnie w osiąganiu tej maksymalnej prędkości pomaga. Ale kto po naszych ulicach (czytaj dziurach) jeździ (zapie***la) z prędkościami podchodzącymi pod max. Co do długości przełożeń, to nie wiem co w skrzyni piszczy ale Bandit i "JAJKO" zalecają zębatki 15 zębów przód i 47 tył, a "IMBRYK" 14 przód i 45 tył. ********************** ANGLIK, gdzie malujecie silniki? i jak wygląda koszt? Edytowane 8 Stycznia 2011 przez kalisz1980 Cytuj If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 Witam, czy wersje 600S, z 98r. da się przerobic bez problemu na wersje N? Chodzi mi o to czy trzeba robic jakies 'stelaze' czy tam uchwyty pod lampe okragla, czy bez problemu mozna zmienic? Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 29 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2011 W tym roczniku to jest w miare proste, bo zegary sa takie same jak w N i lustera sa mocowane na kierownicy a nie na owiewce. Pozostaje kupic lampe+ jej mocowanie i ewnwtualne skracanie kabelkow, z tym że przy tak popularnym motocyklu nie widze sensu takiego modzenia, nie lepiej kupic odrazu "N"? .....w sumie nie wszystko musi mieć sens :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalisz1980 Opublikowano 30 Stycznia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2011 (edytowane) ... ewnwtualne skracanie kabelkow ... Nie ma sensu skracać, w lampie jest dużo miejsca żeby je schować. W lampie fabrycznie jest łączenie kabli. Powodzenia w zakupie. Gdybyś mieszkał bliżej to polecił bym Ci swojego Bandziorka 600 bo kupiłem "dużego" :) - oczywiście w starej ramie. Edytowane 30 Stycznia 2011 przez kalisz1980 Cytuj If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Siemanko. Koleś kupił Bandziorka 600 2003 rok, szczerze napisawszy bardzo przyjemne moto. Zasłyszana opinia była, że to ciężkie moto a prowadzi się jak rower, jedynie co mi przeszkadzało to zbyt szeroka i prosta kierownica, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Po kupnie przydało by sie troszkę w nim pogrzebać, ma ktoś może serwisówkę do tego moto? Opcja 'szukaj' wariuje i nic nie pokazuje a przeglądać tyle stron w poszukiwaniu to lekki hardcore. Ewentualnie mam parę pytań: -Ile wchodzi oleju z filtrem i ten model jest chłodzony olejem czy przy wymianie trzeba coś dodatkowo robić, odpowietrzać czy coś, np. wlać jeszcze ten olej gdzie indziej? -Jakie świece? -Co ile jest regulacja zaworów? -Jakie jest ciśnienie opon? -Gdzie się znajduje filtr powietrza? pzdr Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barfi84 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Siemanko. Koleś kupił Bandziorka 600 2003 rok, szczerze napisawszy bardzo przyjemne moto. Zasłyszana opinia była, że to ciężkie moto a prowadzi się jak rower, jedynie co mi przeszkadzało to zbyt szeroka i prosta kierownica, ale to pewnie kwestia przyzwyczajenia. Po kupnie przydało by sie troszkę w nim pogrzebać, ma ktoś może serwisówkę do tego moto? Opcja 'szukaj' wariuje i nic nie pokazuje a przeglądać tyle stron w poszukiwaniu to lekki hardcore. Ewentualnie mam parę pytań: -Ile wchodzi oleju z filtrem i ten model jest chłodzony olejem czy przy wymianie trzeba coś dodatkowo robić, odpowietrzać czy coś, np. wlać jeszcze ten olej gdzie indziej? -Jakie świece? -Co ile jest regulacja zaworów? -Jakie jest ciśnienie opon? -Gdzie się znajduje filtr powietrza? pzdr przy wymianie oleju nic nie trzeba odpowietrzać spuszczasz olej i wymieniasz filtr oleju i zalewasz olejem. motul 5100ester ja takiego użyłem 3,3l wchodzi do bandyty aby dojśc do filtra powitrza trzeba odkręcić zbiornik paliwa Edytowane 6 Lutego 2011 przez Barfi84 Cytuj ,,CZŁOWIEK BEZ PASJI TO JAK DOM BEZ WŁAŚCICIELA " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 przy wymianie oleju nic nie trzeba odpowietrzać spuszczasz olej i wymieniasz filtr oleju i zalewasz to jakieś olejem. motul 5100ester ja takiego użyłem 3,3l wchodzi do bandyty aby dojśc do filtra powitrza trzeba odkręcić bak Dzięki wielkie. A jakie tam wchodzą świece? Padły. Moto zdechło, popyrka na jakimś cylindrze i koniec. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barfi84 Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 Dzięki wielkie. A jakie tam wchodzą świece? Padły. Moto zdechło, popyrka na jakimś cylindrze i koniec. świece NGK CR9EK ja sobie kupiłem taki zestaw http://allegro.pl/olej-filtr-oleju-swiece-...1404309379.html Cytuj ,,CZŁOWIEK BEZ PASJI TO JAK DOM BEZ WŁAŚCICIELA " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spiwor Opublikowano 6 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2011 świece NGK CR9EK ja sobie kupiłem taki zestaw http://allegro.pl/olej-filtr-oleju-swiece-...1404309379.html A podejrzewałem, że wchodzą ósemki jak do fazerka. dzięki , przekażę. Cytuj Notoryczny kłamca :icon_twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) witam, czy ktoś ma może adres jakiegos dobrego forum poswieconemu bandycie? bo szukalem na google to same takie jakies chyba co dopiero zalozone bo bardzo malo uczeszczane chyba przez userow. i poza tym mam pytanie czy filtr oleju z GS500e bedzie pasowac do bandita z 98r. ? i tak samo pytanie tylko, ze z filtrem powietrza. Edytowane 12 Lutego 2011 przez Magik Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonhart88 Opublikowano 12 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2011 Filtry nie beda pasowały forum: www.banditcrew.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 14 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2011 ok, dzieki o filtrach juz sie dowiedzialem i na forum tez zalgowalem ;) a filtry zostaja tak jak sa- czyli przy gsie nowy wlasciciel juz bedzie miec na wiosne gratis Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magik Opublikowano 26 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2011 bandzior zakupiony :)mysle, ze czesciej tu bede sie wypowiadal Cytuj Pozdrowienia z Kołobrzegu, europejskie miasto, ceny niemieckie pogoda angielska :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalisz1980 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 bandzior zakupiony :)mysle, ze czesciej tu bede sie wypowiadal Gratuluję zakupu ! Rocznikowo który model ? Cytuj If the Bandit 1200 was a film star it would be Chuck Norris! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi