Skocz do zawartości

MZ - zapytanie

Greedo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

ten temat tak za bardzo to nie ma sensu , ale jak widać takie mają tu najwieksze zainteresowanie :lol: 8) . :D

co do prawa jazdy A1 - co z tego ze masz zdana teorie pozinej - przeciez to 10 % problemu. Jak sie nauczysz to zdasz - gorzej z jazda.

wg mnie nie warto robic to A1 dla teorii...

pozdr

• 4 lata później...
  • 2 tygodnie później...

Witam serdecznie kolegów od drogi!

Krótkie zapytanie czy ktos ma czesc do Jaskółki,a dokładnie chodzi mi o wydech i o cały system łacznie ze stopką do hamulca nożnego ...

(Od wczoraj jestem na tej stronie wiec jeszcze do konca niewiem jak to dziala:-) )

Prosze o jakies namiary

Pozdrawiam serdecznie

Pozwólcie, że przy okazji i ja skorzystam z tego tematu. Składam MZ ES 250/2 czyli Trophy. Mam problem ze skrzynią biegów. Złożyłem silnik i... mam tylko 2 biegi. Wydaje mi sie, że skrzynię poskładałem dobrze, miałem wątpliwości tylko co do zmieniacza... Mój kolega jakiś czas temu też składał taki motór i ma tylko 3 i 4 bieg. Ale jak poprzebiera troche nogami to pojeździ;) W czyn może być problem?? :icon_question:

Witam serdecznie kolegów od drogi!

Krótkie zapytanie czy ktos ma czesc do Jaskółki,a dokładnie chodzi mi o wydech i o cały system łacznie ze stopką do hamulca nożnego ...

(Od wczoraj jestem na tej stronie wiec jeszcze do konca niewiem jak to dziala:-) )

Prosze o jakies namiary

Pozdrawiam serdecznie

Jesli okolice Zamoscia to nie za daleko to moj kolega jeszcze niedawno mial prawie cala na czesci. Bedzie na GG to zapytam czy ma cos jeszcze;)

Pewnie źle ustawiony grzebień zmieniacza w stosunku do wałka krzywkowego. Biegi wypadają w nieodpowiednich miejscach i może ich nie być.

A jak to najlepiej ustawić żeby było ok?

Chyba nie metodą prób i błedów?:icon_mrgreen:

dzieki za odp:)

A jak to najlepiej ustawić żeby było ok?

Na grzebieniu jest wybity punkt, na wałku krzywkowym jest ścięty jeden ząb pod ukosem. Musisz zgrać te dwa znaki tzn. punkt na grzebieniu musi być ustawiony na przeciwko oszlifowanego zęba na wałku krzywkowym.