mate Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Mam akumulator podłączony do moto jeździłem normalnie odpalał na rozrusznik moto a tu nagle wogule rozrusznik nie kręci ale wiem że rozrusznik jest dobry bo jak moto odpale na kopke to działa jak nacisne ale gdy moto jest wyłączone to nie działa to chyba wina akumulat :icon_mrgreen: :icon_razz: :D ora ale jak sprawdzić czy dobry jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian-kmx Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Podłącz żarówkę :) elektryku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate Opublikowano 13 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 oki sprawdiłem i akumulator działa ale teraz co mogło się stać normalnie kluczyk przekręcałem i klakson działał a teraz nie i rozrusznik to samo dopiero jak na kopke odale to działa klakson i rizrusznik jak nacisne to kręci nie wiem co sie stało chyba sie jakieś kabelki przerwały albo się odłączyły doradzcie mi proszę :P :P :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuleY Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 ja tak miałem jak mi się kabelek od bezpieczników poluzował. Sprawdź kabelek i bezpieczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubus2905 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 witam moze bezpiecznik albo klemy jak bys chcial mam nowy akus moge tanio sprzedac zelowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuba_195 Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 możliwe przyczyny:-brak masy (poluzowany bądź skorodowany przewód masowy)-zawieszone/zużyte szczotki-bezpiecznik o ile jest przepalił sie- przycisk od rozrusznika skorodowany/uszkodzony-słaby akumulator jak to sprawdzisz powinieneś znaleźć problem. po pierwsze primo to że jak żarówka sie zapali to nie znaczy że rozrusznik przekręci... potrzenbuje sporo prądu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurer Opublikowano 13 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2008 Istnieje takie coś jak aerometr. Który sprawdza akumulatory obsługowe. Koszt max 10zł.. sprawdza on stężenie kwasu w celach. Badź miernikiem. Napięcie powinno być 12 V. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Kuba 195 - koles napisal ze wszystko bangla jak zapali silnik na kopniak, to znaczy ze instalacja ladowania i cala reszta jest dobra.Prawdopodobnie odlaczyl sie, lub padl akumulator.Oprocz aerometra o ktorym pisze poprzednik aku mozna sprawdzic miernikiem na skali voltomierza podlaczajac go pod klemy aku i zapalajac swiatlo skuterka. Jak wykaze mniej niz 12.2V to nie zapali moto.Z opisu wlasciciela wnioskuje ze ma o wiele mniej pary niz 12V.Kolego, jezeli nie masz przyrzadow ani pojecia jak to robic, to udaj sie do elektryka samochodowego z prosba o pomiar.Nie powinien wziac za to pieniedzy. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 z rozrusznikiem jest wszystko ok ale skąd mogę wziąć bezpiecznik ?? wcześniej wystarczyło że kluczyk przekręciłem to klakson działał a teraz nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baaaca Opublikowano 14 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Pewnie aku Ci całkiem padło, że nawet klakson się nie odzywa. Co do bezpieczników to po co Ci, tamte sie spaliły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mate Opublikowano 14 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2008 Sprawdziłem akumulator i jest dobry 12V tak mi pokazywało na woltomieżu to więc co to się stało bezpiecznik się spalił czy co i z kąd mogę wziąć bezpiecznik z samochodu jak jakiś wezmę to będzie działał??? :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: POMOCY OK wszystko już działa DZIĘKI WSZYSTKIM!!!! bezpiecznik się zchajczył ;) ;) ;) :lalag: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi