Gość xsyniu147 Opublikowano 21 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2007 witam wiem ze byl temat ale o wyjazd w inny kraj a ja pozostaje w pl :) ... wiec tak chce zrobic sobie pusty wydech do dt 80 lc2 ale to halasuje chcialem se na takim troche posmigac w zime i mam pytanie czy policja moze sie doczepic :flesje: i tak sie doczepi ale jak zlapią to co gadac jakie są prawa itp ile max moze byc db ?... wiecie chcialem sie poczuc jak prawdziwy mx :buttrock: lol xD to jak moze tak byc czy nie bardzo ? p.s nie asz tak mocno pusty wloze troche waty szklanej ale i tak bd glosny ;D :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 (edytowane) Motocykl do 125 ccm nie może przekroczyć 94dB. Powyżej tej pojemności norma jest max 96dBOczywiście, że policja może się "doczepić" i zabrać dowód. A wystarczy do tego stwierdzenie że zagraża BRD/porządkowi ruchu/środowisku. A nawet nie tyle stwierdzenie co uzasadnione przypuszczenie. Edytowane 22 Grudnia 2007 przez sebastian zg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 no a jak bym chcial kupic wydech gianeli albo swój wybebeszyc w celu zwiekszenia mocy i trcoche lansu to co juz nie posmiga sie ? np do miasta itp ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Asmodan Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 na 80 to ty chyba prawojazdy potrzebujesz, wiec w tym wieku chyba po miescie sie poruszac nie mozesz a co dopiero byc zalapnym przez policje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość xsyniu147 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Asmodan... dobra dobra juz na ten temat jazdy po miescie nie bd sie wypowiadal bo bana dostane ;D albo co innego ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 Hmm a jak policja może zabrać dowód może sobie tylko swtierdzić.Musi to chyba czymś poprzeć jakimś badaniem hałasu, tak sie robi jak sa szyby za mocno przyciemnione muszą żemirzyć przyrzadem i dopiero moga zabrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebastian zg Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 Hmm a jak policja może zabrać dowód może sobie tylko swtierdzić.Musi to chyba czymś poprzeć jakimś badaniem hałasu, tak sie robi jak sa szyby za mocno przyciemnione muszą żemirzyć przyrzadem i dopiero moga zabrać.No niby tak, ale jak podejść do zdania: "uzasadnione przypuszczenie".Jeśli policjant weźmie miernik to już nie jest przypuszczenie tylko pewność (ze dobrze lub źle).A jeśli nie ma miernika to moim zdaniem może zabrać za samo przypuszczenie - a uzasadnić je bardzo łatwo: na ucho policjant stw. że jest głośniej niż w innych moto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nowytzrdt Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 No niby tak, ale jak podejść do zdania: "uzasadnione przypuszczenie".Jeśli policjant weźmie miernik to już nie jest przypuszczenie tylko pewność (ze dobrze lub źle).A jeśli nie ma miernika to moim zdaniem może zabrać za samo przypuszczenie - a uzasadnić je bardzo łatwo: na ucho policjant stw. że jest głośniej niż w innych moto.No to straszna frajernia jak tak jest bo u mnie kilku policjantów mnie nie lubi i mój moto głośno chodzi i on sobie stwierdzi że za głosno chodzi i mi dowód zabierze.Moge mu ewentualnie pokazac TUV w niemieckim brifie że spełnia normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 24 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2007 no a jak bym chcial kupic wydech gianeli albo swój wybebeszyc w celu zwiekszenia mocy i trcoche lansu to co juz nie posmiga sie ? np do miasta itp ?Myślisz że jakaś dupa poleci na ku**ewsko głośny, niesamowicie pierdzący dźwięk DT80 na pustym wydechu?? :D :D A może chodzi o kolegów? :) Błagam, nie rób takiej wioski, jak już chcesz coś zrobić z wydechem to zrób to porządnie, albo kup to Gianelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi