Skocz do zawartości

Polerowanie szybki od kasku.

Rekomendowane odpowiedzi

No dobra niedawno zadawałem pytanie jak polerować aluminium - poszło super.

Teraz nowy problem - jestem w posiadaniu dość starego ale fajnego kasku - niestety szybka była dość porysowana - więc stwierdziłem, że spróbuję to tak jak z rantami - papier 2000 z wodą potem automax i .... katastrofa - co prawda grube ryski zniknęły ale za to jest z milion małych - jak za mgłą i niczym nie mogę tego usunąć - pasta automax, tempo, pasta do zębów, filc na wiertarce - nic nie pomaga.

Co zastosować.

Raczej takiej szybki nigdzie już nie kupię.

Za bardzo nie wiem jakiej firmy jest ten kask a na szybce ma tylko napisane D.O.N.I. 290

Teraz nowy problem - jestem w posiadaniu dość starego ale fajnego kasku - niestety szybka była dość porysowana - więc stwierdziłem, że spróbuję to tak jak z rantami - papier 2000 z wodą potem automax i .... katastrofa - co prawda grube ryski zniknęły ale za to jest z milion małych - jak za mgłą i niczym nie mogę tego usunąć - pasta automax, tempo, pasta do zębów, filc na wiertarce - nic nie pomaga.

Co zastosować.

Za bardzo nie wiem jakiej firmy jest ten kask a na szybce ma tylko napisane D.O.N.I. 290

Witam bylo kilka razy

http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...erowanie+szybki

pozdr

Mechanika Motocyklowa

Co zastosować.

Dobre efekty daje w takim wypadku tarcza z grubego filcu (ale miękkiego, ja kupuję taki w sklepie "Chemia", z farbami, gumami, przewodami gumowymi itp.) zamocowana do wiertarki warsztatowej. Następnie małe obroty (ok 400-600), pasta polerska i normalne polerowanie. Na koniec poleruję czystą tarczą filcową. Podstawowa zasada przy tworzywach: nie za mocno przyciskać i nie stosować wysokich obrotów. Chodzi o to, aby tworzywo nie zaczeło się topić pod wpływem tarcia.

Pozdrawiam

Szybkę od kasku najlepiej było polerować ręcznie. Ja zaczynałem od papieru 400 bo miałem duuze rysy, póżniej 800, 1200, 1500, 2000 oczywiście wodny i schodzisz tak aż do najmniejszej ziarnistości. Może jeszcze za mało poświęciłeś czasu na tą szybkę ? Ja polerując starałem się nie wykonywać ruchów okrężnych gdyż ktoś tu kiedyś pisał, że się swiatło rozczepia później. Swojego Sharka wypolerowałem i jest ok. Jest na forum pewien gość co się zna na polerce, wyleciało mi z głowy kto to... :icon_mrgreen:

nic z ta szyba juz nie zrobisz. Jedyne co moze ci sie udac to zmniejszenie tej mgly ale calkiem sie jej nie pozbedziesz. W dzien to jeszcze jako tako cos przez ta szybe widac ale noc to tragedia. Nic nie widac. No i szyba pozbawiona warstwy ochronnej bardzo szybko sie rysuje i zpowrotem matuje. Ja u siebie tez polerowalem bo po glebie sie porysowala ale chodzilo mi tylko o to zeby dolatac do konca sezonu. Teraz szukam nowego kasku.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...