Meydey Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Witam wszystkich po dłuugim czasie, widze, że troche się zmieniło na 4um :P , ale wróćmy do tematu.Czas wymienić oryginalne radio na nowe i lepsze :) , głośników nie mam zamiaru zmieniać.Mam na ten cel jakieś 450zł.Chciałbym dobre radio - nie jakąś tandetę, z dobrą jakością dźwięku, żeby dobrze ściągało fale, nie przerywało itd. :( , mogłoby jeszcze ewentualnie odtwarzać format mp3 i mieć funkcję regulacji siły głosu na przód - tył. Szukałem forum na ten temat, ale niestety nic konkretnego nie znalazłem dlatego pomyślałem o Was :biggrin: może ktoś zna forum godne polecenia. Pozdrawiam :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 15 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2007 Jak chodzi Tobie o lepsza jakosc dzwieku to lepiej za ta kase wyglusz drzwi i wymien glosniki na lepsze.Sprawdz tez kable-u mnie oryginalne kable do glosnikow przypominaly kabel telefoniczny....jakosc byla fatalna! Po wymianie na takie o wiekszym przekroju jest o niebo lepiej!Wygluszenie powierzchni blaszanych chociazby soudabandem(jedna z najtanszych opcji) zmienia tez bardzo duzo.Samo radio niewiele zmieni w kwestii jakosci dzwieku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Jak chodzi Tobie o lepsza jakosc dzwieku to lepiej za ta kase wyglusz drzwi i wymien glosniki na lepsze.Sprawdz tez kable-u mnie oryginalne kable do glosnikow przypominaly kabel telefoniczny....jakosc byla fatalna! Po wymianie na takie o wiekszym przekroju jest o niebo lepiej!Wygluszenie powierzchni blaszanych chociazby soudabandem(jedna z najtanszych opcji) zmienia tez bardzo duzo.Samo radio niewiele zmieni w kwestii jakosci dzwieku. Do tego kup radio Sony i bedzie super gralo... Tylko kasy Ci nie starczy... Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tmi Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 MP3 to już raczej podstawa i rozglądałbym się najchętniej za czymś co obsługuje karty SD/MMC bo CD'k to przeżytek, oczywiście można powiedzieć o lepszej jakości ale to i tak zastosowania amatorskie i można zawsze zrobić lepszą mp3rójkę z płytki. Ostatnio jak się rozglądałem to jakaś znacząca firma (Kenwood albo Alpine) miał radia z mp3 na karty sd/mmc i tak chyba w tej kwocie to się mieściło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 1 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2008 Do tego kup radio Sony i bedzie super gralo... Tylko kasy Ci nie starczy...Prosze Cie...Sony to akurat najgorszy wybor w kwestii car audio! Nie powala jakoscia dzwieku ani odbioru stacji radiowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meydey Opublikowano 4 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 Dzięki, ale właśnie dziś zakupiłem pioneera deh-2900mpb :P , myślę, że jak na moje wymagania będzie odpowiednie. Co do Sony to też słyszałem, że to nienajlepszy wybór... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mauy86 Opublikowano 4 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2008 (edytowane) no wlasnie sony nie polecam - naprawde:) jesli juz chcesz fajne granie to pioneer badz alpine ( osobiscie wybralbym to 2) sam tez smigam takim audi i musze powiedziec ze nie narzekam na jakosc radia concert (glosniki nokia naprawde fajnie graja)- jak tutaj zajc powiedzial - lepiej wygluszyc dzwi niz bawic sie w radio:) no ale to byl Twoj wyborek - pozdro - dobrze ze pioneer nie sony:) Edytowane 5 Stycznia 2008 przez mauy86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi