Skocz do zawartości

Czy w tym kraju można się czuć bezpiecznie na drodze jadąc motocyklem?!?

Gardol
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym polega problem ze pewnych spraw ludzie nie rozumieja jak np. przestrzeganie przepisow dotyczacych predkosci ....

A kto mi/mu zabroni jechac taka predkoscia wlasnie lewym pasem ??? :buttrock:

Majkelpl, chyba nie znasz Prawa o Ruchu Drogowym skoro piszesz taka bzdurę :crossy: . Przecztaj na samym początku co oznacza ruch prawostronny, a wówczas pojmiesz "kto Ci zabroni jechać lewym pasem". Ponadto tamowanie ruchu jest równiez karalne, więc trochę więcej wiedzy i mniej pretencji do garbatego, ze ma proste dzieci. Dalej, postawa "kto mi zabroni blokować lewy pas powolna jazdą" jest właśnie przejawem egoizmu, żeby nie powiedzieć braku wychowania :) . Niestety, chyba się skompromitowałeś i na przyszłość zmień postawę. No chyba, że robisz prowokację, a na drodze zachowujesz sie jako współużytkownik, a nie jak książę udzielny.

Majkel jechałeś kiedyś lewym pasem z prędkością 80-100 km/h na Autostradzie niemieckiej?

Toż to prawie jak jazda pod prąd... :)

Ale może Majkel tak naprawdę lubi porządne zastrzyki adrenaliny? :crossy:

SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE...

Kolega płacze i narzeka, ale na drogach osiedlowych jest ograniczenie do 20km/h, nie do 30-tu, więc przekraczasz tam prędkość dwukrotnie i śmiesz narzekać na dziadka w Tico?

Hipokryta qrwa mać.

Edytowane przez Vatzeque

A propos lewego pasa, Majkel jechałeś kiedyś lewym pasem z prędkością 80-100 km/h na Autostradzie niemieckiej? :biggrin:

Tam nie ma ograniczenia predkosci :icon_mrgreen:

Nie, lewym pasem jechalem 170 km/h :flesje:

No nie do końca się zgodzę. Jestesmy u siebie i to my tworzymy kulturę jazdy na naszych drogach.

Przepraszam, co tworzycie ???

Sorry, bardzo, ale jestem kilka razy w roku w Plsce i raczej kultury jazdy nie zaobserwowalem.

:Też znam takich ludzi jak Ty ( oczywiście oceniając Ciebie na podstawie twojego wątku) , nie panują nad sytuacją, wydaje im się że wszystko wiedzą najlepiej i że to tylko inni stanowią zagrożenie, każda manwer na drodze musi być przez nich głeboko przeanalizowany i skrytykowany, a sami jeżdzą jak fajtłapy stanowiąc czasami dużo większe zagrożenie.

A na podstawie czego wyciagasz takie wnioski skoro nie wiesz jak ja jezdze ???

Nie mielismy przyjemnosci razem smigac :crossy: wiec nie wyciagaj pochopnych wnioskow

Za szczyt chamstwa uważam uporczywe jechanie lewym pasem (obojętnie z jaką prędkością) w momencie gdy z tyłu nadjeżdża ktoś szybszy. uważam za swój psi obowiązek zrobić mu miejsce bo jest szybszy i to wystarczy. Co sądzisz Majkel?

Tu sie z Toba zgodze jesli masz na mysli wlasnie "uporczywe" jechanie lewym pasem i celowe utrudnianie jazdy szybszym, ale ........... jak ja jade 110 ( co juz jest przekroczeniem predkosci ) a za mna zaperda*** wariat 160 to ............ :P :P :P

Co więcej, ten co jedzie wolniej nie jest od pouczania innych jak prędko maja się poruszać. Ja używam lewego pasa tylko do wyprzedzania, a jak ktoś chce jechać 150 to niech sobie leci. To problem policji, żeby go spowolnić, a nie mój.

No to wyobraz sobie ze tu sa takie spoleczne grupy ktore razem z Policja stoja lub siedza sobie na krzeselkach :lalag: i spisuja numery tych co jada za szybko.

A potem mandacik do domu, 30 dni na zaplacenie i 3 punkty do tylu :P

A jakbys myslal o tym zeby nie zaplacic to tu jest takie prawo ze sciagaja Ci automatycznie z konta kaske :banghead:

Generalnie jest kilka takich dziwnych przepisow ktore powoduja ze zdejmujesz noge z gazu i jezdzisz ostroznie.

Chociazby taki przypadek ze .............. kobitka cofajac samochodem walnela w moj i .............. jak policja przyjechala okazalo sie ze to byla .... moja wina !!! :eek:

Ot, taki kraj :biggrin:

ISRA: 27062
SREU: 614

Tu sie z Toba zgodze jesli masz na mysli wlasnie "uporczywe" jechanie lewym pasem i celowe utrudnianie jazdy szybszym, ale ........... jak ja jade 110 ( co juz jest przekroczeniem predkosci ) a za mna zaperda*** wariat 160 to ............ :banghead: :banghead: :banghead:

...zwyczajnie robie mu miejsce , może do chorej babci się spieszy :bigrazz:

jego wola, jego życie jak zacznę uczyć go "kultury" jazdy może wyjść tylko jeszcze wieksze zamieszanie, a tak pojechaj i z banki.

Niemcy hmm... podobno te 130 obowiazuje tylko ze oni dali sobie spokój z nawracaniem niewiernych, ale jak coś się zdarzy uprzejmie przypominają , że wedłóg ich kodeksu dozwolona predkość na autoban wynosi niestety 130 km/h. Opinia ze w gebelsowie nie ma ograniczen jest chyba nie przestarzała.

Pleas mnie poprawić jeśli ktoś ma szfagra w tamtejszej drogówce :crossy: POZDR

Tu sie z Toba zgodze jesli masz na mysli wlasnie "uporczywe" jechanie lewym pasem i celowe utrudnianie jazdy szybszym, ale ........... jak ja jade 110 ( co juz jest przekroczeniem predkosci ) a za mna zaperda*** wariat 160 to ............ :crossy: :banghead: :banghead:

To zjezdzam. Po to wymyslono lewy pas i autostrady zeby ruch byl plynniejszy. Wolniejszy zjezdza na prawo, jak pisal kolega powyzej, i myslec sobie moze cochce.

A poza tym. Nie wqrzaja cie "urodzeni na lewym pasie" i goscie co po nim sie wloka bo skreca za 2km w lewo? Albo oszczedzacze zawieszenia bo na prawym dziurawo? Nie miales nigdy ochoty pomoc gosciowi takiemu wyprzedzic? Nie wierze. :bigrazz:

A na to jak sie jezdzi w Polsce popatrzcie inaczej moze. Kto umie sie poruszac sprawnie u nas umie sie poruszac WSZEDZIE (na zachod ob Buga). Przynajmniej ja tak mialem. :banghead:

pzdr

Wyobraź sobie Majak taką sytuację, jadę sobie spokojnie przepisową prędkością 90 km/h lewym pasem i patrze w lusterku zapie**ala za mną jakiś wariat Majak 110 km/h :buttrock:

Śmieszą mnie tacy ludzie jak Ty, pomieszkają tam kilka lat a już robią się z nich cywilizowani , kulturalni światowi ludzie na innych patrząc z lekką pogardą. Szczególnie że swoją osobą mało reprezentują...

Powiem Ci tylko tyle też miałem okazję zwiedzić kawałek świata i jakoś nie zaobserowałem tej przepaści w kulturze, obyczajach czy zachowaniu, a czasem to krajom zachodnim brakuje dużo do Nas. Po prostu w ten sposób usprawiedliwiasz sobie swój wyjazd, ale jeśli Ci jest z tym dobrze to nikt nie ma prawa Ci tego zabronić.

A na podstawie czego wyciagasz takie wnioski skoro nie wiesz jak ja jezdze ???

Nie mielismy przyjemnosci razem smigac :lalag: wiec nie wyciagaj pochopnych wnioskow

Tamta uwaga była skierowana do założyciela wątku, ale jeśli odnajdujesz w tym opisie cechy typowe dla Ciebie to możesz też potraktować że skierowana była także do Ciebie. A z tego co tutaj napisałeś jasno wynika że mimo wszystko należysz do tej grupy kierowców.

I zrozum w końcu że jeśli są dwa wolne pasy - masz obowiązek jechać prawym ( w krajach o ruchu prawostronnym), więc nie dziw się że ktoś tam na Ciebie trąbił ( kolejny raz potwierdzasz że zaliczasz się do grupy kierowców scharakteryzowanej wcześniej przeze mnie - czyli wszyscy w koło jadą źle , a tylko ja mam racje i wiem wszystko najlepiej).

Edytowane przez 01kriters

Tu, w cywilzowanym kraju, czlowiek moze skupic sie na jezdzie a nie na walce o zycie i to jest takie zle ???

Ze czlek jak chce posmigac to wskakuje na sprzeta, rusza na autostrade ( tak, tak cos takiego w UK jest !!! ) i spokojnie sobie jedzie tam gdzie chce. :crossy:

Majkel, to lepiej może tu nie wracaj....Tu zabijają na drogach a truchła zjadają niedźwiedzie polarne....

No to wlasnie mowie ze koles chcial "spokojnie" jechac LEWYM pasem 80-90 i mu TIR trabil ze ma zjechac.

To bylo w Polsce a jeszcze jak musial szybko zmienic pas i w koleinach sie zabujal ... :wink:

Ło matko, koleiny !!! Straszna rzecz!!! :evil: Trzeba się nauczyć jeździć :evil:

Majkel, ja jako baba jeżdząca niedługo powiem Ci , że da się jeździć po każdej polskiej drodze, trzeba tylko mieć trochę jaj i łeb na karku....Chyba troszkę histeryzujesz :wink: "Złej tańcownicy przeszkadza rąbek spódnicy" - znasz to POLSKIE przysłowie, czy już Ci wywietrzało na kosmopolitycznych przejażdżkach lewym ( prawym) pasem???

No to wyobraz sobie ze tu sa takie spoleczne grupy ktore razem z Policja stoja lub siedza sobie na krzeselkach :evil: i spisuja numery tych co jada za szybko.

No nie, to w jukeju też jest ORMO :wink:

"Nowi" "P" obiecują że będzie bezpieczniej na drogach.

Więc może u nas reaktywują ORMO :evil: - dla poprawy bezpieczeństwa ruchu na drogach

Generalnie jest kilka takich dziwnych przepisow ktore powoduja ze zdejmujesz noge z gazu i jezdzisz ostroznie.

Chociazby taki przypadek ze .............. kobitka cofajac samochodem walnela w moj i .............. jak policja przyjechala okazalo sie ze to byla .... moja wina !!! :crossy:

I ktoś mówi że na wyspach jest lepsze prawo i mądrzejsi ludzie... :wink:

To ja już wolę nasze przepisy i naszą ''dżunglę''

No wlasnie Zosiu ..............

Na tym polega problem ze pewnych spraw ludzie nie rozumieja jak np. przestrzeganie przepisow dotyczacych predkosci ....

A kto mi/mu zabroni jechac taka predkoscia wlasnie lewym pasem ??? :cool:

Oprocz tego ze kazdy zapier*** jak potepieniec oby byc szybciej i pierwszym :wink:

Pewnie nie raz bylas poza granicami kraju i wiesz ze jakos polacy potrafia dostosowac sie do obowiazujacych predkosci na drogach a w Polsce ???

W Anglii obowiazuje na autostradzie 110 km/godz na godzine i myslisz ze wszyscy wala najszybszym pasem ???

Jest 50 i tyle wszyscy jada i juz a nie robia z siebie bochaterow i miszczow kierownicy :wink:

Poza tym nie ma zlosliwosci i takiego chamstwa na drogach.

tak czytam i czytam i wzrok sobie niszcze i w koncu skumalem ty poddany krolowj jestes ?? i wypisujesz wszystkie mozliwe dyrdymaly jakie ci do glowy przychodza :wink: zastanawiam sie tylko dlaczego obrzydzasz Polakom Polske ?? piszczysz i piszczysz jak tu zle a tam dobrze :wink: a zastanawiales sie kto wogle cie tu chce ?? siedz tam jezdzij tam najlepiej nauczsie jezyka i zawracaj dupe angolom :crossy: kumpli tam nie masz ?? pewnie nie masz ze tu sie wyluszczasz tylko nie do konca jestem pewien czy ty sie CHWALISZ czy ZALISZ :evil: napisal bym ci dosadniej co o tym co piszesz i o tobie mysle ale nie chce sobie psuc humoru w sobote rano jakims Polskim angolem :wink:

wypadalo by napisac na koniec pzdr ale tak wlasciwie to kogo :evil: uzytkownikow forum ?? ok ale nie ciebie

Edytowane przez cubamen

wypadalo by napisac na koniec pzdr ale tak wlasciwie to kogo :buttrock: uzytkownikow forum ?? ok ale nie ciebie

Tak na zakonczenie, juz raczej tylko do Ciebie, mam kumpli Polakow z ktorymi jedzimy po drogach angielskich i jakos razem mamy pretensje co do stanu polskich drog i kultury, tylko ............ ja o tym pisze a im sie nie chce.

Ale mi tez sie juz nie chce z Wami dyskutowac :buttrock:

I dla pocieszenia wiekszosci, nie planuje w najblizszej przyszlosi przyjechac do Polski :bigrazz:

Mozecie odetchac z ulga :biggrin:

ISRA: 27062
SREU: 614

Zacząć należy od siebie. To przejdzie na nasze dzieci itd... Nic innego nie da się zrobić. Pozostaje tylko śmigać i uważać :)

:lalag: :buttrock: :biggrin:

Już kiedyś pisałem że łamanie przepisów na motocyklu sprawia mi niesamowitą przyjemność i z tego co wiem dotyczy to generalnie motocyklistów na całym świecie (w mniejszym lub większym stopniu of course), aczkolwiek wszystko należy robić z głową i bez zagrożenia dla innych użytkowników dróg.

Za szczyt chamstwa uważam uporczywe jechanie lewym pasem (obojętnie z jaką prędkością) w momencie gdy z tyłu nadjeżdża ktoś szybszy. uważam za swój psi obowiązek zrobić mu miejsce bo jest szybszy i to wystarczy. Co sądzisz Majkel?

Hm, tak prawde mowiac tez czasami mam ochote odkrecic, ale tylko ochote. lamanie jast wszedzie, pozostaje tylko kwestia jak ?

A propos lewego pasa, Majkel jechałeś kiedyś lewym pasem z prędkością 80-100 km/h na Autostradzie niemieckiej? :bigrazz:

No mam ta sytuacje ostatnio codziennie ( roboty drogowe ) jadac przepisowo 100 km/h lewym pasem ( jada i inni ) jest ograniczenie do 80 km/h wiec automatycznie musisz zwolnic. Problem jest wtedy gdy wyprzedzasz wlasnie ciezarowke ktora jedzie " przepisowe " 95 km/h prawym pasem.

Szczerze mowiac nie mym dyskomfortu przyjechac motocyklem do PL, wlasciwie co roku nim tam jestem, mozna jezdzic i przepisowo ( w terenie zabudowanym, o niezabudowanym sie nie wypowiadam ).

Nie wpadajmy wiec w paranoje, w Rosji jest gozej i tez tam 230 milionow ludzi jakos zyje

Cubamen czasami jak cos walniesz to jak spity zajac jajcami o lade. Majkel z tego co wiem ma jeszcze polskie obywatelstwo, na forum demokracja panuje ( przynajmniej tak slyszalem :buttrock: ) wiec kazdy moze sie wypowiedziec.

Czasami warto posluchac co " O NAS " mowia czy mysla inni, oni widza to moze troche inaczej i sa moze bardziej bezstronni.

:flesje:

Majak raz piszesz że nie przyjedziesz a raz że przyjedziesz moturem ( na lawetce ??) na śllub Belga

przyjedź zrozumiesz że Tiry koleiny chamstwo i nasze zezwierzeńcenie oraz reakcje na twoje infantylne teksty to nic w porównaniu z łokatanką na drodze przy prędkości 150 km. :icon_razz:

Cubamen czasami jak cos walniesz to jak spity zajac jajcami o lade. Majkel z tego co wiem ma jeszcze polskie obywatelstwo, na forum demokracja panuje ( przynajmniej tak slyszalem :buttrock: ) wiec kazdy moze sie wypowiedziec.

Ta..... demokracja :biggrin: :cool: jedzmy więc gówno miliony much nie mogą się mylić