kubcok1 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 moja aprilka neichce chodzić na wolnych obrotach gaźnik wszystko jest czyste przedmuchane!? co sie moze dziać?? co sie dzieje?? z góry dziękuje za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBAS007 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) moja aprilka neichce chodzić na wolnych obrotach gaźnik wszystko jest czyste przedmuchane!? co sie moze dziać?? co sie dzieje?? z góry dziękuje za pomoc A wolne obroty ustawiles??i jeszcze jedno po ch... robiles dwa takie same tematy?? Edytowane 15 Stycznia 2008 przez KUBAS007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klamot1975 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 moja aprilka neichce chodzić na wolnych obrotach gaźnik wszystko jest czyste przedmuchane!? co sie moze dziać?? co sie dzieje?? z góry dziękuje za pomocjezeli gasnie na wolnych to jest do wymiany cylinder bo kompresja jest za mała a powinna byc ok 11atm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 (edytowane) Powiedz dokładnie przy jakich obrotach gaśnie. Może za mało powietrza dostaje (filtr) Edytowane 15 Stycznia 2008 przez michal.051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 zmierz kompresje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiertara Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 Zauważyłem, że w dziale Mechanika 2T co by się nie działo, to wszyscy piszą "zmierz kompresję". W tym przypadku to ostatnie co bym zrobił, bo widziałem już dwusuwy zupełnie bez kompresji i wsyztskie jako tako te obroty trzymały. Zajrzyj do filtra powietrza i sprawdź czy gaźnik jest dobrze ustawiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzio Opublikowano 15 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2008 i zobacz czy nie dostajesz gdzies lewego powietrza, bo jak tak to nigdy nie ustawisz niskich obr.Napisz wiecej objawow bo to bedzie tylko gdybanie, moze byc wiele powodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mm666 Opublikowano 16 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2008 (edytowane) Mam ten sam problem, co kolega kubcok i za cholere nie moge go rozwiazac :S U mnie nie chodzi na wolnych jak sie zagrzeje, wyraznie brakuje mu benzyny (albo dostaje za duzo...), przybutuje go do 7tys, schodzi na wolne i chodzi przez 15-20 sekund po czym gasnie. Filtr nowy, gaznik czyszczony. Ja sie juz z tym pogodzilem, ale proponuje koledze sprawdzic czy ma szczelny krociec dolotowy (afki sa dosyc wiekowe i lubi guma parciec), pozniej filtr i na koncu regulacja gaznika.Aha, co do kompresji, to proponuje nie straszyc tak ludzi, bo ktos moze zaraz zaczac rozgrzebywac silnik, a ma zle ustawiony sklad mieszanki. U mnie gora silnika byla robiona jakies 800km temu i nie ma takiej opcji. Edytowane 16 Stycznia 2008 przez mm666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi