Skocz do zawartości

Komar 232-dziwny model

koo_jot
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Proszę o pomoc w ustaleniu "tożsamości" mojego Komara 232

Nie wiem co to za model

Krótki opis:

-tylnia lampa ze światłem "stop"

-bagażnik zupełnie nie spotykany w znanych mi wersjach

-tabliczka znamionowa w języku angielskim (niestety brak roku produkcji)

-silnik S-38

-sztywny tył

-nie mam na niego papierów więc więcej nie jestem w stanie powiedzieć

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Oto kilka zdjęć mojej maszyny:

-bagażnik

-lampa tył

-tabliczka znamionowa

-tył

-zbiornik

Dzięki wszyskim za pomoc

Wygląda na to, że jest to Neckermann Condor (niemieckie wcielenie naszego Komarka - była kiedyś krótka wzmianka o nim w Automobiliście);

Na tej stronie znajdziesz kilka informacji (w języku angielskim niestety). Na jednym zdjęciu widoczny jest model z takim bagażnikiem jak w twoim motorku (taki czerwony) - http://www.benvanhelden.nl/Condorclub/condor/modelNECCON.htm

Pozdr.

Edytowane przez Paolo350

zaraz zaraz, a nie jest to własnie nasz komar w wersji exportowej? była taka, rózniła sie nieco od rodzimej ale był to komar:-)

Ten Neckermann to też Komar (ma tylko naklejkę przylepioną i, jak już wspomniałes, kilka innych detali);

Niemcy poszli przez to na łatwiznę (jednocześnie zaspokajając zapotrzebowanie na takie pojazdy zredukowali koszty do minimum w najprostszy z możliwych sposobów - przez sprzedaż gotowych mopedów pod inna - własną - nazwą:bigrazz:

Pewnie przeczytanie tego forum trochę mi zajmie ale trzeba to zrobić i poważnie się zastanowić nad wyborem drogi którą pójdę..... Numery mam wybite, znam numer tablicy rejestracyjnej więc spróbuję. Myślę ze warto się pomęczyć

NIE MOZLIWE!!!! Pewnie popełniłes jakis bład, naprzykład powiedziałes ze masz umowe kupna-sprzedazy jak mój madry kolega z wrocławia i sad go odwalił, inny powiedział ze jego celem jest rejestracja i jazda do upadłego i tez go odwalili, bo zasiedzenie oficjalnie nie ma słuzyc rejestracji a jedynie nabyciu praw własnosci, a dalej co z tym sie zrobi to nikogo nie interesuje, moze sie jednak zdarzyc ze sad odwali wniosek mimo spełnienia wszystkich formalnosci i dobrego gadanego, wtedy trzeba sie po prostu odwołac, zaden sad nie ma prawa odmówic zasiedzenia pod warunkiem spełnienia wymogów formalnych:-)

WItam kolegę i gratuluję posiadania takiego rarytasu, bo ten sprzęt jest nim napewno w swojej klasie :icon_mrgreen: Tabliczka znamionowa po Angielsku świadczy o tym że jest to wersja exportowa. Takiego bagażnika jeszcze nie widzialem w żadnej wersji komara, wydaje mi sie że może to być bagażnik dopasowany od jakiegos starego typu roweru.. ale pewno się mylę. Jeśli byś chciał to zajrzyć do założonego kiedyś przeze mnie tematu http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...komar+wspaniały

Zobaczysz tam zdjęcia mojego znaleziska, jak coś to służe radą przy renowacji sprzeta, a lampke tylną masz oryginal, mam taka sama;)

Pozdrawiam