Ziele90 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 Witam, tak jak w temacie. Brat sprzedał auto i od 3 dni szuka umowy K-S żeby wyrejestrować w ubezpieczalni i urzedzie auto a umowy ani rusz .jak rozwiązać najlepiej i najszybciej taką sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 skontaktować się z kupcem, zrobić kopię poświadczoną notarialnie. albo napisać jeszcze jeden egzemplarzswoją drogą o różnych przypadkach słyszałem, ale żeby umowę zgubić..? to co on z nią zrobił po podpisaniu?jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 27 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2007 skontaktować się z kupcem, zrobić kopię poświadczoną notarialnie. albo napisać jeszcze jeden egzemplarzswoją drogą o różnych przypadkach słyszałem, ale żeby umowę zgubić..? to co on z nią zrobił po podpisaniu?jsz po podpisaniu złożył w format a5 i położył na stole kuchennym w czasie świątecznej kszątaniny... szuka jej usilnie ale jest w desperacji ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zyleta Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 tak jak napisał jeszua...Alternatywa to kilkumiesięczne postępowanie sądowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 (edytowane) A ode mnie nigdy nie wymagali umowy przy wyrejestrowaniu. Zawsze mówiłem że nie mam :icon_mrgreen: Nie było problemów. Kiedyś namiętnie przysyłali mi wezwania do zapłaty za Simsona czy MZ, aż sie wkurzyłem, poszedłem tam, powiedziałem żeby mi nie wysyłali tego i że umów nie mam. Jest spokój od 2-3 lat. Edytowane 28 Grudnia 2007 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 Kiedyś namiętnie przysyłali mi wezwania do zapłaty za Simsona czy MZ, aż sie wkurzyłem, poszedłem tam, powiedziałem żeby mi nie wysyłali tego i że umów nie mam. Jest spokój od 2-3 lat. hmm... no, to ode mnie pzu za sprzedaną virażkę odczepiło się dopiero po 2 czy 3 dosłaniu umowy. a allianz, który zgubił sobie gdzieś moje wypowiedzenie umowy oddał mnie do sądu i dopiero ponowne, 2-krotne przesłanie kopii wypowiedzenia + groźba postępowania przeciwegzekucyjnego poskutkowały, przynajmniej na razie. tak więc nie ma co liczyć na łut szczęścia lub zapomnienie TU - lepiej tą umowę odzyskaćjsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 no panowie umowa była w ..... książce z przepisami kuchennymi!!:crossy:pytanie z innej beczki jeszcze, jak najlepiej rozwiązać spr z urzędem skarbowym jeżeli sąsiad chce mi dać za free swoje stare auto. na umowie pisać 0zł(i wyjdzie jako darowizna) czy może symboliczną 1zł? i ma ktoś może w necie jakąś str w której są tabele z których oblicza się podatek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 pytanie z innej beczki jeszcze (...) odpowiedź zaczerpnę z tej samej baryłki, z której nadzwyczaj często jestem zmuszony korzystać: szukanie nie boli! na tym forum było już naprawdę wiele podpowiedzi :crossy: to na przyszłość, bo dziś wprawiony w niezgorszy nastrój grzańcem podpowiem: część tabel jest publikowana w sieci na portalach motoryzacyjnych, czasami strony firm ubezpieczeniowych mają kalkulatory które obliczając stawkę ubezpieczenia podają szacunkową wartość. a w US od wartości poniżej 1kzeta nie płaci się podatkujeśli furmanka jest warta (wg tabeli) więcej, to możesz zaniżyć wartość na umowie, ale niekoniecznie da to spodziewany efekt (mnie np. ilekroć płaciłem podatek sprawdzano wg tabeli, choć czasami bez efektu - bo xj-ta ma w dowodzie nazwę modelu "4brn"...)inna sprawa, że nawet wiekowa furmanka za cenę podatku to niezły interes i IMHO nie ma co ponad miarę kombinować :icon_mrgreen: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raio Opublikowano 28 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 jak dobrze pamiętam to w PCC-1 jest miejsce na opisanie stanu pojazdu i jeżeli chcesz wpisać cenę poniżej wartości rynkowej to warto tam wypisać wszystkie mankamenty zakupionego pojazdu. Jest szansa że się nie doczepią :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziele90 Opublikowano 28 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2007 wiecie furka to polonez:D ogólnie auto rdzawe niezbyt piękne ale silnikowo OK(gościu jako emeryt sobie ciągle coś dłubał, w wakacje remont nawet zrobiliśmy razem) więc jako autko do jeżdzenia po polnych drogach i lesie się nada. sąsiad zamiast sprzedać silnik i reszte zezłomować to pomyslał o mnie co mnie cieszy i oczywiste że go wezme ale właśnie zastanawia mnie koszt podaktu bo ubezpieczenie sie już dowiedziałem to 380zł za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi