koo_jot Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 Witam Proszę o pomoc w ustaleniu "tożsamości" mojego Komara 232 Nie wiem co to za model Krótki opis: -tylnia lampa ze światłem "stop" -bagażnik zupełnie nie spotykany w znanych mi wersjach -tabliczka znamionowa w języku angielskim (niestety brak roku produkcji) -silnik S-38 -sztywny tył -nie mam na niego papierów więc więcej nie jestem w stanie powiedzieć Pozdrawiam i proszę o pomoc Oto kilka zdjęć mojej maszyny:-bagażnik-lampa tył-tabliczka znamionowa-tył-zbiornikDzięki wszyskim za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 13 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2007 (edytowane) Wygląda na to, że jest to Neckermann Condor (niemieckie wcielenie naszego Komarka - była kiedyś krótka wzmianka o nim w Automobiliście);Na tej stronie znajdziesz kilka informacji (w języku angielskim niestety). Na jednym zdjęciu widoczny jest model z takim bagażnikiem jak w twoim motorku (taki czerwony) - http://www.benvanhelden.nl/Condorclub/condor/modelNECCON.htmPozdr. Edytowane 13 Grudnia 2007 przez Paolo350 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 zaraz zaraz, a nie jest to własnie nasz komar w wersji exportowej? była taka, rózniła sie nieco od rodzimej ale był to komar:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koo_jot Opublikowano 18 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 zaraz zaraz, a nie jest to własnie nasz komar w wersji exportowej? była taka, rózniła sie nieco od rodzimej ale był to komar:-) Też właśnie tak myślałem...Czy wiesz może o tym coś więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paolo350 Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 zaraz zaraz, a nie jest to własnie nasz komar w wersji exportowej? była taka, rózniła sie nieco od rodzimej ale był to komar:-)Ten Neckermann to też Komar (ma tylko naklejkę przylepioną i, jak już wspomniałes, kilka innych detali);Niemcy poszli przez to na łatwiznę (jednocześnie zaspokajając zapotrzebowanie na takie pojazdy zredukowali koszty do minimum w najprostszy z możliwych sposobów - przez sprzedaż gotowych mopedów pod inna - własną - nazwą:bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 18 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2007 Tu troche napisali http://www.brzozuch.internetdsl.pl/jacomoto/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koo_jot Opublikowano 19 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2007 Wie ktoś może z którego mniej więcej roku może być ten wehikuł i czy byłaby możliwość jego zarejestrowania? Dodam jeszcze że nie mam na niego papierów...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Pisałem o rejestracji dłuuugi post poszukaj "rejestracja bez kwitów" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aster Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Tylko dochodzi jedna kwestia: czy w ten sposób można zarejestrować motorower? Cytuj Jawa 50 Mustang 1977 => Yamaha XJ 600N 1999 :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 20 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 W ten sposób mozesz sobie zarejestrowac nawet rower jesli sie uprzesz, nie mówiac o czołgu:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koo_jot Opublikowano 20 Grudnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2007 Pewnie przeczytanie tego forum trochę mi zajmie ale trzeba to zrobić i poważnie się zastanowić nad wyborem drogi którą pójdę..... Numery mam wybite, znam numer tablicy rejestracyjnej więc spróbuję. Myślę ze warto się pomęczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 Granat niestety ta opcja nie zawsze działa. Moja Honda nie przeszła mimo, że dziadek mówił tak przekonująco, że chyba sam w to uwierzył. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
granat Opublikowano 22 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2007 NIE MOZLIWE!!!! Pewnie popełniłes jakis bład, naprzykład powiedziałes ze masz umowe kupna-sprzedazy jak mój madry kolega z wrocławia i sad go odwalił, inny powiedział ze jego celem jest rejestracja i jazda do upadłego i tez go odwalili, bo zasiedzenie oficjalnie nie ma słuzyc rejestracji a jedynie nabyciu praw własnosci, a dalej co z tym sie zrobi to nikogo nie interesuje, moze sie jednak zdarzyc ze sad odwali wniosek mimo spełnienia wszystkich formalnosci i dobrego gadanego, wtedy trzeba sie po prostu odwołac, zaden sad nie ma prawa odmówic zasiedzenia pod warunkiem spełnienia wymogów formalnych:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobuz1 Opublikowano 23 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2007 WItam kolegę i gratuluję posiadania takiego rarytasu, bo ten sprzęt jest nim napewno w swojej klasie :icon_mrgreen: Tabliczka znamionowa po Angielsku świadczy o tym że jest to wersja exportowa. Takiego bagażnika jeszcze nie widzialem w żadnej wersji komara, wydaje mi sie że może to być bagażnik dopasowany od jakiegos starego typu roweru.. ale pewno się mylę. Jeśli byś chciał to zajrzyć do założonego kiedyś przeze mnie tematu http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...komar+wspaniały Zobaczysz tam zdjęcia mojego znaleziska, jak coś to służe radą przy renowacji sprzeta, a lampke tylną masz oryginal, mam taka sama;)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi