zibik Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Piotr,myślę że nie ma się co przejmować,jeśli ktoś jest młody i gniewny to zweryfikuje swoją wiedzę po pierwszym razie jak wywali mu głowice w powietrze przy jakimś motocyklu.Niektórzy muszą uczyć się na własnych błędach,taki świat :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Nie przejmuję sie kilkoma oszołomami tylko chciałbym chronić dużą grupę naszych młodych 4umowiczów którzy czerpią z tego 4um podstawy mechaniki bo podręczników mech. motocyklowej jeszcze nie ma na krajowym rynku.Głupie i wprowadzające w błąd wypowiedzi będę tępił a złośliwych i niewychowanych szczeniaków ostrzegał na początku tylko raz potem będą zawieszani w możliwości pisania czegokolwiek.Sam wychowałem mechanika motocyklowego i nie muszę się go wstydzić w przeciwieństwie do taty tego durnia.Mam teraz na praktyce 19 letnią motocyklistkę (CBR600F4) która pilnie uczy się mechaniki i jeszcze nie słyszałem o niej słowa krytyki mimo że naprawdę potrafię być czasami upierdliwy.Chętnie pomagam młodym adeptom mechaniki ale nienawidzę chamstwa i góralskiej muzyki. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibik Opublikowano 17 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2007 Trzeba wierzyć w młodych,ja n.p. pierwszy poważny remont jaki przeprowadziłem samodzielnie to był silnik od fiata 125 p i miałem wtedy 16 lat.Ale wtedy jednak mieliśmy w sobie chyba trochę wiecej pokory.Natomiast czasami zdarzają się ludziska ,którzy nie mają pojęcia ale za to dużo ambicji ,no i niestety wtedy bywa troszkę inaczej.Poza tym trzeba mieć trochę wiedzy teoretycznej,moje technikum samochodowe jako mechanikowi tez dało dużo,więc panowie,lepiej mniej pyskować a więcej sie uczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Spojrzałem dopiero na forum i widze, że wynikneła z tego mała kłutnia. Ściągnełem serwisówke do bladego i widze, że nie będzie to aż tak trudne... Mam nadzieje... Cieszy mnie fakt, że ten łańcuszek będzie można założyć już zakuty... No a rozrząd to będzie ustawiony dobrze na bank... Sam bym dał ten motocykl do kogoś zaufanego i znim to zrobił ale w mojej okolicy nie ma nikogo takiego a najblizej są serwisy w Poznaniu... Sam już nie wiem... Pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 Spojrzałem dopiero na forum i widze, że wynikneła z tego mała kłutnia. Ściągnełem serwisówke do bladego i widze, że nie będzie to aż tak trudne... Mam nadzieje... Cieszy mnie fakt, że ten łańcuszek będzie można założyć już zakuty... No a rozrząd to będzie ustawiony dobrze na bank... Sam bym dał ten motocykl do kogoś zaufanego i znim to zrobił ale w mojej okolicy nie ma nikogo takiego a najblizej są serwisy w Poznaniu... Sam już nie wiem... Pozdrawiam!! Popros ladnie Piotra na priv zeby ci to krok po kroku opisal i z pomoca tego opisu i serwisowki powinienes dac sobie rade, jesli zadne specjalistyczne narzedzia nie wchodza w gre. Najwyzej bedziesz mu wisial zgrzewke browara albo cos mocniejszego przy jakims spotkaniu :banghead: Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
August~VF1000 Opublikowano 19 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2007 No Adamie tak jak piszesz tak zrobie. Pozdrawiam i życze miłego wieczoru!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 20 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2007 Ja też wymieniłem już zakuty łańcuch żeby zaoszczędzić na zakuwarce może więcej rozkręcania i czasu ale poszło spoko :lalag: Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Immortal Opublikowano 21 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2007 sorki, moze nic nie wniose do tematu ciekawego, ale cholernie mnie denerwuja takie klotnie i tylko jedna rzecz, ktorej nauczylem sie jeszcze kiedys gdy pchalem lapy w stare Polskie sprzety. jezeli nie wiesz... zobacz jak robi to twoj starszy brat (czyt. serwisant w serwisie) a potem jezeli czujesz sie pewnie mozesz probowac. praktyka jest lepsza od teorii!! wedlug mnie lepiej czasem wydac kase i mniec spokojny sen niz pchac lapy, dodac kilka razy wiecej kasy, nie spac i wkurzac sie gdy inni kumple jezdza a ty siedzisz i dlubiesz w garazu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi