ventura Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Przedstawie sprawe tak po krótce. Z uwagi na to że mam coś nie tak z ładowaniem, tj gixer 600 z 98 roku podczas dodawania gazu lekko przygasają światła ale to już mniejsza o to. Chciałem zdjąć pokrywe alternatora żeby oblukać sprawe i po odkęreniu śrób gdy pokrywa się ruszyła zaczął mi z tamtąd zapierdzielać olej więc przyłapałem ją spowrotem na 2 sróby. To chyba nie tak powinno tam być ,no nie?? Bo skoro siedzi pod pokrywą alternator to z jakiej racji tam olej. O ile się nie myle to wychodzi na to że sypnął się simering, zażygało alternator i zarazem powinna wyjaśnić się sprawa ładowania. Zgadza się??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Alternator pracuje w oleju, wystarczy przechylic motocykl i po problemie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Prawdopodobnie problem regulatora i polaczen a nie alternatora. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 16 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2007 Dodam jeszcze, że alternator można zbadać bez wyciągania jego, mierząc np. jego opor elektryczny. <W manualu co i ile powinno wynosic oczywiscie pisze> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ventura Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 A coś takiego jak szczotki tam nie występuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Nie w tym alternatorze, to jest altek na magnesach stalych ( samowzbudny ) umieszczonych w rotorze i szczotek nie potrzebuje:). Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi