maciek19 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 witam.niedawno kupilem gsxf 600 i mam problem bo jak mam go na biegu po wcisnieciu sprzegla ciezko jest go przepchnac a jak odpalam rowniez na biegu to rwie do przodu wiec wydaje mi sie ze cos jest nietak ze sprzeglem. byc moze to od zimna ale nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 witam.niedawno kupilem gsxf 600 i mam problem bo jak mam go na biegu po wcisnieciu sprzegla ciezko jest go przepchnac a jak odpalam rowniez na biegu to rwie do przodu wiec wydaje mi sie ze cos jest nietak ze sprzeglem. byc moze to od zimna ale nie wiem. Witam opisales nietypowe sytuacje dla pracy sprzegla, napisz jak sie przedstawia standardowa sytuacja bo po co mialbys przepychac go na sprzegle (swoja droga wtedy sprzeglo wielotarczowe mokre zawsze ma takie opory). Czy sprzeglo ciagnie tzn. czy motocykl szarpie podczas wrzucania 1ki? Jesli tak ... zacznij od regulacji linki sprzegla.pozdrawiam Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek19 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 a wiec moto troche stalo nie odpalane wiec nawet go niemoglem odpalic to po pierwsze. po prostu sprobowalem go odpalic na biegu w dusilem sprzeglo i probuje odpalic a on rwie w przod tak jakbym wogole niemial wcisnietego sprzegla. a jak chcialem go przeprowadzic na biegu kawalek to rowniez tak jak bym to robil bez sprzegla poprsotu kolo tarlo o podloze. tak wogole od poczatku jak go kupowalem to cos mi nie pasowalo z tym sprzeglem bo chwytalo prawie przy samym koncu ale wtedy takiego problemu niemialem jak przed chwila napisalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 (edytowane) Rzeczywiscie jest cos nie tak. Mimo wszystko postaraj sie najpierw odpalic moto i zobaczymy co bedzie dalej... Edytowane 7 Stycznia 2008 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Nie napisałeś ile trwało to trochę?Tarcze się posklejały i wypada wymienić olej który był tego powodem. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek19 Opublikowano 7 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 troche czyli okolo 2 tygodni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 Czyli krótko. Jest zima i można spokojnie zrzucić pokrywę sprzęgła ( z nudów ) i organoleptycznie sprawdzić jego stan.Szybko , łatwo i przyjemnie. Swoją drogą tanio nie będzie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek gawlik Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 troche czyli okolo 2 tygodnia przed tymi dwoma tygodniami wszystko było ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 7 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2008 jesli sprzeglo chwyta na samym koncu to ewidentnie konczy sie i czeka cie wymiana , ale jak ciagnie to zacznij od zmiany oleju i regulacji naciagu. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 Z ktorego roku ten motocykl ?Jak ma dobre kilka lat to mozesz sie spodziewac zuzycia kosza sprzegla ( prowadnice w ktorych chodza tarcze wybijaja sie i przytrzymuja tarcze - kosz sprzegla alu, tarcze stal ), ale jak koledzy napisali wyzej: - najpierw podciagnac linke na regulacji przy sprzegle, sprawdzic czy nie peka przy dzwigni - potem ew wymienic olej na taki ktorego lepkosc w niskiej temp bedzie niska np SAE 0 / 5 / 10WXX, - jak to nie pomaga to rozbiorka i sprawdzenie kosza. Adam M.PS a wogole odpuscic proby jazdy do wiosny - bedzie latwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek19 Opublikowano 8 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 dzisiaj odpalilem moto i nie bylo juz tego problemu wiec niemam pojecia co bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 8 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2008 może po prostu Cię nie lubi albo ma humory? Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi