Skocz do zawartości

Parametry pojazdu

truwcio
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj bylem po raz kolejny rejestrować ta przeklętą rs-ke

wszystko szlo dobrze ale gościu z urzędu przyczepił sie ,ze nie mam żadnych papierów do niej

nie wiem czemu ale chyba dziś nie miał humoru papierów określających parametry pojazdu

instrukcja itp .

No wiec wysłał mnie na badanie żebym musiał określić parametry pojazdu szczególnie chodziło mu o wagę

ale nie wiem czemu bo w dowodzie rejestracyjnym była waga ale on ze coś tam coś tam

no dobra h.ju mowie sobie

no ale problem w tym ze teraz mam rs-ke na czesciach bo rozlozylem wszystko na zime :(

no i moje pytanie czy panowie z stacji diagnostycznej określą mi parametry bez zobaczenia rs-ki lub gdybym ja zwiózł w częściach czy porostu muszę składać na szybkiego :icon_razz:

to tylko przecież chodzi głównie o wagę a nie o żaden przegląd

bo nie dostałem od nich skierowania na badanie muszę po prostu dostarczyć parametry inaczej nie dostane dowodu rej.

dostarcz dane z katalogu fabrycznego. albo zwróć się do importera/ przedstawiciela o wyciąg z homologacji

boziu, ależ te ludzie teraz niezaradne... głupie pytanie i bezradnie opuszczają łapki :(

BTW jesteś przekonany, że masz 27 lat..? po sposobie pisania (oraz fakcie podawania motocykla w profilu "50/70") oceniłbym przynajmniej z 10 niżej :icon_razz:

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

zmieniłem żeby jeszua nie bolało :P

to może jeszcze poprowadzisz mnie za rączkę gdzie muszę sie udać żeby mieć dane z katalogu fabrycznego

albo po prostu mogę sobie gdzieś ściągnąć :P

jeszua no chyba pomożesz niezaradnemu chłopczykowi ;) :)

zmieniłem żeby jeszua nie bolało :biggrin:

to może jeszcze poprowadzisz mnie za rączkę gdzie muszę sie udać żeby mieć dane z katalogu fabrycznego

albo po prostu mogę sobie gdzieś ściągnąć :wink:

jeszua no chyba pomożesz niezaradnemu chłopczykowi :icon_razz: :)

U mnie wystarczyl opis "motocykla uzywanego" w Swiecie Motocykli :)

• 2 tygodnie później...

idziesz do rzeczoznawcy sądowego który wystawia opinię określając parametry .wymiary. numery itd.. np mojego HM-a CRE nie bylo w katalogach jego, to wydrukowałem mu jakieś dane innego motoroweru i już wziął 80zł za opinie i idziesz na przegląd z opinią i już.... najlepiej jak ja nie miałem licznika pojechalm z motorem na przyczepie do rzeczoznawcy a on mówi że mam mu zczytać stan licznika, to za owiewke wsadzilem licznik od komara i czytam 21tyś...:buttrock: i pyta co chce mieć w opini:P fajnie było:)