Luker_zet Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 plan ambitny no ale chyba damy radę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 7 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 enZo jak przyjadę do was dzień wcześniej to nie wiem czy będziesz miał tyle siły do przejechania takiego dystansu ? ;) choć "słonie" wysłałem do Alp :D ;) (wtajemniczeni wiedza o co chodzi ;) ) Więcej słoni już nie wytrzymam :P :wink: plan ambitny no ale chyba damy radę Robiłem po 850 km jednego dnia po Polsce, czy po górach a to owiele bardziej męczące niż szybki przelot autostradą, więc myślę że bez problemu powinniśmy dolecieć :P Wiedeń taki sobie, byłem z 5 razy :P A jednak wolę krętą górską drogę niż zabytki :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MYCIOR Opublikowano 7 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2008 ma to swoje plusy i minusy, napewno stracimy Wiedeń, a ponąć warto go zobaczyć, choć z drugiej strony jakimś fanem zabytków to ja nie jestem, jeśli o mnie chodzi mogłaby być nowa wersja fjanie jest , ale to nie jest główny punkt imprezy , a Alpy sa 600 razy lepsze. enZo jak przyjadę do was dzień wcześniej to nie wiem czy będziesz miał tyle siły do przejechania takiego dystansu ? :P choć "słonie" wysłałem do Alp :P :clap: (wtajemniczeni wiedza o co chodzi :wink: ) no jak ty te słonie bedziesz brał, albo mają być w Alpach - to ja nie jade!!! ;) Raz mi wystarczy. plan ambitny no ale chyba damy radę :D Bedziemy sie starać, a jak nie damy to też nam nic sie stanie.Zawsze mozna odpocząc chwilke i przyjechac juz wieczorem. ;-)) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luker_zet Opublikowano 18 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2008 Nie wiem czy jest juz jakiś dokładny plan opróczy głównych miast na trasie ale może polecimy tymi drogami? http://www.sundaymorningrides.com/austria/1234567/ http://sundaymorningrides.com/italy/4075312/ i kawałek tej przez Arabbe w kierunku Bolzano http://sundaymorningrides.com/italy/8970181/ http://www.sundaymorningrides.com/italy/8530767/ a gdybyśmy zachaczyli o tor w Mugello to... http://www.sundaymorningrides.com/italy/3120131/ i na północ... http://www.sundaymorningrides.com/italy/2475718/ Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Nie wiem czy jest juz jakiś dokładny plan opróczy głównych miast na trasie ale może polecimy tymi drogami? Jak najbardziej, jak już mówilem autostrady we włoszech drogie a i owiele ciekawiej i przyjemniej bdzie pojeździć po lokalnych drogach niż przestrzelić szybko autostradą. Z Saalfelden trzeba bedzię dojechać do Zall am See i tam pewnie nocleg i przy okazji zobaczymy górskie jezioro :flesje: Bliżej terminu określimy już dokładniejszą mapę przejazdu z naniesionymi przez ciebie propozycjami. Piękna sprawa. Byle do czerwca :biggrin: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 Jak najbardziej, jak już mówilem autostrady we włoszech drogie a i owiele ciekawiej i przyjemniej bdzie pojeździć po lokalnych drogach niż przestrzelić szybko autostradą. Z Saalfelden trzeba bedzię dojechać do Zall am See i tam pewnie nocleg i przy okazji zobaczymy górskie jezioro :) Bliżej terminu określimy już dokładniejszą mapę przejazdu z naniesionymi przez ciebie propozycjami. Piękna sprawa. Byle do czerwca :buttrock: Pozdro co do autostradek we włoszech to święta prawda, gadałem z ludźmi, ceny masakra, raz, że nia ma sensu finansowego, dwa, że stracimy połowe tego po co jedziemy czyli włoskie traski:> a ludziska może jakieś ciekawsze pomysły na powrót, założenia są ciekawe, możę Węgry może Austria, może coś jeszcze innego, wypowiadajcie się co kto ma na myśli, decyzje i tak pewnie zapadnie na ostatku, ale fajnie przemyśleć rózne ciekawe opcje, co tyle głów to nie jedna pozdr4all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luker_zet Opublikowano 19 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 16go na trasie bedzie pewnie sporo polaków bo w Klagenfurcie ma być mecz EURO 2008 Polska-Chorwacja :crossy: Szkoda że bilety drogie... ;) Ja bym był za zahaczeniem w drodze powrotnej o Węgry może Chorwację tylko jak chłopakom dobrze pójdzie na boisku to w Chorwacji nas już nie bedą lubić :biggrin: Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 19 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2008 a ludziska może jakieś ciekawsze pomysły na powrót, założenia są ciekawe, możę Węgry może Austria, może coś jeszcze innego, wypowiadajcie się co kto ma na myśli, decyzje i tak pewnie zapadnie na ostatku, ale fajnie przemyśleć rózne ciekawe opcje, co tyle głów to nie jedna Już pisałem że może przez Słowenię i Węgry wrócimy lub pojedziemy na Chorwację na wybrzeże ale wszystko raczej będzie sie układać już na miejscu w zależności komu ile kasy zostanie i jak się będziemy czuli :crossy: Warto też może podjechać z Venecji do Trieste a później wrócić do Austrii i zaliczyć Faak am Zee, Maltastrasse i Nockalmstrasse. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 (edytowane) jakby kogoś interesowało to Intermotors ostro ponaginał ceny niektórych sakw Oxford, jest taniej jak na allegro, tak dla przykładu: - sakwy boczne model OF414 cena 180zł http://sklep.intermotors.pl/tow.php?towkod...opis=&search=1# - torba na tył OF417 130zł http://sklep.intermotors.pl/tow.php?towkod...opis=&search=1# tankbag OF411 130zł http://sklep.intermotors.pl/tow.php?towkod...opis=&search=1# na miejscu w sklepach trzeba się tylko upomnieć, żeby sobie sprawdzili nowe ceny w necie na swojej stronie, ja kupowałem w Gdańsku, sakwy boczne leżały na półce po 279, a dostałem po 183zł Edytowane 24 Lutego 2008 przez kazan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 24 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2008 Fajna wyprawa :wink: Autostrady we Włoszech tak jak piszecie- drogie. Za odcinek z Pizy pod granicę francuską (300km) zapłaciliśmy 28 euro dwa lata temu :icon_biggrin: Warto też może podjechać z Venecji do Trieste a później wrócić do Austrii i zaliczyć Faak am Zee, Maltastrasse i Nockalmstrasse. PozdroNa pewno warto zaliczyć te traski :wink: W Wenecji możecie jechać cały czas prosto aż droga zakończy się pętlą. Tam można za darmo zaparkować motocykle ale uwaga- jeśli jest miejsce to postawcie sprzęty w wyznaczonych białymi liniami miejscach na parkowanie motocykli. Jak wszystko zajęte to zaparkujcie lepiej na jednym z wielu piętrowych parkingów. Tyle, że drogie są bo płaci się stawkę całodniową ok 20 euro. Ja postawiłem na pętli w miejscu niewyznaczonym bo wszystko było zajęte i dostałem mandat 34 euro więc się nie opłaca. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enZo Opublikowano 26 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 kazan dzięki za info, jutro śmigam do intermotors może coś zakupię. PrzemekB dzięki za rady, napewno się przydadzą, widziałem że już trochę objechałeś świata na GSie, mam nadzieję że i z naszej wyprawy będą filmy nawet lepsze od Twoich :) :biggrin: Ale, byle do czerwca :notworthy: Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 26 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2008 ...mam nadzieję że i z naszej wyprawy będą filmy nawet lepsze od Twoich :icon_question: ;) PozdroI tak trzymać :icon_twisted: ;) Z chęcią obluuuukam, pozazdroszczę.... a potem tam pojadę :wink: Zachęcam do umieszczania filmików w TYM temacie.Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gracko Opublikowano 27 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2008 witam jeśli mogę coś doradzić to omijałbym z daleka drogę nad morzem między ravenną a wenecją . Morza prawie nigdzie nie widać a raczej jakieś mokradła , i kolumny tirów które mają często po 5-7 samochodów i które jadą na prom do wenecji . Jechaliśmy tamtędy wracając z Grecji po wyjechaniu z promu w Anconie i żałowaliśmy że nie zdecydowaliśmy się na autostrade która jest droga i naokoło ale napewno wyszła by ze 2 x szybciej niż ta droga . Może jakoś źle trafiliśmy , ale naprawde to była męka a nie jazda z tymi ciężarówkami a dodatkowo złapała nas potworna burza :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CiasnyBaniak Opublikowano 28 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2008 MY w ubiegłym roku byliśmy tam na majówce.Juz kiedyś tu były fotki ale jako ze temat sie rozkręca wrzucam jeszcze raz.Zdecydowanie polecam trase ( najkrótszą- czyli najbardziej pokręconą) z bolzano do Cortina d'ampezzo) super odcinekwww.ral.pgr.clubnet.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazan Opublikowano 29 Lutego 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2008 MY w ubiegłym roku byliśmy tam na majówce.Juz kiedyś tu były fotki ale jako ze temat sie rozkręca wrzucam jeszcze raz.Zdecydowanie polecam trase ( najkrótszą- czyli najbardziej pokręconą) z bolzano do Cortina d'ampezzo) super odcinekwww.ral.pgr.clubnet.pl spoko fotki, nie będziemy gorsi :> enzo jak tam udało Ci się coś z sakw zakupić, ja już dokupiłem tankbaga też w intermotorsie i jestem kompletny blok już mam na pół, w weekand wkładam drugą skrzynie i jak mi się uda poskładać to nic mnie już przed wyjazdem chyba nie powstrzyma, już nawet euro zakupione bo miałem okazję wyrwać trochę po okazyjnej cenie a właśnie co macie za namioty, bo plan miałem taki, że namiot spakuję w jedną z bocznych sakw zamiast zabierać w oryginalnym pokrowcu tylko cholera rurki w sakwę nie wejdą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi