Skocz do zawartości

Motocykliści dzieciom z domu dziecka

Fiery
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

"Biały quad był najlepszy bo unosił koła w górę"

"Gazuuuuu!!!"

"O ja cie!"

"To chyba wielkie szczęście mieć taki motor"

To tylko niektóre z wypowiedzi dzieci, które można było usłyszeć w minioną sobotę w Domu Dziecka na Białołęce w Warszawie. Choć temperatura nie rozpieszczała atmosfera zrobiła się ciepła i przesympatyczna już od samego wjazdu na teren posesji. Dzieciaki szybko przełamały speszenie i już po chwili powietrze wypełniło się rykiem silników wkręcanych na najwyższe obroty. Po serii przegazówek i wstępnych przymiarkach, pytaniach i oględzinach rozpoczęło się wożenie dokoła placu, a niektórzy wybierali się na nieco dłuższą przejażdżkę po chaszczach pobliskiej łąki. Jazdy z udziałem około 60 dzieci i ponad 20 maszyn trwały jakąś godzinę. Później było przekazanie prezentów ufundowanych przez sponsorów (szczegóły w linku pierwszego postu w temacie), obustronne podziękowania, gościnna herbata z ciastem i rozdanie czapek Św. Mikołaja. Motocykliści zostali obdarowani stroikami świątecznymi wykonanymi przez dzieci i opłatkiem.

Było wspaniale móc zobaczyć uśmiechy na twarzach dzieci, błysk w oku, przejęty głos pytający "proszę pana, może mnie pan przewieźć?". Było mocno i spokojnie, bo motocykliści to twardzi ludzie, których nie złamie ani mróz ani nic, było przyjaźnie i serdecznie, bo to również ludzie o wielkich sercach. Mnie wzruszenie dopadło gdy wróciłem.

Kto był na takiej imprezie, wie o co chodzi. Kto jeszcze nie był, niech wypatruje wieści i pojedzie następnym razem. Tyle nas ile dajemy innym.

Tutaj linki do dwóch nieoficjalnych galerii zdjęć.

http://picasaweb.google.com/pepeintruder/D...key=tYwczlWPtVE

http://picasaweb.google.com/fierytomasz/Wi...key=TJnbTwCijXQ

Pozdr

PS

Główny wątek tego tematu jest na forum scigacz.pl - Dzieki! :icon_mrgreen:

Edytowane przez Fiery

Mini-przedzbiórka (przed właściwą zbiórką) na Grochowskiej zaraz za Rondem Wiatraczna, 12:40.

12:45 - odjazd na miejsce zbiórki.

Chyba, żeby mnie śnieg zasypał, ale oby nie :flesje:

Pozdr

Fiery bylo super za rok jade tez. Pozdrawiam :buttrock: :buttrock: :buttrock: :) :) :flesje:

W przyszłym roku, nie za rok. Takich akcji będzie więcej :flesje:

Dzięki, że przyjechałeś :clap:

Tak oczywiscie masz racje pomelelo mi sie. Jak moglem nie przyjechac, nie mialem wyjscia ;) :flesje: :buttrock: :biggrin: