HD1940 Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 A ja jestem prawie pewien, że to wał od sprężarki 2 tłokowej. Korbowody w takich urządzeniach są łożyskowane w panewkach smarowanych rozbryzgowo. Po środku podparcie również w panewce. Gdy jeden tłok tłoczy (GMP) drugi zasysa (DMP) i tak na zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 18 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2013 (edytowane) Myślałem że korbowody były między przeciwwagami montowane... :blush:HD1940 pewnie ma racje. Edytowane 18 Kwietnia 2013 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz87 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Od czego to koła ? 18" obręcze w chromie.Brak hamulców czy mocowania na zabierak. Od jakiegoś wóżka toto ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 15 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Takie pytanie.. Od czego to może być cylinder? Nie mogę do niczego go dopasować a ciekawi mnie jego pochodzenie. Znaleziony na złomie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żurek Opublikowano 16 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 (edytowane) Najprawdopodobniej cylinder z motocykla wschod 3m. Edytowane 16 Marca 2014 przez Żurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1michal1 Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Podczas porządków na strychu znalazłem lampę (wydaje mi się, że pochodzi ona z jakiegoś starego motocykla)Link do zdjęć: https://www.dropbox.com/sh/7w0zoepc1fcjze4/AACaWl3IrDkRt0rLHvcw_4l2a?dl=0 Na kloszu lampy w górnej części znajduje się napis 522 i top. Natomiast na dole: "Sealed beam GE Made in U.S.A."Mocowanie lampy jest na jednej śrubie, na przegubie kulowym. Do lampy przychodzą 3 przewody (masa + 2 przewody od żarników)Wewnątrz klosza widać 2 żarniki jeden nad drugim w kształcie zwiniętych sprężynek.Sądząc po mocowaniu i kolorze strzelałbym, że może chodzić o jakiś "szperacz" do przyczepki motocyklowej. Znajomy podpowiada mi, że widział coś podobnego w traktorze. Proszę o kogoś znającego się w temacie o wypowiedź. Z góry bardzo dziękuję.Michał edit: dzisiaj ściągnąłem obudowę. Na lampie od środka pisze: "General Electric MAZDA 4030 6-8V" - kolor lampy - typowo wojskowy.W zdjęciach dodałem fotke klosza z w/w napisem. Edytowane 6 Lutego 2015 przez 1michal1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 Na pewno to nie jest lampa motocyklowa. Na 99% samochodowa z pojazdu produkcji USA, np. Dodge WC 3/4tony lub ciężarówki Studebeker, Chewrolet itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moskit1 Opublikowano 7 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2015 (edytowane) Witam CiebieJak chcesz się tego pozbyć to mogę od ciepie kupić jestem z Łańcuta Daj znać pozdro Panowie transakcje itp załatwiajcie przez PW a nie na forum publicznym. Edytowane 7 Lutego 2015 przez HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzeh750 Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Czy ktoś mi może podpowiedzieć od czego jest ta głowica? Kolega wygrzebał w piwnicy i przysłał mi zdjęcia z zapytaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi